Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je až neuvěřitelně pravidelné, že je vývoj spojený nejen s lidským talentem, ale taky (možná i stejnou měrou) s tvrdošíjností tvůrců.

Někdy by mne zajímalo, kolik skvělých věcí zapadlo pod stůl právě proto, že je jejich tvůrci neuměli prosadit.

Což nic nemění na významu třeba i lehčích skel.

0 0
možnosti
WW

R^Ani tak nezapadne pod stůl, jako že jim to spíš někdo ukradne. :-)

3 0
možnosti
MS

R^ Zajímavé jako vždy. Souvislost s nedávným článkem: protože je brýlové sklo olovnaté, do kontejneru na sklo nevyhazovat! ;-)

Kdo jste sledoval blogy Jana Mestana, tak podle webových zdrojů změnil v dubnu zaměstnání; je zde časová shoda s jeho odmlčením. Snad nyní využívá čas produktivněji.

0 0
možnosti
OU
WW

R^ Zajímavý článek a ještě zajímavější, jak se ta dáma dokázala vypořádat s problémem - přes poměrně vysoký index lomu je normálně flintové sklo těžké a disperse přímo otřesná. ;-)

1 0
možnosti
DT

Prý přídavkem titanu. Změna složení dovolila, by se to sklo vybrousilo tenčí.

Děkuju, jsem ráda, že se vám líbilo. :-) Takových lidí je plno - a bohužel o nich skoro nikdo neví. Vynalezli zajímavé a velice užitečné věci. R^ Přeju krásný večer, ať se vám vydaří, Waldo.

1 0
možnosti
Foto

Díky za zajímavý článek.

Myslela jsem, že se dnešní čočky vyrábějí z polykarbonátu.

0 0
možnosti
WW

R^ Minerální brýlové čočky se také dají koupit, ale tuším, že od nějaké hodnoty dioptrií se nevyrábí, protože by byly příliš těžké, ale výhodou je, že se prakticky nedají poškrábat a nejsou ani tak moc drahé.

2 0
možnosti