Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Ano, Zeman před Moskvou a Pekingem nebude nikdy stát vzpřímeně, vždy to bude v úklonu, bohužel;-(

17 5
možnosti
VV

40 let ohybani patere se projevuje i po temer 30-ti letech relativni svobody.;-D

9 3
možnosti
AL

Jo? Takhle to berete? Jarda Jágr zpražil novinářku za řeči o Číně a Hradu.

:-)

4 8
možnosti
Foto

Pravdou je, že Severokorejci žijí v jiných podmínkách než Číňané. Izolovaní, odstřižení od okolního světa. Zatímco čínští turisté křižují světem a nasávají atmosféru kapitalismu. Z jakého světa přijíždějí, asi neumím přesně pojmenovat. Komunismus to rozhodně není. A není to ani režim, který by jim někdo vnutil, nastolil. Přesto je to systém mající sympatie našich komunistů. Kupodivu. Jako by to byla nějaká deviace, kterou naši komunisté vnímají velmi pozitivně, možná v představách o budoucích poměrech v Česku. Co je to tedy za hybrid, který tak pozoruhodným způsobem zaujal i našeho pána Presidenta? Možná technologie moci pravicového bolševismu.

5 2
možnosti
AR

Máte pravdu. Jak čínští turisté křižují světem, podobně tak i ruští turisté. Nutno však zjistit jací jsou to občané ČLR a RF! Běžní lidi tam na toto peníze vůbec nemají. Pouze tamní společenská věrchuška, podnikateli počínaje. A v ČLR takoví musí navíc být členy komunistické partaje. Bezpartijní jsou tam pouze řemeslníky a v RF také!!

3 2
možnosti
AL

Z článku: ... a neváhal dokonce mluvit o zemi, které prezidentuje, jako o vzteklém červeném kousku uvnitř Evropy.

----------------------

Jestli on neměl na mysli ty rozdivočelé občany s těmi rudými kartami co obíhají česká náměstí.

:-)

7 15
možnosti
JK

J36i34r64k56a 87K69o21r33n

2. 5. 2019 15:59

...a nebo vás s rudou DNA, Arnolde Amicusi:-)

10 5
možnosti
Foto

R^ Zeman nejenže zrazuje vlastní zemi...vyjmenovávat to všechno nebudu, nejen že do země, kde lidi mizí jako za Stalina...jak zhůvěrilé je se domnívat, že když dotyčný není ve vězeni, že zkrátka přece není ve vězení...tvrdé výslechy někde v utajení, pak se dotyčny jakonajde a svět vidí, jak byl řadně předán činske justici...Zeman nejenže tohle nevnímá a do téhle lokality, kde jsou firmy na povel státnímu aparátu přijíždí jako zhrzený a otrávený z vlastního národa, jako ten, co ukazuje že on s tou bídou v červené barvě nemá tolik společného!!!...on je tak neznalý, že předpokládá západní myšlení. Jemu vlastně vyhovuje západní myšlení a čeká ho v Číně. V Číně, která má na kontě i mluvit do počtu potomků. Odjakživa se tu ctí poslušnost na prvním místě. Tvrdost práce a neoblomnost výsledků. Tresty a sankce bez větších partnerskych pochopení. A velmi tvrdý postoj i k vlastním lidem. Antiprezident Zeman ukazuje celému světu svou pravou vzdělanost. Může citovat jako kniha. Ale opravdová vzdělanost se neprojevuje jen latinskym rozjímáním do kamer Barrandova, ale pohotovou orientací v horkém terénu. Já osobně aspoň když nic jiného držím palce jednomu...Láska. Láska, že aspoň do tohoto jde.R^

19 5
možnosti
AL

Jak říká můj kamarád z pražské kavárny: před někým se klanět je ponižující, ale klanět se Havlovi a americké demokracii je povinnost každého slušného člověka.

:-)

6 19
možnosti
JK

J26i95r61k46a 13K27o35r43n

2. 5. 2019 16:01

Ty máš kamarády, Amicusi_?

9 4
možnosti
Foto

Lidé jsou různí. Jedni mlátí hlavou směrem k Mekkce, druzí k Pekingu a další zase k Washingtonu. Ani jeden z nich nestojí rovně...

11 5
možnosti
Foto

:-)R^ Jen malou poznámku, kterou zde opakovaně irituji ty, kteří mají strach vidět a vnímají až nevrle připomínání příčiny toho strachu. Některá čínská zdravotnická pracoviště jsou V Y H L A Z O V A C Í, a to nikoli tím, že by poskytovaná péče obsahovala přemíru konejšení a soucitného hlazení.

Takže se oprávněně zdráhám vykřikovat: "Nechť sílí vůle Číny na cestě pozitivní!" Neb běsní tam ten trh tak volný, že bere dech i tep. A med ať sobě mažou ti zlomení v pase. Co kdysi poznal s hrůzou svět, děje se zase. Za třicet mrzkých stříbrných, tenkých jak vlas, se člověk někdy stavá nejapným, aniž ptá se, zda nemá větší moudrost savec jménem

7 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik