Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37i24ř47í 49K26ý96r53a

25. 4. 2019 16:33

Domnívám se, že ODS v minulosti rozkradla několikanásobek toho co uvádíte.......(kuponová privatizace a další projekty).

1 2
možnosti

Domnívám se, že se mýlíte. Kupónová privatizace byla nutná, uskutečněná v mezích doby a připravená a odsouhlasení napříč politickým spektrem. Nebo vy si vážně myslíte, že jiné strany byly proti, udělaly by jí jinak a jindy?

Nejvíce se rozkradlo za privatizace ČSSD.

2 0
možnosti
Foto

Cizí korejtko, o které se jedná, jsou peníze daňových poplatníků (jde o částky, které teprve budou vypláceny, na které ti daňoví poplatníci teprve musejí vydělat - a odevzdat je státu).

Platit budou osoby, které s jakýmikoliv pohyby s majetkem, který v minulosti užívala (záměrně nepíši "vlastnila", protože šlo převážně o specifický typ vlastnictví, který se dnes u nás nevyskytuje), nemají vůbec nic společného, přičemž zhusta nemají ani žádný užitek z církví, resp. z jejich činností, které by prováděly výhradně ve své vlastní režii (tedy zcela bez jakýchkoliv dotací).

0 1
možnosti

Ne. Peníze, které vám náleží jsou vaše peníze, ať už původně pocházejí odkudkoliv. Asi byste nechtěla slyšet, že vaše výplata jsou peníze zaměstnavatele a že když vám je někdo ukradne, ukradl je vlastně jemu, že ne? Anebo, že vaše auto vyrobili vlastně svou prací jiní a ne vy, takže 5x zdanit vám ho patří.

Udělejte si laskavě pořádek ve vlastnických vztazích.

1 0
možnosti
Foto

Církve snad "žraly" z cizího korýtka po celá staletí (tisícíletí).

Od byznysu s odpustky, náboženské války, ať ji křížové výpravy, třicetiletá válka, vymáhání desátek, robota, vybírání do kasiček v kostelích i během pohřebního obřadu (toto jsem osobně zažil nedávno) atd.

Takže, ať církve laskavě mlčí, protože jde o majetek vybudovaný našimi předky a je tedy dědictvím celého našeho národa.

Nemluvě o tom, že se církve soudí i o to, na co nemají nárok ani podle pochybného "zákona," který těsnou většinou prosadili poslanci ODS, TOP09 a nikým nevolená strana LIDEM.

1 1
možnosti

P86e48t65r 46B88u56r47i22a28n

25. 4. 2019 10:37

Prakticky zde obhajujete tezi, že křivý zákon ze msty je v pořádku, pokud je na namířen proti nepřátelům lidu. Ano, i takové období rudé spravedlnosti už naše země zažila.

A propo, o těch desátkách a robotě jsme se už bavili. Nebaví mne vám stále dokola vysvětlovat, že desátek byla daň za správní vedení (dnes je 15%) a že robota byla ŠLECHTICKÁ daň z pozemku.

To, že majetek patří všemu lidu protože ho vybudoval, to nebudu raději ani komentovat.

5 0
možnosti

R^ Je to tak. Už nadpis je velmi přiléhavý. Komunisti u nás od prvopočátku po ničem jiném netoužili. Že Babiš musí jím poskakovat jak chtějí, je to nejsmutnější;-(;-(

4 0
možnosti

Tak jako predminuli vitezi voleb usmudlanym zpusobem protlacili cirkevni restituce, tak soucasni vitezove voleb odstranili tu nejkriklavejsi cast teto kauzy. Dokazali prehlasovat i senat. Vse pri schvalovani restituci i pri jejich uprave probehlo dle vule snemovny. Je zrejme, ze pokud se budou i v budoucnu prosazovat zakony silou bez celospolecenskeho konsensu, bude jejich osud obdobny.

3 0
možnosti

ANO, je přesně vidět co ta strana, včetně ČSSD jsou zač. Že komunisté jsou od narození zloději, to se ví dávno, ale člověk by řekl, že komunisty okradená ČSSD by měla mít nějaký respekt před právem, ale co jsou zač ukázala nařízená a soudem potvrzená platba za právní služby a nic, klídek. To také hodně vypovídá o stávajícím soudním systému a ANO,to je kapitola sama pro sebe. Jeden by řekl, že jsou to podnikatelé, ale ne, čím dál tím více se ukazuje, že jsou to telata a stát je kráva na jejíž struk jsou přisáti.

4 0
možnosti

Ano... je to tak.

1 0
možnosti
Foto

Ústavní soud dokonce z doktríny a judikatury soudů přijaté po roce 1948 (například stanovisko Generální prokuratury z 20. 5. 1954 nebo rozhodnutí NS sp. zn. 1 Tz 30/55) dovodil, že rovněž v tomto období neměl církevní majetek veřejnoprávní povahu a byl naopak považován za majetek soukromý (v protikladu k socialistickému vlastnictví), nikoliv majetek státu. Ústavní soud dále připomněl, že ostatně jako k soukromému majetku přistupovala k majetku církví také judikatura soudů po roce 1989, včetně rozhodovací praxe samotného Ústavního soudu.

3 0
možnosti
Foto

Ale to se týkalo jenom toho majetku, který zůstal církvím k datu z 20. září 1954. Z našeho hlediska je podstatnější to, že se dnes dává majetek někomu, kdo k 25,. únoru 1948 neexistoval. Tehdy kosel vlastnil kostel, jinak řečeno, farář s kuchařskou, tedy farnost byla příslušenstvím kostela, ale dnes se vrací farnosti, tedy někomu, kdo vůbec jako právnická osoba neexistoval.

0 1
možnosti

No nevím. Obávám se že samotná církev toho v minulých stoletích sama nakradla podstatně víc než uvedené tři partaje, byť si o nich nemyslím nic pozitivního.

1 8
možnosti

P40e41t23r 78B76u85r91i30a14n

24. 4. 2019 15:07

Tak pokud počítáme celou ŘKC a všechny komunisty tak to těžko. To se já neobávám.

3 0
možnosti
Foto

Mám jen jednu otázku - na kterém náměstí nechali naši komunisté střílet do lidí z kulometů? Jinak více méně souhlas

0 0
možnosti

P17e96t55r 75B63u37r72i81a27n

24. 4. 2019 15:06

Sice to byl řečnický obrat, ale když už jsme u toho tak v Liberci na náměstí v 68.

https://www.youtube.com/watch?v=I4N1WnwI2aA

3:15 a 5:30

4 0
možnosti
Foto

R^ Karma. Těžko k tomu co dodat, popis je velice výstižný a veselé to není.

8 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS