Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Komický je Bohuslav Sobotka, který nyní proti Babišovi vystupuje, ale pokud by jej v roce 2014 nenavrhl na ministra financí, tak by se Andrej Babiš ministrem nestal. Sobotka stvořil koaliční projekt s Andrejem Babišem.

1 1
možnosti
Foto

Občane Ličko a není to tak, že SPD utřela nos a teď tiše závidíte?

2 2
možnosti
ZH

Mně se hnusí, když nám nějaký politik bezostyšně a účelově (= sleduje výlučně svůj vlastní okamžitý prospěch) lže. Když navíc ani není ve svém lhaní konzistentní a popírá svým lhaním i sám sebe. Hnusí se mi, když někdo není schopen přiznat své selhání a drží se pozice zuby nehty, i když je z dostupných informací jasné, že dělá jeden průšvih za druhým. Ne z něčí propagandy, ale opravdu z obecně dostupných informací. Hnusí se mi, když politik podniká všechny kroky k tomu, aby zmařil vyšetřování své osoby, namísto aby se stáhnul a urychleně před soudem prokázal, že je nevinný. Pak by mohl vyjít před lid jako vítěz. Takto se však blíží porážce.

Společnost v demokratickém systému má pak plné právo vyjádřit s takovým politikem otevřený nesouhlas. Protože nemáme odvolatelnost politiků, je třeba přistoupit k demonstracím. To je součást demokracie a projev občanské společnosti. Pokud takový občanský postoj kritizujete, jste na stejné úrovni jako ti, které sám kritizujete.

12 4
možnosti
AL

Máte pravdu, Taky nemám Fialu, Kalouska a ještě dalších padesát rád. :)

2 4
možnosti
AL

Vidím-li demonstrace a nepokoje v zemích, kde se nemluví anglicky, ale účastníci nesou anglické nápisy, vím, že se neobrací ke svému lidu, ale k cizině. Politická změna má být dosažena cizí mocí. Dosud jsem to spojoval s realitou rozvrácených států.

Ovšem při demonstraci antibabišovců na Václavském náměstí v Praze byly na pódiu anglické texty. Tato demonstrace se neobrací k lidu Moravy, Slezska a Čech, kde se anglicky nemluví, ale do ciziny. Nevím, zda do Bruselu či Washingtonu.

Ti, co tam "zaručeně" byli, si toho nějakým nedopatřením nevšimli.

5 2
možnosti
Foto

Občane Ličko a nezvažoval jste možnost, že by se obraceli na Moskvu? Pak by jste jistě poskakoval nadšením.

4 4
možnosti
Foto

R^ Každý máme své zkušenosti i své vzpomínky, někdy i sdílené. Ne každý však sdílí virtual. přátelství na social. sítích. Tam se lehce uvízne v ,,matrixu", který se velice liší od reality. Ovšem ta se ne každému hodí ,,do krámu", ač jak kdy. Pomocí onoho matrixu lze sktečně ovlvnit i davy. A ač dav se skládá z jedinců, dav jako celek je vždy bezmozek, kteý lze lehce ovládnout ,,vhodnými" kočími. I ti jsou však toliko převodovou pákou. A vždy v zájmu těch, kteří onen matrix konstrují s cílem jej ovládnout Není to nic nového, jen vývoj techniky to ještě zdokonalil až umocnil.

7 0
možnosti
Foto

Je to pravda. Rozhodnout má soud a ne ulice. Navrhuji tedy Petra Nečase vrátit do Strakovky a Davida Ratha na ministerstvo zdravotnictví.

5 3
možnosti
Foto

Každýobčan má právo učinit ,,podání" i v tomto ,,smyslu". Stačí splnit příslušné náležitosti pro takové podání, vč. jeho zdůvodnění;-)

3 0
možnosti
AL

Z článku:

==========

Dnes s davem řvou různí Fialové, Bartošové, Kalouskové, atd., protože, když již se jim nedaří přesvědčit o své pravdě voliče ve volbách, tak je alespoň opět zkusí uřvat davem. Povedlo se to dvakrát, proč by to nemohlo vyjít i na potřetí.

---------------

Děkuji za článek.

Karma, Vážený pane.

R^

4 9
možnosti
MK

Domnívám se, že v demokracii by každému mělo být měřeno stejným metrem. Současná situace taková není. Uvedu dva příklady:

1) Před šesti lety byl po policejní razii z čehosi obviněn premiér Nečas a padla vláda. Vládní strany i potom disponovaly 101 hlasy ve sněmovně a vládnutí jim nebylo umožněno. Premiér nakonec nebyl uznán vinným, ale na pádu vlády už to nic nezměnilo. Je tedy správné požadovat aby obviněný a usvědčený Babiš též odstoupil.

2) Ani ty volby nejsou tak demokratické, jak vypadají. V těch posledních parlamentních Babiš dostal 29,5% hlasů, ale má 78 poslanců - tj. 39% sněmovny. Demokratický blok v součtu dostal 27,5% hlasů a má 48 poslanců - tj. 24% sněmovny.

Tak si tedy ten stejný metr rozhodně nepředstavuji a takto pokřivenou demokracii je nutné poopravit.

11 1
možnosti
TB

Nečas nebyl obviněn, obviněna byla jeho sekretářka (milenka). A on prohlásil, že pokud policie nepustí tu dámu z vazby, že odstoupí. Dáma se z vazby nedostala a Nečas odstoupil z vlády, ale vzal s sebou celou vládu

2 0
možnosti
JL

Nemám pocit, že jste v demokratické společnosti zcela integrován. Spíše se jedná o

vaše představy jak má demokracie vypadat. Masarykovo heslo: tak demokracií už máme, teď ještě nějaké ty demokraty. Jako demokrat, nemůžete upírat právo na nesouhlas části společnosti s vládnutím současné koalice. Protože ve volbách se volí

strany, nikoli koalice. V podstatě jsem nezaznamenal, že by vítězství ANO ve volbách někdo zpochybnil. Jiná věc je způsob vládnutí a zde se mi zdá kritika na místě.

A jak jinak vyjádřit kritiku, než demonstrací? Mimochodem, demonstrace jsou přímo integrální součástí demokracie. Bylo to tak vždy.

19 3
možnosti
SN

:-).....a v TV teď u Moravce zase řádí nejlepší financministr zeměkoule a okolí, který udělal zásek 670 mlrd. Nevím, proč ho tam furt berou, ten by měl chodit kanálama.

Pane Bučku, Standa se už probudil....mám nedělní streotyp podle knihy pana Czendlika,....kostel, hospoda, postel. ZDravím pana Bučka, na světě je krásně, nemračte se pořád. Babiš stejně zvítězí, ,protože lidé za tu dobu, co tu napáchaly minulé vlády, jsou dostatečně poučení ! !!!!!!

7 12
možnosti
Foto

I79v76a74n 60M11a62r29e79k

9. 6. 2019 13:26

No stačilo mi jen jedním okem ho zahlédnout a vypl jsem telku. ;-(

5 1
možnosti
KT

Necítím se být davem, vládnu vlastním rozumem a jsem si jista, že nejsem sama.

8 0
možnosti
Foto

V davu zcela jistě nejste sama, ,,jen" se stáváte, ač z vlast. rozhodnutí, jeho součástí. V davu však vládnou pravidla davu. Ta sice vytváří pocit sounáležitosti, která však velmi potlačuje individualitu každého jeho ,,člena";-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik