Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Pěkný přehledR^, není co dodat.

3 1
možnosti
Foto

J37o49s82e13f 43B20á48r65t95a

16. 5. 2019 10:57

SPD jsem nikdy nevolil, ale podle hlasování našich europoslanců je to jediná strana, která nebude hlasovat proti České republice. Nemám z toho dobrý pocit.

7 3
možnosti
Foto

Paní Lhotská, děkuji za článek! Evropské volby jsou o osobnostech a kroužky mají naprosto zásadní roli - proto můžete dát maximálně dva v rámci jedné kandidátky. Počet hlasů kandidátce určuje jen počet mandátů, konkrétní mandáty získají ti, co mají nejvíce kroužků v absolutním počtu, nejde to automaticky lídrovi = pokud bude mít ten na 1. místě 10 000 preferenčních hlasů (celkově nad 5%) a ten na posledním místě 10 001 hlasů, mandát má ten na posledním a lídr jde domů s prázdnou - proto i lídři vybízejí ke kroužkování. ;-)

5 0
možnosti
Foto

Celá ČR má asi 3% hlasů, poslanci nemají možnost cokoliv navrhovat. Pokud se nevrátíme před Lisabonskou smlouvu, tak musíme pryč.

8 2
možnosti
Foto

Všechny strany jmenované v blogu podporují Unii v její současné podobě a jsou nevolitelné!

Osobně doporučuji volbu Alternativa, č. 40.

Jsem na jejich kandidátní listině.

2 2
možnosti
Foto

Vidím to stejně. Příště snad už bude na světě strana VKml., který by sice sám osobně nejradši vystoupil, ale chápe, že k tomu ještě nedozrál čas a chce mít stranu jen euroskeptickou, zatím bez bodu o vystoupení.

5 1
možnosti
MS

Dobře napsáno. Téměř totožným způsobem uvažuji i já, a nakonec mi vyšel jako nejrozumnější alternativa právě europoslanec Zdechovský. Abych ulehčil svému svědomí, tak Svobodu a Šojdrovo vykroužkuji.:-)

5 3
možnosti
MS

P.S. EU by se mohla po rozsáhlé reformě vrátit k názvu EHS.

7 1
možnosti
Foto

Tak nejprve si ujasněme význam pojmu "euroskeptik". Je to někdo, kdo je skeptický k Evropě, k její schopnosti se spravovat.

Ve vašem popisu politických subjektů se ale ukazuje, že jste vlastně celkový skeptik, pokud jde o schopnost generovat politické elity pro správu věcí veřejných. Žádná ze stran, které mají šanci uspět vám nevyhovuje. To znamená, že obyvatelstvo českých zemí (záměrně neříkám Češi, protože na našem území žijí po taletí národnostní menšiny a mnoho přistěhovalců) není schopno vytvořit a akceptovat elity, které by hájily jeho zájmy. To znamená, že situace nemá řešení?

0 5
možnosti
Foto

Pokud by se poslanci těch stran, které máte na mysli, chovali jako lidé s páteří, možná bych některou z nich i volil, ale tomu, kdo alespoň v těch zásadnějších věcech sleduje, jak tito poslanci hlasují, se musí naprosto logicky otvírat kudla v kapse. Paní autorka má pravdu, z těch, co tam jsou opravdu nikoho ani náhodou a kecům o reformě naprosto zásadně nevěřím. Jednak o ní ti "reformátoři" začali mluvit až před volbami, ačkoli reformovat je co už nejméně 10 let, druhak, není nejspíš v dějinách znám případ úspěšné reformy politické instituce, takže nic.

6 1
možnosti
Foto

Je euroskeptik také českoskeptikem? (Česko totiž naplňuje a dalece překračuje podmínky pro euroskepsi).

0 4
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 38,98
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik