Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hodnoty a pohled na jiná náboženství než to naše máme diametrálně odlišné.

0 0
možnosti

RvRv Škoda slov k nesouhlasnému komentování pomalu každé druhé věty; o islámu toho víte hodně málo. Na Samkovou nemáte, celým článkem vyjadřujete, že jste šlápl do lejna a někdo to musí odskákat. Ale na druhou stranu se mně líbí, že píšete s humorem; i u tak vážného tématu.

Většina zemí, v nichž vládne islám nebo mají muslimové většinu, je podepsána pod chartou OSN, z níž vychází rovněž úmluva o lidských právech.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=714077

O dodržování byste jistě uměl napsat hory lásky, hlavně ke křesťanům, kteří nějakou záhadnou chorobou mizí, přestože muslimové o ně pečují.:-/

0 0
možnosti

J41i94r14i 21C37e27e

21. 5. 2019 6:47

Charta OSN nemá s lidskými právy nic společného, ta jsou řešena Všeobecnou deklaraci lidských práv z roku 1948. Muslimské země ovšem přijaly v roce 1990 Káhirskou deklaraci lidských práv v islámu, kterou podepsaly členské státy Organizace islámské spolupráce. Všeobecná deklarace lidských práv, totiž muslimům připadá příliš "západní". Káhirská deklarace definuje islámské představy o lidských právech v kontextu šaríi, islámského právního systému. Takže mají diskriminaci zakotvenu přímo v lidskoprávní úmluvě.

0 0
možnosti
Foto

:-)R^ Co dodat. Samková má na svém flašinetu nastaveny tři odrhovačky a ty bude asi hrát do úplného zblbnutí. Vám díky za objektivní uvedení věcí na pravou míru.

0 4
možnosti

Zatím co ten váš tam má nastavenou jednu a ještě hraje falešně.

2 0
možnosti

J85a64n 39R43á16ž

20. 5. 2019 12:52

Islám je státotvorná ideologie zcela nekompatibilní s ideologií demokracie, která nahradila v euroatlantickém společenství státotvornou ideologii křesťanství. Tvrdit opak je důkazem naprostého nepochopení podstaty Islámu.

Až dojde u Islámu k tak striktnímu oddělení náboženských pravidel od výkonu státní moci , jak tomu došlo v křesťanském světě a muslimové pochopí, že stěžejní doktrína Koránu šířit víru i pomocí násilí je pro vývoj lidstva devastující, budeme moci (možná!) spolu žít nekonfliktně. Křesťanům trvalo pochopení zásady, že náboženská pravidla nesmí zasahovat normativně do fungování společnosti a světské zákony musí být nadřazeny těm náboženským, cca 500 let. Věřím, že muslimům to bude trvat kratší dobu, díky šířící se vzdělanosti a zlepšením přístupu k informačním kanálům.

Ale zatím tomu tak není a hlásat myšlenku, že Islám je jen náboženstvím, nikoliv státotvornou ideologií, popřípadě že muslimové většinově odmítají dogmata Koránu o povinnosti šířit Islám každými prostředky s upřímným přesvědčením o jejich škodlivosti , je zcela zcestné.

3 0
možnosti

Křesťanství státotvornou ideologií není. Ježíš důsledně rozlišoval moc světskou a moc církevní. Proto křesťané mohli pochopit, že propojení těchto dvou mocí je špatné a mohlo k oddělení dojít. V případě islámu je to zcela jinak, takže šance pro podobný vývoj tu moc není. I kdyby k tomu někdy někde došlo, vždy budou existovat tendence to opět propojit - protože islám to tak učí.

1 0
možnosti
Foto

Člověk si vybere náboženství či nějakou ideologii podle svého naturelu, tedy k čemu inklinuje.

Kdo má choutky zotročovat, podmaňovat a vraždit, najde si jistě to své. Na výběr je toho dost: nacismus, komunismus, islám ...

2 0
možnosti
Foto

Judaismu a křesťanství je víra o lásce a odpouštění. Nacismu neboli národní socialismus je ideologie založena na představě o nadřazenosti německé árijské rasy nad ostatními národy. Komunismus je ideologie beztřídní společnosti založená na společném vlastnictví výrobních prostředků. Je zaměřen antidemokraticky a antiliberálně, přestože sami komunisté tvrdí opak; v komunismu jsou totiž zájmy a práva většiny vždy důsledně nadřazeny právům a zájmům jednotlivce.

0 0
možnosti
Foto

Ni, tak nějak, stále stejný problém, je islám náboženství nebo ideologie. Je třeba si uvědomit, že KAŽDÉ NÁBOŽENSTVÍ JE IDEOLOGIE, je to institucionalizovaná víra v neověřitelná, nevyvratitelná dogmata. Dogmata lze intepretovat jak se komu zachce, nikdo totiž novou intepretaci není schopen ověřit ani vyvrátit, neboť základní vlastností dogmat je jejich neověřitelnost a nevyvratitelnost. proto mají základní náboženství tolik odnoží. Každý chce být tím kdo vládne, kdo má moc.

4 1
možnosti
Foto

Náboženství není ideologie je to víra.

0 0
možnosti

V křesťanském světě také téměř do konce 19. století bylo církevní právo právem současně státním.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=714077

Ano, právě srovnáváte 19. a 21. století. A nevidíte v tom žádný rozdíl. Uvědomujete si to vůbec? Já si myslím, že ne. Zhasněte svíčku, okousejte nehty k večeři a jděte na slámu spát, dobrý človíčku.

8 0
možnosti

Horner nechápe mnoho rozdílů. Zatímco Kristus důsledně rozlišoval světskou a církevní moc a varoval před jejich mícháním, Mohamed naopak budoval především světskou moc a Alláh mu sloužil jako bič k tomu, aby ho ostatní poslouchali. Z toho samozřejmě plynou jisté důsledky - zatímco míchání církevní a státní moci je dle křesťanství špatně, dle islámu je to jediné správné řešení.

7 0
možnosti
Foto

Jádrem islámu je šaría. To je nedodiskutovatelný fakt. Islám není jen náboženství. Jde o celou civilizaci s podrobným politickým systémem, náboženstvím a právní řádem šáriou. Šária mluví o nás a židech jako káfirech , jak se k nám chovat, jak si nás podrobit a jak nám vládnout. Šária je nadřazena ústavě. Šária je založena na dokonalém, neměném koránu a sunně. Podle islámu by měla být používaná všemi národy, jako jedinné posvátné právo.

6 2
možnosti

Vy jistě blouzníte. Určitě to spraví obklad na čelo. Nic z toho, co tvrdíte nemůžete ničím doložit. Která šaríja je kde nadřazena ústavě??? Jedině tak stanovy Talibanu ;-D

2 4
možnosti

Mám právo nechtít žít s muslimy v naší zemi. Znám osobně tři na první pohled velmi mírné a mírumilovné muslimy, žijící tady už hodně dlouho. Dva mají i české manželky a děti. Všichni jásali, když se jejich souvěrcům někde na světě povedlo zavraždit až tisíce lidí. Já tady muslimy nechci. Žádné. A Islám je odporná ideologie. Jako náboženství se jenom tváří.

21 1
možnosti

Jste lhář pane Hornere.

12 1
možnosti

"Nacismus se skrývá za vlastenectvím...". Takže např. Kubiš s Gabčíkem, kteří odkráglovali Heydricha, byli nacisté...?

Pokud už používáte nějaké slovíčko, kterému nerozumíte, tak se prosím seznamte s jeho obsahem. Ať nevypadáte jak nevzdělaný hlupák

19 0
možnosti

J62a55k89u82b 62H12o92z45a

20. 5. 2019 8:40

Neberte panu Hornerovi možnost vyjádřit svými názory, kým opravdu je. ;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS