Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Důchodci snad dostali echt přidáno na penzi a radují se ze slev jízdného, ne? Na brambory by tedy měla nějaká kačka zbejt. Matka byla onehda překvapená cenou cibule. Vysvětlil jsem ji podobně.

6 7
možnosti
MV

Mirka a Vlastimil přidáno nedostali a jezdej za plnou cenu? Pokud tomu tak je, tak ty mínusy beru. Jinak jsou jen o mém příjmení. Zvykl jsem si, ale je to hloupé.

5 2
možnosti
PT

Jste zmatený jak lesní včela. Samozřejmě se můžete pustit do pěstování brambor a zbohatnout. Jak jednoduché. Trh funguje. Proto, že trh funguje, zmizely i ty kravíny.

Ono je to totiž jednoduché. Sice se tu omílá mantra o socialistické zemědělské soběstačnosti a velkém kravínu či prasečáku v každé vesnici, ale přesto sehnat kloudné maso byl velký kumšt. Ono se tu v podstatě všude něco vyrábělo, ale pořád se stály na něco fronty. Problém byl, že byl systém krutě neefektivní, takže po střetu s produktivitou v ostatních zemích byl konec této výroby nevyhnutelný. Když si vezmete cenu lidské práce a že každá druhá ženská či chlap z vesnice dělaly v JZD nebo státním statku, tak by vám při dnešních platech z ceny masa spadla brada. A proč? Protože se tu 40 let moc neinvestovalo. Někteří dostali v restituci zpátky ty stroje, co jim byly znárodněny.

12 2
možnosti
LH

Trh rozhodně v zemědělství EU nefunguje.... Tam fungují dotace..

2 1
možnosti
RC

Ale uz to tu bylo.... tehdy dokonce zdrazilo hodne zaroven mleko a zaroven brambory. Takze jsem tehdy rikal, ze jidlo chudych - brambory s mlekem - jsou jiz jen pro bohate. A zase to preslo.

Problem je, ze pestovat repku je mene prance, nez pestovat brambory. A mensi rizika. A odbyt zajisten.

13 0
možnosti
NM

...tím chcete říci co?? je to chyba systému započatá revolucí kde bylo řečeno "umělci z OF" vše si dovezemo a tady to nyní máte a nesvádějte to na komunisty...sám Husák řekl, že komunismus tu bude v době kdy budou banány levnšjší než brambory...to byla ale úvaha CO ?????;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik