Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Tak, tak, tyhle vlastence je třeba, soudruzi, pořádně prokádrovat:-)

9 0
možnosti
MS

Kdyby Jan Hus tušil, jak nám v počátcích počítačové éry zkomplikuje ta jeho "zdokonalená" čeština život, asi by se na to vyprdnul. Dodnes mám v živé paměti "češtiny" do tiskáren v kódu Latin2, nebo Kamenický.:-)

4 1
možnosti
Foto

Karel Havlíček Borovský: "Kéž by vám to vlastenčení z huby do rukou sestoupiti ráčilo. "

Jenže tohle jim nevysvětlíte. Mlátit pantem je mnohem menší námaha.

Ještě by mě zajímalo, zda budou oni shromáždění protestovat proti choutkám komunistů mít vládu pod palcem.

Vám karma. R^

15 2
možnosti
BM

Děkuji... Ten citát mne inspiroval... Jinak o těch protestech pochybuji...

2 0
možnosti
OK

O35t90a 23K95i98n24c

25. 4. 2019 12:29

Bedřichu, naprosto s tebou souhlasím. R^

8 0
možnosti
DH

D79a68v34i55d 38H50o44r71á29k

25. 4. 2019 12:25

Pane Marjánko, ale vždyť mnozí nemohli ovlivnit to, že neměli možnost se účastnit v článku propagovaných Všesokolských sletů, které nebyly za jejich mladých let konány. A tak si snad každé 4.roky protáhli tělo na konaných Celostátních spartakiádách. A stejně tak nemohli ovlivnit, že podle školních osnov byla dávána přednost Juliu Fučíkovi, Marii Majerové,...a podobným, spolu s pohádkami Antonína Zápotockého, v prožili podstatnou část svého života dobách kdy zářila "Rudá záře nad Kladnem".

0 0
možnosti
BM

Ale již 30 let žijeme v demokracii, takže mnozí (když už jsme u těch sletů) ̈se jich mohlo již zúčastnit - za tu dobu jich bylo pět (1994, 2000,2006,2012 a 2018)... Jenže to není jenom o sletech, ale i o dalších aktivitách, kde je možno projevit své vlastenectví...

7 0
možnosti
LB

Dojímají mě Vaše pochyby o znalostech demonstrujících o naší zemi. Tak krásně jste napsal, co všechno by měli znát, za jakou kulturou chodit, rozdáte jim dotazníky? Pokud nesplní limit, dostanou černou tečku? Nebo nějaký postih?

Dojímá mě též Vaše starost o to, aby se při projevech vlastenectví nekřičelo. Připomínáte mi ze všeho nejvíce nadporučíka Lukáše z Haškova Švejka, ten také tvrdil: "Buďme vlastenci, ale nikdo o tom nemusí vědět".

Skandování hesel, tedy "křik", jak píšete, patří ke shromážděním lidí odjakživa. Tak snad byste se mohl vyjádřit, zda vůbec jste fanouškem práva shromážďovacího, nebo to právo zrušil a nahradil je něčím z Vašeho bohatého výčtu povinné četby...

8 5
možnosti
LV

"Připomínáte mi ze všeho nejvíce nadporučíka Lukáše z Haškova Švejka, ten také tvrdil: "Buďme vlastenci, ale nikdo o tom nemusí vědět"."

To je ale blbé přirovnání, řekl by další velký Čech - Jan Werich. Chcete říct, že o Čapkovi, Kotěrovi nebo Seifertovi a jejich vlastenectví nikdo neví?

Vy umíte jen křičet, nic jiného, a to je na vlastenectví dost málo. Proto ho nahrazujete vlastenčením, kde je křičet naopak nařízeno, neboť je to to jediné, čím na sebe dokážete strhnout pozornost.

11 2
možnosti
MK

Skvělé, děkuji. Po přečtení tohoto článku jsem zase trochu víc hrdý na svou zem. Pokud se dnes opravu sejdou tito lidé a opět budou dělat ostudu a já to nedej Bože shlédnu ve zprávách, budu se zase o něco víc stydět.

4 3
možnosti
Foto

Máte zbytečné obavy, zprávy budou vyfiltrovány tím "správným" filtrem.

1 0
možnosti
Foto

Jaký čin vidíte jako odpovídající?

3 0
možnosti
BM

Například zvolit si takové lidi, o nichž se zmiňuji.... Kteří mají SKUTEČNÝ vztah ke své vlasti, a jenž již pro ní něco vykonali.... Ti budou hájit zájmy naší země narozdíl od těch, kteří o tom jenom žvaní...

4 0
možnosti
PD

Bohužel pozdě, Zeman nás právě prodává v Číně.

6 8
možnosti
JH

...a co na to říká váš pan doktor?

6 1
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik