Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ulevit... Jemu. Manželce. Rodině... Jsem možná krutá, ale pokud si i on uvědomuje, jak je na tom, jistě se mu to nelíbí...

Je to těžké...

Tomáši, velmi vážný blog.

0 0
možnosti

Nerozumím jednomu, Proč nelze legislativně ošetřit vyhovění přání smrtelně nemocného s velkými bolestmi, který o sobě může rozhodovat, a umožnit mu odchod ze života. Jinak je tomu v případech, kdy je člověk dlouho v bezvědomí a nemůže vyjádřit své přání. To by se mohlo nechat otevřené pro případnou další diskuzi.

0 0
možnosti
Foto

Pane Černý, článek není o euthanasii. Je o situaci člověka, který je ve vegetativním stavu - podrobnosti jsem uvedl v článku. To, po čem voláte, je klasická euthanasie - aktivní. kdy je nemocný usmrcen podáním jedu a to po jeho předchozím souhlasu. Jde o vysoce diskutabilní záležitost. Pokud máte zájem o podrobnosti, tak Vám dávám odkaz na můj starší článek, v kterém uvádím svůj postoj. Díky za návštěvu.

https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=671589

0 0
možnosti
Foto

Nechci opakovat to, co už řekli jiní diskutující přede mnou, tak aspoň posílám R^R^ za citlivý a věcný přístup k tématu.

2 0
možnosti
Foto

Dávám si jistý odstup, ale už na tom pracuji.Pěkný večer.

0 0
možnosti
DV
Foto

Hezky shrnuto R^ Ve Španělsku nedávno pomohl na večnost muž své manželce, která cca 30 let trpěla roztroušenou sklerózou a přála si umřít. Je to hodně složité téma.

1 0
možnosti
Foto

R^ Tohle je velmi složité téma. Díky za článek.

4 0
možnosti
JK

Celé to handrkování jestli udržovat nebo neudržovat je jen důsledkem panického strachu ze smrti. Jako by smrt byla něco nepřirozeného, čemu je třeba za každou cenu zabránit.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že to poněkud zjednodušujete. Ne každý má strach ze smrti, spíše ze zlého umírání.

1 0
možnosti
MS

R^ Podobné téma má starší článek

https://www.lidovky.cz/svet/pribuzni-vyrazeji-do-boje-za-smrt.A071119_083444_ln_zahranici_blh

Vyjádřil se v něm také Marek Orko Vácha, který mj. učí lékařskou etiku. Nemělo by se přerušit podávání vody a výživy; diskutovat lze o léčbě infekcí, které jsou v tomto stavu obvyklé.

2 0
možnosti
Foto

Je to správně. Žádný člověk by neměl trpět hladem, žízní či zimou. Léčit jen racionálně s ohledem na zdravotní stav a kondici.

2 0
možnosti

R^

Dík za seriosní rozbor. Jde o smutnou kapitolu!

:-)

3 0
možnosti
DH

D17a77v50i32d 59H78o47r45á41k

22. 5. 2019 18:42

A smutné je pane Bohumíre Šimku, že snad proto abyste se zalíbil zdejšímu autorovi, tak rovněž jste začal vkládat do slůvek naprosto v rozporu s pravidly českého pravopisu jeho oblíbené písmenko "S".

...a pochopitelně současně jste vyhledal všechny mé zdejší příspěvky a jak se již stalo Vaší tradicí, jste všechny vyzdobil bez ohledu na obsah "-" (minusem):-)

Prosím Bohumíre zadejte toto Vámi uvedené slůvko "seriosní" do příslušné kolonky na stránkách "https://www.pravidla.cz";,

a snad Ti dojde, jak komickým dojmem se snažíš zde v diskusi působit.

0 1
možnosti
Foto

J98a79n26a 64M14a35j72o79v45á

22. 5. 2019 13:03

Četla jsem si o něm...a mrazilo mne. Současné technické možnosti dávno předběhly etickou úroveň nás - lidstva. Pak se mohou dít věci absurdní...a šílené.

7 0
možnosti
Foto

Máš pravdu, a dále klonování, genetické experimenty atd. Někdy si říkám, že je fajn, že už mi je letos 60.

1 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám