Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je hezké že jste to pojal tak zeširoka, nicméně to že církev majetek v mnoha případech nabyla způsobem - řečeno dnešní terminologií - v rozporu s dobrými mravy jste nikterak nevyvrátil.

8 4
možnosti
HV

Řečeno dnešní terminologií, ale také viděno současným pohledem. Což je špatně. Nebo si dokážeme představit co byly "dobré mravy" třeba v 15. století? Nebo např. za třicetileté války-na čí straně "dobré mravy" byly? Těžko posuzovat.

7 0
možnosti
Foto

Vítejte mezi blogery na tomto serveru, pane kolego. Děkuji za zajímavý a k přemýšlení inspirující text. Karma a R^.

9 0
možnosti
Foto

Trefné. Karma!

Já stejně nevidím rozdíl mezi ideologií a náboženstvím. Obojí má svou modlu (Lenin, bůh), svou bibli (Marxův Kapitál, Bible) a bezmeznou víru. Akorát církev se historicky již poučila, zatímco soudruzi svá zvěrstva páchají furt (popravy v Číně, Korei), stále devastují (Venezuela, Zimbabwe, Severní Korea) a mají plná ústa o konání svého dobra (KSČM).

15 0
možnosti
HV

Trefně poznamenáno! Ještě by šlo poznamenat, že co do počtu "odpracovaných" let a obětí tak soudruzi vedou na plné čáře...

5 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1829x
Archivář a historik. Specialista na dějiny práva a kriminality. Ve volném čase se zajímám o folk, který vnímám především jako zpívanou poezii. Solidně ovládám ruštinu a němčinu Člen TOP 09 (2010-2019).

Seznam rubrik