Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
DT

:-) To je skvělé - už jsem si myslela, že jsem to popletla, když to považuju za český zvyk. Je fakt, že Němci to také znají. Kdoví, kdo si to od koho vypůjčil. :-) Přeju moc hezký den, Petře, ať se všechno daří. R^

1 0
možnosti
Foto

Dano, hezký čas povelikonoční a předvánoční přeji celé rodině:-)R^R^R^R^

0 0
možnosti
DT

Ano! Zmizeli velikonoční zajíčci a v krámech se objeví čokoládoví Nikolausové? :-)

Krásné dny, ať se daří Horste! Počasí nám zatím přeje. Jestli to tak zůstane a bude to jako loni, tak bude hezky až do těch Vánoc. Člověk aby osázel zahradu kaktusy. :-)

0 0
možnosti
Foto

Dovolím si přidat jednu perličku. Aniž bych chtěl jakkoli snižovat význam tohoto článku (opravdu ne), jen připomenu, že na stejné téma psal už Jan Veselý 21. března - v článku "Proč nejsou Velikonoce už tento víkend?". Měl ovšem "pouze" 19 reakcí v diskusi, zatímco zde jich je (zatím) přes sedmdesát. Jiná je ale čtenost: do této chvíle (23. 4. 2019/06:40 SELČ) má tento článek čtenost 765, text p. Veselého přes 1800. Nic to neznamená, je to jen několik statistických čísel - a jeden obyčejný ranní postřeh. --- Příjemný povelikonoční den (všem, kdo se řídí gregoriánským kalendářem).

0 0
možnosti
DT

Čtenost hodně souvisí s poutáním. Když se dívám na jeho publikum, není tak permanentní jako u mých blogů - má blogy velice specifické co oslovují jen část celkového publika na těchto stránkách. Proto i méně košatá diskuze. Podle mě ten blog musel být na titulce. Já osobně si jeho blogy přečtu ráda, tenhle mi ale utekl, měla jsem v tu dobu jiné zájmy - a ty mi sebraly veškerý volný čas. Zato se odrazí hned v mém následujícím, čtvrtečním blogu.

Diskuze je u mého blogu vždy bez rozdílu velice milá, rozvětvená, hodně často se tu sama dozvím nové věci, co jsem neznala, prostě taková nika, kam se chodí odreagovat lidi, co tu politiku číst nechtějí. Víc bych v tom nehledala.

I sem občas dorazí někdo, kdo má pocit, že se musí mstít za nějaké věci, co jsem mu/jí kdesi napsala - ale tohle nebývá často. Prostě sem lidi přijdou, zamávají a řeknou "viděl/viděla" jsem a já z toho mám radost, že mají z blogů radost a popřeju jim hezký den. Polovina diskuze tedy jde na moje konto - možná i proto tolik příspěvků. Pan Veselý v diskuzi neodpovídá, jestli se nepletu.

I vám hezký den a díky za návštěvu a zamyšlení. :-) Blogový svět má svoje vlastní zákony. R^

1 0
možnosti

A tohle jsem taky nevěděl, i když mi to vrtalo hlavou!-)

1 0
možnosti
DT

Děkuju za milou návštěvu - a krásný zbytek Velikonoc (už zbývá vlastně jen kousek). Mějte hezké dny, Michale. :-)R^

0 0
možnosti
MS

R^ Na Velikonocích je (kromě jiného) pěkné, že u nás vždy zaručují 4 dny nepřerušeného volna (na rozdíl od Vánoc, které někdy vycházejí hůř).:-)

1 0
možnosti
DT

R^ To máte pravdu - a to mě nenapadlo. R^ Velice sympatické svátky. Krásný zbytek večera, mějte se moc hezky, Milane. :-)

0 0
možnosti
PL

P64e77t60r 98L78a70n56g28e33r

22. 4. 2019 16:03

Přehledný a jasný článek. KarmaR^

0 0
možnosti
DT

Díky a přeju krásný zbytek svátečního dne. :-)R^

0 0
možnosti
MB

At je to z jakéhokoliv důvodu, je tentokrat velikonoční termin super! Snad nikdy v životě jsem nezažila tak krásné a teplé počasí o velikonocích jako letos.

1 0
možnosti
DT

R^ To je vlastně pravda! Taky už jsme měli Velikonoce na sněhu, pršelo, bylo blátivo - a dnes ...? Skvělý ročník, tenhle 2019. Krásné svátky, Martino, mějte se moc hezky. :-)

0 0
možnosti

Ano, velikonoce určuje příroda:-))

Jak píše Jana, počasí vyšlo stoprocentně.

Hezké pondělní odpoledne, Dano!

0 0
možnosti
DT

Děkuju, vám také krásné sváteční odpoledne. :-)R^ Užívejme si to krásné počasí, kdoví, jak dlouho bude trvat. Přeju příjemný zbytek dne, Marie. :-)

1 0
možnosti
WW

R^ Zajímavý a poučný článek. Normálně to zjišťuji podle kalendáře, tj které pondělí připadne na návštěvu příbuzenstva v dosahu, nebo naopak, kvůli výměně malých drobných dárků, takže tento "folklór" vnímám velmi pozitivně. :-)

0 0
možnosti
DT

:-) Děkuju.

Předpokládám, že u vás se nepomlázkuje - máte tam také nějaké speciální zvyky? Němci hledají vajíčka, co jsou různě schovaná. Schoval je velikonoční zajíček. Ten zvyk sice nedává moc smysl, protože zajíček je už řadu let z čokolády, ale to tradice. :-)

Krásné Velikonoce, Waldo, Vám i Vašim milým!R^

0 0
možnosti
Foto

Nikdy mne nenapadlo, že by se mohlo něco takového přihodit. Je pravda, že účelové definování prvního jarního dne není pro praktické účely nic proti ničemu a zjednoduší to výpočet. Ještě by se možná mohl nějak vypustit ten úplněk, který to trochu komplikuje. Na druhou stranu je moc šikovné to zafixování pondělku, protože se nemůže stát, jako u jiných svátků, které jsou některý rok úplně zbytečně, protože padnou na sobotu nebo neděli.

0 0
možnosti
DT

:-)R^ Mohlo by se to zavést i u Vánoc. Také někdy zbytečně připadají na víkend. Děti mají stejně prázdniny, těm by to bylo jedno. Klidně by mohly být v pondělí, aby si člověk přes víkend stihl všechno udělat. :-)

Krásné svátky Vám i Vaší paní a Vašim milým, Rudolfe. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 969
  • Celková karma 19,02
  • Průměrná čtenost 1329x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.