Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak nevím jestli zbít poslance je dobrá práce, ale určitě je to v přírodě přirozená reakce. To, že jsme lidi se schopností verbální komunikace ještě neznamená, že v sobě nemáme zakódovány zvířecí geny. Potlačovat je znamená potlačovat přírodní zákony.

Pokud si pamatuju, hodně dávno jste napsala článek, že společnost je agresívnější a hledala důvod stupňující agresivity. Myslím si - a je to jen můj pohled - že společnost je celkově agresívnější proto, že se každý bojí dát druhému přes hubu, ačkoli si to druhý nepochybně zaslouží. A ten hněv se ukládá v každém z nás.

Fyzické napadení, ale i provokace v médiích a na sítích jsou činnosti naprosto dobrovolné a nenucené. I Miloš Zeman provokuje dobrovolně, proto je obklopen ochrankou desítek mužů, protože ví, jak by jeho vycházka mimo chráněné budovy dopadla.

Takže nikdo nikoho nenutí fyzicky napadat, ale nikdo nikoho nenutí na sociálních sítích, nebo v médiích provokovat a urážet. Myslím, že na twitteru nebo FB se dají najít skutečné výroky DF, které byly charakterem útočné. A úskokem nepřipravený napadený nebyl, jelikož při zeptání na jeho jméno vzniklo hluché místo před napadením. Jestliže je člověk charakterem konfliktní provokatér, měl by být připravený i na napadení.

Jenže ta útlocitnost, která je v článku je přesně ten problém, proč jsou lidi agresivnější a bude to horší - můj dojem. Protože když se dva, nebo tři poperou, hned to každý odsuzuje, aniž by si ověřil co tomu napadení předcházelo. Chtělo by to vidět tu komunikaci mezi DF a útočníkem na FB.

V šermířské skupině jsme všichni byli zvyklí vyřídit si spory rovnou se zbraní v ruce. Je to regulérně násilné, agresívní a je tam vysoké riziko vážného zranění.

Ale je to váš pohled a váš názor. Nerada vidíte násilí a chápu to. V takovém případě se ptám: " Nebylo by lepší, kdyby chorobní provokatéři prostě a jednoduše neprovokovali a v diskuzích místo napadání opravdu diskutovali a místo urážek sdělovali věcné argumenty?"

1 0
možnosti

J70a13n 28R45á70ž

28. 4. 2019 17:17

Zbít kohokoliv je odsouzení hodný čin i v rámci hospodské rvačky. Ale mně je zcela odporné udělat z hospodské rvačky politikum, či rasový útok, jak se pan Feri snažil učinit.

3 0
možnosti
Foto

Státní žalobce rasovou motivaci útoku vyloučil:

"Rasistický podtext tak v útoku dvojice mužů Pindur z Okresního státního zastupitelství v Uherském Hradišti nevidí. „Žádný. Určitě ne,“ řekl k tomu, jestli byl motivem činu Feriho původ. " (https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/uherske-hradiste-dominik-feri-utok-kost-rvacka-proverovani_1904240600_kno?fbclid=IwAR2zO1X1Zp-pw_qT-3GKvVAgqapi0uQtpemZQ7wUq6awy2LiMjZNGGzwPww)

0 0
možnosti
Foto

Velmi dobře! Klidně, s rozvahou napsané, přesná argumentace. Děkuji za tento text R^R^R^

2 1
možnosti

Víte někdo, jestli nějaký svědek potvrdil tvrzení pana Feriho, že ho nazvali negrem?

0 0
možnosti

J57a56n 68R40á87ž

28. 4. 2019 17:19

Ani jeden z jedenácti předvolaných svědků z obou táborů nepotvrdil, že by v průběhu té rvačky slyšel nějaké rasistické výkřiky.

2 0
možnosti

Tomuhle panovi https://www.miroslav-kalousek.cz/

by se to stat nemohlo, ten se odvazi mezi lidi jen obklopeny nejmene sesti gorilami.

To se mu to pak na Malostranskem namesti fackuje studenty. ;-D

Pan Feri zaslouzi uznani za jeho odvahu.

1 0
možnosti
Foto

Paní Dášo, souhlas a karma. Pan poslanec určitě není první ani poslední, který na nějaké takové slavnosti dostal "na budku". Tak to prostě bylo, je a bude. Ale ty komentáře jsou ale opravdu odporné. Na druhou stranu, co chtít za stavu, kdy prezident jde takovýmto lidem příkladem?

2 0
možnosti

Za mě je vcelku fuk jestli se to stalo nebo ne a jak přesně. To je záležitost velmi úzké skupiny lidí.

Mnohem zásadnější jsou ty reakce, když jsou lidé schopní napsat, že si za to může sám, protože lidi štve svojí neučesanou hlavou a že dát někomu takovému přes držku je pak správná a přiměřené reakce. Nebo dokonce že vlastně může být rád, že to byla jenom facka a ne defenestrace. Tedy že to někdo napíše, to není zase tak hrozné, ale že to dostává souhlasné reakce v řádu stovek lidí.

Osobně jenom doufám, že to je klasický syndrom internetového tvrďáctví a ve skutečnosti ti lidé takoví nejsou.

3 0
možnosti

Je to ten stejný Feri, který před cca rokem a půl prohlašoval, že by v ČR viděl radši pět milionů muslimů, než pět milionů voličů Miloše Zemana? Tak na co si stěžuje? Těch pár facek je nic, vyšel z toho docela levně. Chce tady lidi, kteří se vyhazují do vzduchu v plných kostelech, ale nesnese facku? Pokrytec a nula, nic víc Rv

6 7
možnosti

A víte, že je to:

1. už mnohem více, než půl roku

2. hoax, dávno vyvrácený, na který se chytili a rozšířili ho pohlaváři SPD

7 1
možnosti

Vzhledem k tomu, že se ho před napadením zeptali, jestli je Feri, tak to není ani tak rasistický, jako osobní útok. A že si lidé při konfliktu nadávají za použití nějakého výrazného znaku (barva pleti, stáží, pohlaví, sexuální orientace, státní příslušnost, tloušťka, třeba i barva vlasů či oblíbený fotbalový tým..) je běžné, to opět není pravý rasizmus.

7 2
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.