Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Za co, Lubomíre, za co ???

0 0
možnosti
RW

Většinou s vámi souhlasím, ale dnes jste myslím ustřelil. Žádný totalitní režim se nezhroutil díky sankcím či vyhrožování. EU nemůže jednat otevřeně v rozporu s politikou USA, alke Zaorálek určitě nejel do KLDR bez souhlasu EU - na druhou stranu je malé zvíře aby jeho chování bylo považováno za postoj EU. Okamura má zase korejské kořeny. Tato delegace představuje něco naprosto jiného než do KLDR z politických reprezentací jezdí a to je dobře. Nemůže ani vyhrožovat ani slibovat, ale "je v kontaktu". Pokud tam podbné delegace budou jezdit každý týden tak i pro lidi v KLDR začne být "normální", být v mezinárodním kontaktu a návštěvy kontakty i případná spolupráce jsou jedinou cestou jak zabránit válce. Na druhou stranu - až se KLDR otevře nebude potřebovat americké superzbraně ani jihokorejské supertechnologi, bude nakupovat továrny na výrobu traktorů, čerpadel a další "běžné" technologie. Prodávat letadla do Iráku nám USA hodně brzdili, ale v KLDR bude jednou mnohem lepší prostor pro uplatnění českého obchodu. I ty šičky co u nás otročili pro "stranu" nikdy nezpomenou jak to u nás vypadá a funguje...

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že se mýlíte v několika věcech. Za prvé, pan Okamura má pokud vím kořeny v Japonsku a ne v Korey, a za druhé - snad si nemyslíte, že by nás k případnému lizu ve formě obchodu a výbavy infrastruktury do KLDR v případě obnovy této zaostalé země, USA pustily...?

0 0
možnosti
PK

Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé.(tuším,že autorem je Jan Werich) A to není bohužel ani v nejmenším případ pana Zaor....osobně doporučuji raději cestu do jedné vesnice v okolí Plzně, kde by to panu Zaor... vysvětlili bez vysokých cestovních nákladů a obav o život , jak je to vlastně ve světě uspořádáno..;-D;-D;-D

2 0
možnosti
JF

Pane Kroupo a proč teda nezajedete do této země a nepřivezete nám ucelenější pohled na tuto zemi? Od gauče se kritizuje viďte?

0 2
možnosti
Foto

To si pište, já si také píšu - pan Farský, jednou zase úplně mimo...

0 0
možnosti
VV

Netusim zda je tomu tak, ale nejaks mne napada, ze snad vsichni kteri maji ve svem jmenu neco spolecneho s tim oranim se o to pokouseji

A zalezi jen na dotycnem, zda si ho tam necha povesit, nebo ne.

0 0
možnosti
Foto

O98t97o 27K93o40s87e74č30e19k

23. 5. 2019 19:17

Denně slyším nebo čtu, že nejsou peníze třeba na důchody nebo sociální služby, ale rád bych věděl, kde se dočtu nebo doslechnu o služebních cestách mimo republiku politiků nebo státních zaměstnanců, jejich účel a kolik stojí. Cesty do Peru a KLDR jsou důkazem toho, že hlavně cestujeme zadarmo a důvod si najdeme. Pokud se vymlouvají na ekonomické kontakty, je tam velvyslanectví a měli by to dotovat společnosti, které mají o tyto trhy zájem a chtějí na nich vydělávat . To se týká i prezidenta a jeho cest.

3 1
možnosti
ZD

Nevím, jestli se všechny cesty dají takto "shodit" i když tomu všechny atributy nasvědčují. Hlavním účelem některých cest bývají i "velmi neveřejná jednání" a znesvářené státy si takto někdy oklikou domlouvají a urovnávají jindy zhoršené vztahy přes jiné spřátelené státy. Tato "neveřejná" diplomacie existuje a je dost využívaná i když se pochopitelně musí krýt jiným účelem.

0 1
možnosti
Foto

Myslím že pan Zaorálek se ve skutečnosti vytáhl peška v porovnání s jeho kolegy kteří letěli do Peru. Představa nutnosti klanět se tomu bolševickému prevítovi Kim Ir Senovi, což ještě minulý rok byla povinnost pro každého zahraničního příchozího, to mi jako dobře strávený výlet nepřipadá. Na druhou stranu ale...platil to stát, tak co.

1 0
možnosti
JS

Obdivuji lidi jako Vy. Vám je všechno jasné, nemusíte zbytečně utrácet peníze státní ani svoje.

0 6
možnosti
Foto

Jasné mi je jen to, že mi zdaleka není jasné všechno. Ale názor na věc si udělat umím. Vy ne?

4 1
možnosti
DR

Osobně nevidím na té návštěvě nic tragického. Je to stále lepší než radit ve světě těm neposlušným co mají nebo nemají dělat anebo rozhazovat sankce jak večerníček noviny, což je přímo mistrná parketa světového četníka číslo jedna.

3 1
možnosti
Foto

Já na té návštěvě také nevidím nic tragického, spíše tam vidím hodně směšného a hlavně - zbytečného...

5 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám