Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Nejsem voličem toho člověka, ale docela marně hledám, co dál. Je tu nějaké hnutí, lidé, kterým jde o naši vlast, které je možno volit příště?

Píšete "toxický vliv na demokracii". Potřebujeme vidět a slyšet demokraty, kteří mají možnost pracovat pro naši zem a nebýt podřízenými médií a financí, nebo cizí ideologii. Pokud takové nemáme, není u nás demokracie, ale vláda oligarchů. Potom je možná lepší mít oligarchy vlastní (Babiš:"kúpil som si Čechy".) než cizí.

1 0
možnosti
Foto

To máte tak, většina lidí si politiku idealizuje, politika byla, je a bude špína, na tom se nikdy nic nezmění. Jsou lepší časy a horší časy, ale pořád to nějak plus minus funguje, pak do toho šlápne někdo "kúpil som si Čechy" a to je to, co je špatně, já jsem nejlepší/jsem největší chudák a proto všechny peníze ke mně na hrad, jsem kam vítr, tam plášť a když na to přijde prodám vlastní babičku, ale jsem ten nejlepší a navíc jsem největší chudák.

Takže volit kohokoliv, kdo nemění názor každých pět minut a nedělá si z úst záchod, něco řekne, spláchne a všechno je jinak.

0 0
možnosti
Foto

J92o58s79e23f 91B29á61r29t88a

30. 4. 2019 13:43

Čemu se divíte, když tu nefunguje opozice - připomíná spíše pytel blech než politiky.

1 0
možnosti
Foto

R^ zdravím, Tomáši! Naštěstí ta toxicita posiluje čím dál tím víc jedinců ke zdravému životnímu stylu:-P. Jen aby to ale moc dlouho netrvalo!!!!

2 0
možnosti
Foto

Co se vztahu Čechů k demokracii týče, už dávno jsem, na rozdíl od autora, skeptický. Hlasy pro ANO, KSČM, Okamurovce a částečně i ČSSD jsou výrazem pohrdání demokracií, stejně tak zahozené hlasy těch, kdo volit nejdou. Troufnu si říct, že 80% Čechů o demokracii nestojí. Nerozumí tomu, k čemu by jim to bylo dobré. Svým způsobem je štěstí, že ve stupňujícím se marasmu se stal premíérem právě Babiš a ne, dejme tomu, Tomio Okamura.

Skutečnou katastrofou je ovšem souběh dvou nepříznivých okolností - vedle Babišovy vlády i blížící se konec prezidentování MZ. Ani on, ani jeho družiníci nehodlají politiku opustit a postupně zvyšují počet obsazovaných pozic ve státní správě.

Tato plíživá, ale stále zjevnější, rusifikace státu je pro naši zemi skutečným nebezpečím. Také ale paradoxně oslabuje premiéra, který se tak dostává na stejné pozice jako demokratické strany a jejich voliči. Ti ovšem, stejně jako kdysi rakouští generálové, vedou minulou válku a nebezpečí na obzoru nevnímají.

Je-li něco dnes pro český stát skutečným nebezpečím, tak nikoliv Babišova vláda, ale tradiční neschopnost českých politiků vidět věci v širších souvislostech a s plnou naléhavostí. A ovšem jejich zbabělost a oportunizmus.

1 2
možnosti
ZD

Při vší úctě i k vám - co věta to silně zkreslený pohled na vše." Pohrdání demokracií, 80% Čechů o demokracii nestojí, plíživá rusifikace" to jsou perly z vašeho textu. Přečtěte si příspěvek pana Langera o kousek níž a zkuste přemýšlet jestli náhodou není problém jinde než ve dvou jménech, které ve shodě s autorem blogu popisujete jako strůjce všeho špatného. Nedávno pan premiér v televizi komentoval hodnocení naší republiky ve světě. Jeden jediný šot o aktuálních úspěších ve srovnání s jinými. Nikdo kvůli němu nesvolává mimořádná shromáždění, lidé nevychází do ulic - novináři svorně mlčí.

1 1
možnosti
SS

Naprostý souhlas! Největší problém bude ta náprava. Babiš posunul laťku možného i nemožného v demokratické správě společnosti, že až se budeme mít zbavit jeho případných následovníků, bude dost příkladů k tomu, aby se ukazovalo, že to ještě není tak zlé, jako za Babiše.

Nesporným faktem je, že Babiš je největším zlodějem a podvodníkem polistopadové republiky, který se usalašil v politice a navíc znásilnil demokracii také nebývalým způsobem.

Jediné, k čemu lze mít v blogu výhrady, je opodstatněnost jeho podpory při otevřeném vstupu do politiky. Každý, kdo se jen trochu o věci zajímal, věděl, že Babiš je bezskrupulozní šmejd a dá se od něj čekat to, co nakonec udělal a dělá.

10 1
možnosti
Foto

V každém případě bych řekl, že pan Bakala a další s panem Babišem úspěšně soupeří o první místo v soutěži krásy "co není zakázáno, je dovoleno".

0 2
možnosti
PL

P32e74t50r 32L10a29n28g56e22r

26. 4. 2019 16:07

Házíte všechno na voliče. Ale věřte tomu, že volič opravdu nemůže za to, že po sametu noví představitelé umožnili bývalým mocenským a ekonomickým špičkám plynule převzít moc. Ani během svých vlád OF, ODS, ČSSD s týpkama typu Babiše nejen, že nic neudělali, ale naopak jim šli vstříc různými cestami - zákony, dotace, privatizace.

Tak laskavě vemte rozum do hrsti pane doktore a prvotní příčinu hledejte u vůdců sametu včele s Havlem, který tak ochotně přijal funkci prezidenta z rukou z větší komunistického parlamentu. To je první symbol toho, že už počátcích byla demokracie přihnojováná "tím správným směrem" těmi nejvyššími autoritami.

Další příčina je špatná politika současných stran. Kde je nějaká výrazná opoziční politika. Pouze tu a tam se výrazněji ozve Kalousek, ovšem v jeho podání je to spíš fraška, sem tam něco řekne nevýrazný Fiala nebo zprofanovaná Mirka.

Další příčina - proč má volič věřit zprofanovaným stranám? Když nemají ani lídry, když sází jen na program antikomunismus, antizemaan, antibabiš?

Ne, pane Vodvářko, volič za současný marasmus, kdy na nejdůležitějších postech sedí bývalí komunisté, opravdu nemůže žádným podstatným dílem. Předpokládám, že nechcete, aby národ vytáhl cepy, řemdichy a sudlice.

4 5
možnosti
Foto

R^ je to tak. Jak myslíte, že byly po Sametu privatizovány třeba polikliniky. Ti, co byli u lizu, je získali za pár šupů (řádově desítky tisíc korun) včetně zařízení a přístrojů.

3 2
možnosti
Foto

Tak tak, nicméně - v čem tkví příčina? V neschopnosti tzv. demokratických stran a v jejich vlastních "hříšcích".

3 1
možnosti
Foto

R^ Palec nahoru za zmínění příčiny, která tkví v neschopnosti "demokratických stran" (uvozovky jsou tam proto, že se jedná o konkrétní skupinu stran, přičemž podle platných zákonů jsou aktuálně demokratické všechny u nás registrované strany a hnutí).

Každopádně ale platí, že se o žádnou krizi demokracie nejedná. Je to její přirozený průběh.

5 2
možnosti
Foto

Babiše jsem volil a zatím nelituji. Omezil to rozkrádání a jeho pracovitost je obdivuhodná. Vadí mi ,že chce nakoupit šíleně předražené vrtulníky a obrněná vozidla. Na hlídaní hranic stačí Tojota s kulometem na korbě. Opozice nikoho lepšího nenabízí . Jiný program než Babiš nemají.

5 5
možnosti
Foto

Správně je, že rozkrádání přesměroval k sobě. A v tom je jeho pracovitost skutečně obdivuhodná.

8 2
možnosti
Foto

Naprostý souhlas.

Co začali v myslích našich občanů budovat komouši, to teď p.Babiš s výhodou využívá a dotahuje k dokonalosti. Podobně jako za komoušů, za potlesku mnoha a mnoha "voličů".

Je úsměvné, jak stále funguje ono poukazování na všechny ty chyby, které nadělaly strany po revoluci. A přitom současná vláda p.Babiše kupí podobné chyby prakticky v týdenním, často i denním rytmu. Chyby a lži, které se jiným neodpouští, u p.Babiše a nerozlučného p.Zemana, nacházejí jen další a další nepochopitelnou podporu.

Dva takoví lidé, houf obdivovatelů a demokracie úpí.

8 2
možnosti
Foto

Nevím, jak by v myslích občanů mladších cca 45 let mohli komouši cokoliv zásadního vybudovat, leda by patnáctileté děti byly k jejich myšlenkám mimořádně vnímavé. No a dnešní třicátníci už vyrůstali zcele mimo jejich vliv....

Ale jestli to myslíte tak, že dnešní kapitalismus v 90.letech budovali komunističtí kádři (resp. osoby tehdy vlivné, neboť pracující ve vedoucích funkcích), tak to máte svatou pravdu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám