Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Škoda, že za vysvětlení fotoelektrického jevu už byla Nobelovka udělena. Obávám se, že další už nebude.

0 0
možnosti
Foto

Když se podíváme, kdo ty ceny uděluje a jaká tam vládne atmosféra, tak neočekávám žádný zázrak. Vzpomínám si, že byla udělena cena za DDT , ačkoliv tento jed se dodnes nachází i v ledovcích Antarktidy a doba rozpadu je delší, než u plastů.

Škoda je jen dobrého člověka.;-D

0 0
možnosti
Foto

Generace fyziků, vybavených drahými přístroji, desítky let zkoumají tyhle věci...

Pak ale přijde nedouk a tvrdí, že všechno je jinak...

Srandovní doba... :-)

4 0
možnosti
Foto

No to už tak v životě bývá. Nedouk není zatížen teoriemi generacemi fyziků, takže se na věc může podívat z jiného úhlu a odprostit se od bludů, které se tito fyzici museli učit, jinak by neuspěli v životě dravců.

Ale máte pravdu, jiná doba " host vyhání číšníka";-D

0 2
možnosti

Rezonance, to je že konkrétní úzké frekvenční pásmo něco udělá, ne že je prahová frekvence a od ní se jev objevuje a s rostoucí frekvencí roste jeho intenzita.

Rezonanční fotoelektricky jev by vykazoval výrazný pokles emise s dalším nárůstem frekvence.

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě máte pravdu s tou rezonanci u pevných těles, kdy stavba hmoty tohoto tělesa je opravdu "naladěna" na určitý kmitočet. V mikrosvětě se jedná o atomy, kde elektrony mají nějaký rotační a revoluční rytmus a od toho se odvíjí i frekvence světelného vlnění. Pokud na atom dopadne světlo s podobnou frekvencí tohoto rytmu, tak nastane maximální předávka energie a rytmus elektronů vzroste. Jediné co má Albert správně je, že se frekvence musí dostat přes "nějaký" mezní bod, od kterého se fotoemise spustí.

Stále mě tam ale chybí, proč to musí provádět kvanta fotonů, když k tomu stačí jen vlny vyšší frekvence.

Podobné je to s dopadem tepelných vln na atomové jádro, kdy se lépe uplatní nízké kmitočty, před vysokými a není nutno vytvářet kvantové modely, aby vzrostla teplota materiálu.

0 0
možnosti
MK

Vždy mne pobaví tato alternativní "fyzika", ze které na mne dýchnou ty dávné doby, kdy atomové jádro bylo jen kuličkou, kolem které radostně obíhají kuličky ještě menší. ;-)

2 0
možnosti
Foto

Napište, jak si představujete atom Vy, také bych se rád pobavil.;-D

0 0
možnosti
WW

:-) Přečetl jsem jen závěr. Fotoelektrický jev žádnou revizi nepotřebuje, protože už je vysvětlen. Fígl je v kvantech a energie kvant se odvíjí od frekvence, tedy pokud je frekvence vyšší, i energie kvant je vyšší a může (od nějaké meze) docházet k produkci energie. Z toho logicky plyne, že intenzita frekvenci nezvyšuje (frekvence a intenzita jsou nebe a dudy). Až budou sluneční panely fungovat zamířením na nějaký tepelný zdroj, třeba na teplárnu a z elektromagnetického záření (tepelného záření) onoho zdroje budu mít produkci energie, pak bude čas na jiné vysvětlení, ale k tomu nikdy nedojde.

7 0
možnosti
Foto

Dal jsem VÁM plus, protože je mě VÁS opravdu líto. Nepřečíst si pár vět, a hodnotit ze závěru, tak tomu se říká arogance a napsat, cituji....

Až budou sluneční panely fungovat zamířením na nějaký tepelný zdroj, třeba na teplárnu a z elektromagnetického záření (tepelného záření) onoho zdroje budu mít produkci energie, pak bude čas na jiné vysvětlení, ale k tomu nikdy nedojde.

Jaké sluneční panely máte na mysli, na ohřev vody, topení, nebo fotovoltaiku?;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik