Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J45o62s77e26f 81P26o91t49r

23. 4. 2019 20:31

Známý ateistický vědec, zakladatel sociobiologie E.O.Wilson popisuje v knize "O lidské přirozenosti" projevy nejrůznějších, hlavně primitivních kultur . Popisuje třeba "atletické sporty, dávaní darů.... a také manželství a péči o jeho stabilitu. Podle něj je manželství jedním ze základních atributů všech lidských společenství, i těch nejprimitivnějších.

Nejedná se zda, co vy popisujete, spíš než o skutečnou svobodu, o vystoupení evropské společnosti mimo lidskou přirozenost a tím o první stupeň jejího zániku?

3 0
možnosti

No jo, náhled mladého člověka, který s chutí akceptuje život bez závazků a povinností. Věkem se tyto náhledy změní, jenže mezitím proklouzne čas k zodpovědné i radostné výchově dětí a o tom manželství je, o zodpovědnosti k potomkům, nikoliv o nekonečných rozkoších

3 0
možnosti

Dobrý den, Olgo, děkuji za komentář. Chci se jen zeptat – kde jste přišla na to, že povinnost vychovávat děti a zodpovídat za ně vzniká až v manželství? Navíc se v textu neklaním ani k životu bez závazků ani k manželství, jen se snažím popsat skutečnost.

1 1
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 582x
Hledám otázky, nikoliv odpovědi; pravda leží mimo nás. 

Seznam rubrik