Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Nejdřív se budou znárodňovat byty, to už víme. Co přijde na řadu potom?

1 0
možnosti
Foto

"Chci ale, abychom šli celému světu příkladem v tom, že naše Unie bude sociální, liberální, demokratická, rozmanitá, ekologická a udržitelně prosperující."

Zdroj: https://navrat.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=714766

Už jen fakt, že si neuvědomujete nereálnost Vámi napsaného, svědčí o tom, že máte v životní moudrosti ještě hodně co dohánět. Život, to není jen fakulta...

1 0
možnosti
MP

Samozřejmě si můžete volit, koho chcete. Ovšem na jednu stranu vychvalujete Piráty a potom dole vyjmenováváte, jako byste Evropu chtěl mít a přitom si zřejmě neuvědomujete, že toto zrovna Piráti nepodporují a nebo z toho koukají konflikty. Např. chcete důkladnou ochranu vnější hranice Evropy (imo zcela správně), ale to zrovna není dvakrát mantra Pirátů, ti by sem raději v rámci liberalismu naopak kdekoho pouštěli. Chcete hospodářsky silnou Evropu, která bude protiváhou ostatním velmocem, ale zrovna bezhlavý ekologický aktivismus je to, co nám teď hospodářství totálně boří ekonomiku (automobilový průmysl, energetika), což nás proti velmocem, které na to kašlou, naopak velmi oslabuje. A to je i případ Pirátů, obzvlášť pokud se spojí v EP se Zelenými, jak sám píšete. Chcete Evropu s vládou práva, přitom zrovna Piráti přišli nedávno s myšlenkou "demokratizace soukromého majetku", obhajují squating a vůbec mají mizivou úctu k soukromému vlastnictví. Chcete Evropu rozmanitou, tolerující náboženská vyznání nebo sexuální orientaci, což ale zároveň znamená sdružovat na jednom místě např. Araby a Židy, nebo muslimy s představiteli LGBT komunity, což jsou tedy velmi třaskavé kombinace. Atd.

2 0
možnosti
SB

Přesně tak!

Ale mladí lidé často nechápou, že realistické kroky se neslučují s krasořečněním a s čítankovými ideály. Že nelze dát všechno všem a zároveň chtít, aby na to nikdo nedoplácel: Jestliže dáma všechno všem, tak nejprve to někdo bude muset vyrobit, vydělat na to. Abyste mohl dát stokorunu Jirkovi, musíte nejprve vzít padesát korun Michalovi, třicet korun Vladislavovi a dvacet korun Ireně.

To mladí lidé plní ideálů nechtějí vidět.

1 0
možnosti
SB

Mimochodem, nejsem si jist, zda váš blog čirou náhodou neporušuje zákon.

V průběhu voleb a určitou dobu i před jejich začátkem (myslím, že dva nebo tři dny) je už agitace zakázána.

Tím neříkám, že mi to vadí. Pirátům nefandím, ale nemyslím si, že byste tímto blogem jim výrazně pomohl. Přečte si to maximálně tak dva tisíce lidí a drtivá většina z nich je už dávno rozhodnuta. Přesto si myslím, že po ryze formální stránce možná to porušením volebního zákona je.

0 0
možnosti
MN

Díky za upozornění. Nejsem si vědom, že by tomu tak bylo, nicméně pokud by měl někdo odkaz na takovou informaci, tak klidně pošlete.

Podle mě tam ale nic takového není, protože by to byl 1) úplný nesmysl (což teda neznamená, že to tam není), 2) dost nereálné to nějak vymáhat, protože by se 2-3 dny před volbami musely odstranit všechny reklamy, nemohla by proběhnout včerejší debata na ČT24 a nikdo by nesměl na blog a ani na Facebook a Instagram napsat, koho volí; 3) by to byla teda zajímavá kauza pro Ústavní soud, protože by to byl dost tvrdý rozpor se svobodou slova; 4) ten zákaz platí na zveřejňování volebních výzkumů a u té propagace na volební místnosti a jejich okolí, navíc se jedná asi jen o placenou a registrovanou propagaci, ne o pouhé vyjádření názorů.

0 0
možnosti
RB

Vážím si demokracie a proto bych nikoho nevyzývala, aby zůstal doma a nešel k volbám. Jinak přeji, aby vás piráti nezklamali, jako se stalo mně u většiny stran.

0 0
možnosti
PS

P23a96v89e85l 74S19i16t83a64ř

24. 5. 2019 15:55

Bože, takový krásný svět, takový krásný svět... úžasné.

0 0
možnosti
JH

Za takových 5 - 8 let si nejspíše budete říkat - Jakej já jsem kdysí býval vůl!:-)

5 0
možnosti
Foto

Tady to vidím na delší časový úsek...;-)

0 0
možnosti
SB

Je to zajisté váš hlas, ale i kdbych jinak s Piráty souhlasil ve všem, tak už jenom to, že podporovali squattery z Kliniky, mi stačí, aby pro mne byli nepřijatelní.

Nesouhlasím s tím, aby se kdokoli mohl nakýblovat kamkoli a tvrdit, že na to má právo.

To nebylo ani za komoušů.

6 0
možnosti
Foto

Přesně tak, soukromé vlastnictví jim nic neříká.

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com