Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ti, co sdílí Váš názor, opravdu mají snahu vrátit kolo dějin do r. 1948. Rv

10 6
možnosti
Foto

Ti, kteří sdílí jeho názor, chtějí demokracii a to s poúnorovým děním neladí.

9 5
možnosti

Rv

To vnímám jako demagogii nejhrubšího zrna!

Současné demonstrace jsou jednoznačným varováním pro politiky, kteří žijí iluzí, jak jsou dobří, jak dobře vládnou. Podle Vás občan nemá právo mimo volby upozornit na jednání politiků hrozící ústupem od demokracie, od demokratického rozdělení moci? Občan má právo jen odvolit a držet hubu a krok? Občanská společnost zdvihá hlavu k obraně svobody a demokracie. A co proti tomu máte, když jsou svoboda a demokracie potenciálně ohroženy? Vám se snad stýská po komunistické totalitě?

Nesouhlasím s Vámi!

:-)

15 5
možnosti
Foto

Ulice nemá právo žádat demisi. To je Vítězný únor jako vyšitý. Nechte se vyšetřit psychiatrem, pokud vás trápí fixní idea, že je ohrožena svoboda a demokracie jednáním vlády. Právě ti vymaštění a zhulení mameluci v ulicích jsou největší hrozbou.

16 9
možnosti
OP

Jediné, jak může občan ovlivňovat politiku, je účast ve volbách a účast na protestech, pokud má důvod protestovat. Mezi občany jsou samozřejmě i lokajové, kteří mají z protestů hrůzu, aby nepřišli o dobré bydlo a také lhostejní, těch je asi nejvíce. Lze i obhajovat stojaté páchnoucí vody, ale .....

1 5
možnosti

Jde o protesty občanské společnosti preventivní. Ale nevyvolala si to sama Benešová s Babišem, když po předání trestního stíhání Babiše policie státnímu zástupci vyměnili ministry a Benešová řekla, že udělá reorganizaci justice?

Občanská společnost zareagovala podle potřeb demokracie, což ohodnotil i Rychecký, ale stejně pochyboval, že to bude mít na vládu vliv.

9 2
možnosti
PB

P29e92t59r 90B92u89r14i56a43n

25. 5. 2019 15:01

Máte to všechno fest popletené.

Protestující proti komunistům a StBákům nazýváte komunisty a komunisty demokraty. Hezký veletoč.

12 6
možnosti

Komunistická iniciativa zatemňuje mozek!

5 2
možnosti
AN

Praha, stát ve státě holt chce něco jiného. Ale jsou to ve spoustě případů naše děti, ti pražáci.

3 3
možnosti

Vy nechcete svobodu a demokracii?

2 0
možnosti
Foto

8.374.501 bylo v roce 2017 oprávněných voličů.

Hnutí ANO volilo 1.500.113 voličů. To je 17,9 %.

Takže více jak 82 % lidem se ANO zřejmě nezamlouvalo již při volbách, když jim ty hlasy nehodili.

5 9
možnosti
LC

No a teď ještě jaká byla volební účast. Jinak by vám vyšlo, že třeba ODS, druhou na pásce, nechce 94% voličů. Ty na konci peletonu pak cca 98%.

18 0
možnosti
VH

Málo, nebo moc, těch cca 1,5 miliónu? Jako absolutní číslo je to ovšem hodně. Ale je to pořád jen necelých 18 % dospělých obyvatel tohoto státu. Takže o 82 % lze spolehlivě říct, že si ANO nevybrali (jedno, zda volbou někoho jiného, či línou neúčastí ve volbách). Ti snad mohou svoji nelibost dát najevo.

Ne, nechci se zde dohadovat, co je většina. Jak vypadá demokratická volba. Jen polemizuji s Vaším neuvěřitelně demagogickým argumentem (byť poměrně běžným).

Pane Majzlíku, i kdyby 90 % volilo stranu ABC, má zbývajících 10 % nezadatelné právo demonstrovat proti. Stejně, jako mohou demonstrovat původní voliči, kteří již případně v současnosti své volby litují.

Že dav vyjadřuje svůj názor křikem. Dost dobře jinak nemůže. Jedno zda na fotbale či hokeji, na náměstí, nebo - konec konců - v hospodě. V poslední době ani v opeře (divadle) nestačí potlesk a názor se dává najevo pokřikem či hvízdáním. Ovšem nálepka "rvoucí dav" je odpuzující, proč by ji demagog nepoužil, že?

Prosím, odpovězte na otázku: musím držet a krok, pokud "většinou" zvolená vláda rozhodne, že zbourá Hrad i s katedrálou? (ano, absurdní představa - ale Vaše tvrzení, aby bylo pravdivé, musí obstát i v hraničních případech).

14 3
možnosti
VH

oprava: "řvoucí dav"

0 0
možnosti
IL

I64v16a46n42a 46L15a46n70c41e

25. 5. 2019 12:59

Souhlasím s vámiR^R^R^. Nedělají naprosto nic kladného pro lidi, jenom žvaní a žvaní a snaží se poštvat lidi proti sobě. Máte pravdu:

Diktatury mají své atributy. Na příklad absolutní vládu nezvoleného, nebo zvoleného nesvobodnými volbami.

I demokracie má své atributy. Na příklad svobodné volby a jejich následnou platnost, přestože se některým pak výsledek takových voleb nemusí líbit.

Zdroj: https://majzlik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=714841

ale volby by se měly respektovat a lidé by spolu měli komunikovat a ne vyřvávat a rozbíjet výlohy

7 5
možnosti
Foto

Neviděl jsem u nás v současné době ani jednu jedinou demonstraci, která by zpochybńovala volby. Kde jste na to příšel ????

9 3
možnosti
Foto

O konci demokracie nikdy nerozhodl žádný aktivní politik, ale lhostejnost a masa lidí, kterým je úplně jedno co se kolem děje. Demokracie nepřežije bez aktivních občanů , kteří jsou si vědomi svých svobod, práv a povinností.RvRv

16 2
možnosti
Foto

Nikdo nikoho nesvrhává, nikdo nezpochybňuje výsledky voleb. Lidé pouze projevují nespokojenost s konáním politiků.

A to není nic nelegálního.

25 8
možnosti
LC

Když někdo má transparent "Demisi", řve "demisi", tak všem oznamuje, že s výsledkem voleb souhlasí, ale nechutnal mu oběd. Asi tak.

6 6
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,00
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik