Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Vidím, že jste se pomocí blogu rozhodl zatočit nejen s logikou, ale i s přírodou. Příroda i věda prostě musí být korektní s panem Turnerem.

Píšete například, že "příroda nezná nic jako standard, to je bytostně lidský pohled". Skutečnost je zcela nezávislá na lidském pohledu i na Turnerovi. Příroda je standardů plná. Standardem například je, že hlemýždi jsou hermafroditi. Standardem je, že lidský druh je tvořen dvěma pohlavími. Bez standardu sexuální orientace, kdy jsou ženy sexuálně zaměřeny na muže a muži na ženy, by lidstvo vyhynulo. Platí to pro nespočet dalších druhů živých organismů. Homosexualita není "běžná" u zvířat. Ano, vyskytuje se u mnoha druhů živočichů, ale slovo "běžná" to rozhodně nevystihuje. Kastovní systém u hmyzu netvoří žádnou analogii k odchylkám sexuální orientace u člověka. U mnohých druhů hmyzu je kastovní systém a "skupina jedinců bez pohlavní příslušnosti" nezbytnou podmínkou přežití druhu. Na člověka se to vůbec nedá aplikovat. Skutečně jsem netušil, že někdo může něco takového vůbec vyplodit. Doslova vyplodit.

Nemáte pravdu ani v tom, že neexistuje žádné přikázání "gaye a lesby budeš diskriminovati". Pro tábor Izraelitů na poušti platil například tento příkaz z knihy Leviticus (20,15): "Kdyby muž spal s mužem jako s ženou, oba se dopustili ohavnosti; musejí zemřít, jejich krev padni na ně". Je to jeden z mnoha příkazů, které mají karanténní charakter. Stejný trest, tedy smrt, je i za obcování se zvířaty, za promiskuitu, za obcování mezi příbuznými, a za veškeré chování, které dnes označujeme pojmem deviace. Bez těchto pravidel by tábor Izraelitů nepřežil, což názorně vidíme na mnoha národech starověku, kde byly bláznivé sexuální rituály součástí náboženství. Pak se tyto národy divily, proč je decimují epidemie "vředových" chorob.

V závěru píšete, že "podstatu homosexuality možná znala příroda dříve, než člověk vůbec vznikl". Příroda možná "znala" i sexuální násilí a sexuální deviace všeho druhu, to z nich ale nedělá normu.

4 0
možnosti
PB

Zrovna tohle mě také udeřilo do očí. Souhlasím.

0 0
možnosti
PS

P59e30t40r 19S96k91á77c13e58l

23. 4. 2019 23:06

Vidíte, to mne nenapadlo převést na lidi - takže GLBT je skupina na ochranu proti příbuzenské plemenitbě.

Někteří psi ale mohou mít i trvalou homosexuální orientaci, kterou pravděpodobně zdědili po vlcích, u kterých to může být jakýsi ochranný mechanismus proti příbuzenské plemenitbě.

Zdroj:https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=710461

0 0
možnosti
Foto

GLBT je čistě umělá společenská kategorie, sdružující určité minority odlišující se od majority. V přírodě se odchylky vytváří normálně jako reakce na na nějaký podnět nebo z mnoha jiných příčin, které mnohdy nedokážeme rozklíčovat. Nezbývá nám než respektovat, že to tak je, což by v tomto případě mělo platit i v lidské společnosti.

0 0
možnosti
BK

R^, já někdy žasnu, že se ještě v dnešní době lidi dívají na homosexualitu jako na něco, co je proti přírodě. Proti přírodě je to, když se církev snaží "donutit" žít heterosexuálně ty lidi, kteří to mají jinak. To, že někdo je nucen vyhovět mamince, prootže se těšila na vnoučátka, nebo kvůli společenské normě, atd, atd, - to mi připadá děsivé. A další věc: kolik mužů se podvolilo, vzalo si ženu, zahájilo pohlavní život - aby pak za roky zjistilo, že to prostě nejde, že je to utrpení. Takoví muž ( nebo i ženy) stejně jednou vyjdou s pravdou ven...... a to je pak síla. Partner se cítí obelhán a pak i na sebe rozzloben, protže zpětně si uvědomí, že o vášni se v jejich vztahu opravdu nikdy mluvit nemohlo. Dávám tedy karmu, pane Turnere a díky;-).

3 2
možnosti
BK

Opr. Takový muž - pardon hrubice:-)

0 0
možnosti
RJ

R59a10d38e93k 73J50a58r95o86š

23. 4. 2019 21:34

Pane Turnere, kdy můžeme očekávati Váš coming out?

Aneb, předpokládám, že si tímto článkem pro dané rozhodnutí připravujete půdu ;-)

1 2
možnosti
RJ

R23a92d42e51k 98J94a80r51o29š

23. 4. 2019 21:12

"Homosexualita" se vyskytuje u některých zvířecích druhů, ale většinou jen v případě, kdy není k dispozici jedinec opačného pohlaví. Jakmile je k dispozici, jdou zvířecí "homosexuální hrátky" k čertu...

Ostatně nejeden pejskař jistě zažil situaci, kdy se mu jeho psík vrhnul na koleno snaže se kopulovati. Ovšem, jakmile někde zbystřil fenku, bylo v tu chvíli psíkovi koleno zcela ukradené... :-)

3 0
možnosti
JP

J10o82s70e34f 65P21o14t81r

23. 4. 2019 20:12

"Konečně neslyšel jsem, že by stálo v nějakém přikázání (židovském potažmo křesťanském ani jiném): „gaye a lesby budeš diskriminovati“.

Dovolím si vaše nepřesné vyjádření zpřesnit.

Z hlediska největší světové morální autority a současně největšího světového otloukánka, katolické církve, je jeden jediný příkaz "nesesmilníš", který v sobě zahrnuje to, že je zakázána veškerá sexuální aktivita, kromě soulože v manželství mezi mužem a ženou za účelem zplození dětí a upevnění vztahu mezi manželi.

2 0
možnosti
PS

P37e95t43r 61S46k14á92c87e83l

23. 4. 2019 23:21

Přidal bych, s dovolením, ještě "cti otce svého i matku svou...". Která matka se netěší, že bude babičkou svých vnoučat? Jak šťastné jsou ženy např. v Arménii, kde rodina s deseti dětmi není vyjímkou, obklopeny lásky-plnými příbuznými a je tam nepsané pravidlo, že se děti postarají o svoje rodiče, natrvalo. Ale ne tak, že jim vyplní přihlášku do Domova důchodců, pardon do Domova pro seniory.

0 0
možnosti
SN

:-).......a že bychom pro úlevu přehřátí testosteronem, začali propagovat sodomii? Videí je na netu něúrekom ?

0 1
možnosti
Foto

samci některých druhů zabijí mládě aby se s nimi samice ochotněji zas pářila-takže ne všechno co je běžné zvířat bych aplikovala na lidi ale na druhé straně pokud se všeobecně přijímá že sex se neumí provozovat jen za účelem rozmnožování tak proč ne;-)

0 0
možnosti
PS

P47e57t49r 64S38k89á42c66e66l

23. 4. 2019 23:25

Všeobecně se dnes přijímá kde co, ale jsou známy historické události, při nichž se rozpadly velké říše jako domeček z karet. Copak takovým událostem předcházelo? Přeci jevy, kterých jsme nyní svědky v přímém přenosu.

Již stréček Křópal, jehož pořady byly v rozhlase vyhledávány našimi předky, říkával:

"Bodó se dit věce, že to hani pravda nebode!" Byla ještě tetička Křópalka a Jozéfek Melhoba (Václav Šindler). Je pochován na Ústředním hřbitově v Brně.

0 0
možnosti
Foto

Člověk, pokud potřebuje, pro cokoli dokáže najít důkazy a argumenty.

2 0
možnosti
Foto

Pane Turnere, ode mě jasná karma. R^ A ty "duchaplné" protiargumenty v diskusi, to je opravdu perla. ;-D

3 3
možnosti
Foto

:-)Děkuji Vám, já respektuji, že má někdo jiný názor, konečně v řadě ohledů zde vyjadřuji také pouze názory a hypotézy, ale je mi záhadou proč téměř je nikdo nevyvrací na základě relevantních argumentů a stejným způsobem neobhajuje ty svoje.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS