Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V přírodě je zcela je přirozené, že se samci začnou zajímat o samičku v okamžiku nástupu plodnosti. Což je u lidských samiček zpravidla cca od 11 do 14 let. Naopak by se dalo považovat za poruchu, pokud se samec zajímá o samičku, která už plodná být přestává, nebo plodná sice ještě je, ale jako matka už příliš perspektivní není. To je pouze plýtvání energií a takoví samci dále svoje geny zpravidla nepředali.

Toliko k deviacím a vašemu údajnému zájmu o vyzrálé ženy. (Pokud vaše partnerka vaše blogy čte, tak samozřejmě chápeme, že jste tuto povinnou vložku vynechat nemohl.) ;-)

Obdobně je zcela přirozené, když se samičky zajímají o zdravé, ale hlavně úspěšné samce.

Člověk je sice obohacen o nějakou kulturní slupku, primárně je ale stále živočichem jako každý jiný savec. :-)

0 1
možnosti
Foto

Myslím si, že více než je zdrávo propojujete principy biologické a společenské (etické a morální). Pokud vás lákají dvanáctileté dívenky a vaše morálka vám brání cokoli v tomto smyslu učinit, je asi vše v pořádku. Já ten "problém" nemám. Nejste deviant a nejste ani "prase". Ten, kdo neodolá také není deviant, ale tím prasetem a navíc zločincem je. V přírodě také někdy zabíjí v konkurenčním boji silnější slabšího ( i u některých primitivních národů to tak bylo, ale asi se shodneme, že to není u nás akceptovatelné. Stejné je to s krádeží, mohu toužit po něčem , co má někdo jiný a já to mít nikdy nebudu. Na tom nic není. Moje morálka ( nejen strach z postihu) by mi však měla zabránit mu to vzít, což funguje u slušného člověka a u zločince ne. Myslím, že je to vše velmi podobné.

2 0
možnosti

Z Vašeho článku je názorně vidět Váš morální relativismus. V jedné ze svých obhajob islámu jste se čtenáře snažil přesvědčit, že sňatek Proroka Muhammada s dítětem nebylo nic nenormálního, protože v té době to bylo běžné. Nebylo. Normální muž v žádné době a žádné kultuře nevyhledává sexuální kontakty s dětmi. Je pravda, že některé kultury dělají z deviací normy, to ale neznamená, že jde o relativní problém. Problém je to vždy. Poukazovali na něj myslitelé všech věků a kultur. Vy tvrdíte, že “takovéto sexuální chování je čistě otázkou etiky určité kultury a určité společnosti”. To je nejhorší možný názor. Právě morální relativismus vede k tomu, že někteří lidé ztrácejí ve svém chování zábrany. Ani sledování poprav nebylo nic normálního. Právě proto se to dnes neděje, a právě proto jsme se vzdali i trestu smrti. Společnost, která toleruje pedofilní chování a veřejné popravy, je málo výkonná, málo soucitná a málo tvořivá. Názorně to vidíme třeba v zemích pod vlivem islámu.

5 0
možnosti

Ja dokonce i jedenactky a vice . Ovsem ti osmnacti a vicestupnovi senatori, dominatori, salvatori a dalsi uz aksi nejsou mym vkusem.

0 0
možnosti
Foto

R^ Karma. Nakouknutí do této "šedé zóny" za kulisami jinak zdánlivě slušného a civilizovaného světa anebo zdánlivě slušných a spořádaných rodin, atd., bývá dost šokující. V souvislosti s aférami kolem zneužívání dětí v různých prostředích včetně církevního, sportovního, školního, zájmových kroužků, dětských uměleckých souborů, vychází hodně znepokojivé číslo, že kolem 70% z celkového počtu zdokumentovaných případů se odehrává v rodinách. Jednou z asi nejvíce znepokojivých věcí je míra pocitu beztrestnosti, jakou "predátoři" mohou mít díky prostředí, které se uzavře a mlčí. Mlčení a nezveřejnění jim dává pocit jistoty a to je jedním z faktorů, díky jimž ztrácejí zábrany.

Vaše úvahy k danému pořadu (168) a jeho obsahu se mi zdají dobré a cenné. Díky za ně. Osobně se domnívám, že ve společnosti je potřebná synergie mnoha věcí, aby se podobné jevy držely v nějaké míře pod kontrolou. Patří tam výchova k sebekázni a sebekontrole, k obětavosti, zodpovědnosti, altruizmu, k lásce vůči druhým namísto k sebelásce (přesněji řečeno, zdravá míra sebeúcty má být silně korigována požadavkem úcty vůči druhým), to jsou možná dnes pojmy znějící až srandovně a nemoderně. Vždyť pomalu z každé reklamy čiší heslo "užij si hned, tady a teď!". Zcela nesporně k tomu patří respekt k základním etickým normám a také ochranný účinek zákonů až po jejich společností "vynucované" dodržování, trestní postih, atd.

Úplně nakonec přidám poznámku k fenoménu hulvátství na internetu, které je do značné míry akcelerováno pocitem anonymity. Dost pravidelně se stává, že doma hodný, spořádaný tatínek či dědeček se chová v diskusích pod blogy jako "hovádko Boží" ;-D To rovněž není deviace, ale jen jaksi psychologicky popsatelné vychýlení plus mínus v rámci volněji pojímané normality jedince.

1 0
možnosti

Víte co je zajímavé, pane Trizuljaku? Že Váš názor je v rozporu s tím, co píše pan Turner. Pan Turner totiž jasně píše, cituji: “takovéto sexuální chování je čistě otázkou etiky určité kultury a určité společnosti”. To znamená, že jeho článek by mohl v každé kultuře a každé společnosti vypadat úplně jinak a pokaždé by to bylo v pořádku. Váš názor dává životu člověka a jeho právům na důstojnost a osobní štěstí absolutní hodnotu, pro pana Turnera jsou pravidla relativní a jsou závislá na charakteru kultury a společnosti.

Pocit beztrestnosti plyne z relativního chápání hodnot, nikoli z principů, které uvádíte Vy. Někdy je dobré přemýšlet nad tím, s čím vlastně souhlasíte.

1 0
možnosti

Množství mužů mě taky překvapilo, myslel jsem, že se jich statisticky vyskytuje méně. Taky si nemyslím, že pokud někoho přitahují dvanáctky, je pedofil. Pedofilie je skutečně fascinace dětmi a dětskými rysy, což už dvanáctky moc nejsou, i když je to podle mě taková mezní hranice. Dvanáctky jsou pro muže přitažlivé prostě proto, řekl bych, protože už v tom věku začínají být sexuálně zajímavé i pro jejich vrstevníky. Asi mnozí z nás měli už ve dvanácti sexuální fantazie o svých spolužačkách, a tyto představy s věkem podle mě nestárnou - člověk je schopen je zase prožívat i v pozdějším věku. Samozřejmě je to pro mnohé muže tak nějak nepřípustné, zdá se jim, že se to k jejich identitě už nehodí. Ale jiní se do těch tužeb dokážou i po letech vrátit. je to vlastně asi podobné, jako když i dospělý muž může prožívat podobnou radost z modelové železnice, jako když byl dítě. Ti chlapi nejsou devianti, ani dělají jen to, co někteří lidé dělají - porušují zákon. Je to podobné, jako když někdo pašuje drogy nebo nedodržuje rychlost na silnici.

Ovšem v tomto tématu je pro mě zajímavý ještě jistý zvláštní přístup některých blogerů a jistě i mnoha z nás: suverénní redefinice pedofilie. Je zajímavé, jak se v některých lidech náhle probudí dříve netušení sexuologové a začínají svévolně měnit význam pojmu pedofil - prostě pedofil je pro ně každý, koho dokáže vzrušit dvanáctka, a basta! A medicína ať si trhne nohou! :-)

1 0
možnosti
Foto

J95a57n 33Š12i71k

25. 5. 2019 5:53

Děkuji za článek pane Turnere, patří na titulní stranu, protože by si ho mělo přečíst co nejvíce lidí. Zvláštní. Někdy přijde, že člověk se oproti pravěku změnil jen v tom, že má chytrý telefon. Všechny pudy mu zůstaly a nemění se. Na celé té věci mě přijde jen jedna věc komická. Zajímalo by mě, kolik z těch mužů, které dvanáctky přitahují otevřeně vystupují proti některým náboženstvím a zemím, kde kritizují sňatky dospělých mužů s nedospělými dívkami. Jak je jen ten současný svět plný přetvářky a falše!!!

3 0
možnosti

J46o47s74e24f 77U85l71m23a84n

25. 5. 2019 11:25

Svět nepochybně plný přetvářky je, ale přijde mi komické na základě čeho to odvozujete. Vytvořil jste si představu, že velké množství z těch, které přitahují dvanáctky, otevřeně vystupují proti náboženstvím tyto sňatky schvalujícími. Takže vlastně na základě své představy kritizujete lidi, že jsou pokrytečtí. Dobrý no...

1 0
možnosti

...dívky skutečně vypadali na dvanáct... ...a k ničemu nevybízeli...

Zase jsem se asi přehlédla, ale opět jsem to zkopírovala, jako minule.

0 0
možnosti
Foto

Toto je naprosto skvělý článek, ale nějak se lidi brání tyto věci číst. Díky.R^

1 0
možnosti

Nebrání, jen toto téma už proběhlo na blog.idnes už před deseti dny a kdo chtěl, tak se k tomu vyjádřil.

https://vlkdavid.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=713484

0 0
možnosti
Foto

Dámy jsou pod zákonem, tedy tabu.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS