Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Článek začíná hezky, ale pak se to zvrtne. Nelíbí se mi způsob, jakým mluvíte svých krajanech, kteří podle vás prý sežerou všechno, a tak dobře jim tak, že jí ty hnusy. A dobře jim tak proto, protože nejsou naučení kupovat si parmskou šunku místo obyčejného salámu.

Já žiju v zahraničí a tohle mě opravdu uráží. Denně vidím, že nejsme rozhodně o nic horší ani jiní než Španělé a Francouzi (žiju v pohraničí). Že i oni by si kupovali ty hnusy za dobrou cenu, kdyby je tu měli. Taky rádi ušetří a využívají veškeré slevy jak to jenom jde. snad i víc než Češi. Naopak mi přijdou Češi v otázce ceny až moc velkyrysí, dokonce i když na to nemají. Tady se skrblí daleko víc.

Jenže - to nejsou ti nakupující, co určují, jaké hnusy se tu budou prodávat. Jestliže něco vypadá jako Nutella, tak to má být Nutella, a ne něco jiného ve stejném obalu! A od toho tady mají úřady, aby tohle hlídaly. A tady to hlídají, na rozdíl od Česka, kde jen kecají o tom, že Češi preferují ty hnusy, ... a taky že stojí o to aby byly drahé, i to si přejí!

Nehažte to na lidi, ti na to opravdu vliv nemají. Proč ty levné věci kupují? Jednak mají Češi opravdu hlouběji do peněženky než ten porovnávaný "západ", ale mají taky delší historii omezování se a zvláště starší lidi se jen tak nepřešaltrujou na ty parmské šunky, to je třeba si uvědomit. Jsou zvyklí na sobě šetřit, a taky věžří státu a institucím, myslí si, že to přecxe musí být to stejné když to stejně vypadá, že by to stát nedopustil..no a (ten náš) dopustí.

Prostě - lidi za to nemůžou, možou za to ti naši představitelé, kteří za dlouhé peníze jen vrtí rameny, že to nejde, místo toho aby se za nás zasadili.

0 0
možnosti

V něčem pravdu nemáte ...

Neteř občas zajede do Německa a udělá nákup i pro svou babičku. Posílá ji takové ty prací polštářky do automatické pračky. Stejné (opravdu jsem porovnával tisk na krabici) měla i z Tesca (stejná značka za stejnou cenu - Euro jsem počítal za 27Kč). Rozdíl byl jen v kvalitě vyprání - to z Tesca asi postrádalo aviváž (prádlo bylo tužší a v podstatě nevonělo) ;-D;-D;-D.

Netvrďte mi, že když je výrobce z Německa, tak dopravní náklady zvednou cenu a Tesco proto žádá vynechat složky tvořící aviváž ;-D;-D;-D.

Prostě obchodní řetězce vědomě berou na hůl zákazníka . :-P

2 0
možnosti

Jenom sehnat dětem na velikonoce čokoládové figurky z čokolády byl malý horor. Ale je fakt, že lidi si odnášeli "čokoládové" zajíce za osm korun ve velkém.

0 0
možnosti
Foto

Dnes zákon neříká, že pokud prodáváte pizzu ve stejné krabici a stejným vzhledem, ale je tam správně popsané jiné složení, je to podvod.

Zatím. To je právě to téma, které se má změnit.

Kupujete li totiž nějaké zboží pravidelně. zpravidla už složení znovu nečtete. Takže toto opatření nemá říkat, že párky musí mít alespoň nějaké procento masa, ale mají garantovat, že pokud odjedete na dovolenou a koupíte stejnou pizzu dr. Oetker, jen popsanou chorvatsky, tak bude stejná.

Shrnuto a podtrženo:

Tento "nový zákon" je správný, ale kromě naší "hrdosti" bude chránit vlastně jen tu "druhou stranu" - tedy ty, kteří jsou doma zvyklí na lepší a mohli by u nás narazit, nebo pak "světoběžníky", kteří ještě dnes nevědí, kde budou zítra nakupovat.

Koupíte li totiž tu stejnou pizzu v německu, můžete být překvapeni jen příjemně - je tam totiž víc šunky i sýra.Jen si pak doma zase musíte zvyknout zpátky na to, na co jste byli zvyklí:-))

0 0
možnosti

J54a37n 63K90o51z22á20k

23. 4. 2019 1:23

To jako, že Němci k nám jezdí za kvalitnějším sexem, nebo za levnějším? Asi to bude tou cenou. Asi by zdejší sexy pracovnice za levnější služby taky měly poskytovat jenom sex bez vyvrcholení.

1 0
možnosti

Kazdy ma moznost si na obalu produktu precist, co kupuje. Ja vidim jeste dalsi pricinu tohoto problemu v urcitych psychyckych vzorcich a navycich na typ a slozeni stravy. Mnoho lidi ma proste zafixovanou nejakou predstavu o tom, co je chutne a jak to chutnat ma. A kdo o jidle, o jeho podstate a o svych chutich moc nepremysli, tomu bude chutnat i "sajrajt". Ja jsem v mnohem jidle taky takovy, rad si dam levne parky a treba v podstate nejsem schopen si udelat nazor na to, jak by mel chutnat kvalitni nanuk, mozna jsem ani nikdy zadny nemel. Avsak radikalne jsem zmenil nazor treba u syru, pastik nebo klobas, kde diky specializovanym prodejnam jsem pochopil, ze hermelin opravdu neni kral syru ani nahodou. Ovsem produkt, na kterem se ten problem, o kterem pisu, vidim naprosto jasne, je pivo. Ja sam uz leta piju z minipivovaru, pokud je ta moznost. Ale spousta lidi by dala zivot za prumerneho lahvace z regalu a povazuji jej za etalon piva. A naproste potvrzeni teto situace vidim v jednom pivovaru u domu, kde je dokonce mistni kvalitni a chutny lezak levnejsi nez Radegast, ktery se tam cepuje taky, a dobra pulka lidi bude radeji pit toho Radka... a jeste prisahat, ze tento produkt z velkochemicky je to prave pivo... Proste kdyz se clovek nad necim obcas sebekriticky nezamysli, bude tomu uplne klidne cely zivot verit tak jak se mu to zda byt.

2 0
možnosti
Foto

Pak má ten sex za něco stát, když ty evropský párky prostě nestojej a nestojej... :-)

Ale vážně - vcelku s vámi souhlasím. Je to otázka trhu. Dokud to lidi budou kupovat, bude se to dovážet. Problém je jak zvýšit celkovou kupní sílu obyvatelstva a to se asi nepovede bez vyššího zastoupení firem prodávajících finální výrobky. Ale to už by bylo na ekonomickou monografii, která by měla také obsahovat posílení domácího bankovního sektoru. Ten považuju za kritický pro vybudování zdravé ekonomiky.

1 0
možnosti
Foto

:-)R^Děkuji a nemohu než s Vámi souhlasit.

0 0
možnosti
Foto

Problém neexistuje. Dvojí kvalita potravin je nesmysl, protože potravina je základní surovina a ta je hlídaná platnou legislativou: máslo, mouka, mléko, vejce, sýry, maso, zelenina, luštěniny, ořechy. Kdo kupuje výrobky, myslí si o nich, že jsou to potraviny a nečte jejich složení, ten si nezaslouží nic než ty balené supermarketové odpadky.

Prosím neargumentovat neznalostí složení chemikálií v pracím prášku, celé téma jsem rozvinul zde:

https://www.zkvaseno.cz/2018/06/dvoji-kvalita-potravin-spotrebitelu.html

Jídlo není drahéV. Výrobky jsou.

0 0
možnosti

J72o57s96e54f 64U53l20m52a89n

22. 4. 2019 19:57

Vůbec mě nepřekvapuje, že opět stojíte "na druhé straně", protože přesně to je pro vás typické. Váš obdiv těch, kteří "jedou na šestku" a pohrdání těmi, kteří "na neutrál" (divím se, že jste rovnou nenapsal zpátečku) je dobře znám rovnež jako neschopnost překročit vlastní stín. Problém nejsou méně kvalitní potraviny, ale méně kvalitní potraviny označované stejně jako ty kvalitnější. To už je pak pochopitelně podvod. V článku jste sice zmínil "za zhruba stejnou cenu", avšak to vám vůbec nebrání potom argumentovat tím, že Češi dávají přednost nižší ceně. A vůbec vám to nepřijde divné/blbé. A aby toho nebylo málo, tak když už je teda řeč o preferencích nižší ceny, tak se snažíte tuto preferenci nespojovat s nižší kupní sílou (zkuste porovnat minimální mzdu v Reichu a u nás a totéž provést s průměrnou mzdou), ale raději ji prezentujete jako jakousi součást (ubohé) české mentality ( viz není tak docela pravda, že nakupujeme levné nekvalitní potraviny, protože na kvalitní drahé nemáme). Vy byste snad dokázal pět ódy i na rozhodnutí Francie a Británie o předhození Československa Hitlerovi...Nebo přece jen nějaké hranice máte a to už by bylo pro vás moc? Snad...Rv

7 4
možnosti

Proč ty ostré výpadky vůči autorovi? Necháváte se ovlivňovat emocemi a to kazí zdravý úsudek.

V tom, co píšete, máte kus pravdy. Je podvod na zákazníkovi, že za deklarovaně stejně kvalitní zboží dostane méně kvalitní. Ale ptejme se, proč tomu tak je. A to se autor snaží vysvětlit a já se s ním v tomto shoduji. Je to nemalou mírou dáno poptávkou po levném zboží a tzv. nechávání si .... na hlavu..

A já toto mohu potvrdit i ze svého okolí. Lidem mnohdy nevadí kupovat sajrajty - hlavně že toho dostanou více a za levnou cenu.

Místo laciného ukazování prstem na někoho jiného je tedy také třeba zamyslet se nad příčinami problémů.

4 2
možnosti
Foto

Dosti často si zajedu pro dobré uzeniny do Rakouska, protože to mám za rohem. Mohu Vás ujistit, že i ty levné převyšují kvalitu těch drahých u nás. Moje babička jezdila každý rok na pozvání do Vídně a vozila nám různé lahůdky, které jsou také nesrovnatelné s těmi, které tam mají dnes, prostě zlaté časy kvalitního papáníčka již minuly.:-(

7 0
možnosti