Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Ani my nejsme imunní k radikalizaci. Jedni nenávidí Rusáky, druzí nenávidí Amíky, muslimy apod. Média se taky snaží pěstovat nenávist (k Zemanovi, Babišovi, Trumpovi, Putinovi atd.)

Od nenávisti, ač iracionální, není daleko k násilí.

5 0
možnosti
PP

P52a17v17e96l 31P24o64n78e72c

23. 4. 2019 13:46

> lidský život lze směnit jen za jednu jedinou věc – za svobodu

Pojem "svoboda" je relativní a souvisí s žebříčkem hodnot. Některé skupiny věří, že "tato země patří Alláhovi", zbývá ji jen "osvobodit".

4 0
možnosti
AC

Karma.

Sám za sebe se snažím posuzovat lidi individuálně, bez ohledu na pleť, rasu či náboženství..i když uznávám, že to je těžké ubránit se stereotypizaci. Paušalizace a kolektivní obviňování vede k chybným závěrům a nepřináší nic dobrého.

4 0
možnosti
VM

Co to je radikální islám? Každá ideologie - názorový systém, který umožňuje radikalizaci a snad k ní ve svých textech i nabádá, je špatný. Jsme svědky střetu názorových systémů. Evidentně neslučitelných. Rozumné by tedy bylo, nepokoušet se o jejich slučování.

1 0
možnosti
JR

nabozenstvi si vytvorili lide,aby skrze viru drzeli v lati ostatni a jeste ty hloupe navadi,aby lidi odlisne viry zabijeli... totalitni rezimy delaji to same

4 0
možnosti
MK

Opravdu?

Náboženství a víra hlavně lidem pomáhali přežít. I v těch nejprimitivnějších kulturách existovalo a existuje povědomí o něčem co je mimo člověka, co je vyšší než člověk. Víra a náboženství dost často zabraňovalo lidem v páchání ohavností a zla. Protože žili s vědomím, že nad nimi je ještě vyšší morální autorita. Tohle ani nejsou tak moje slova, jako slova konzervativních filozofů z nichž mnozí jsou a byli ateisté. A uvádí příklady....komunismus, nacismus, francouzská revoluce.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám