Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Domnivam se, ze trh ovladly jiste mafie, ktere urcuji ceny.

0 1
možnosti

K růstu mezd, o kterém mluvíte jako negativním faktoru zdražování. Pokud chcete aby alespoň průměrně fungovala EU (a v dohledné době žádné exity nebudou), tak s s takovým rozdílem nominálních mezd a platů zesilují problémy - utíkají nejen doktoři.

Samozřejmě je to i o produktivitě, zaměření ekonomiky. Ale třeba u nás v LIDL (Praha - Řepy) makají víc než to co vídávám v Bavorsku.

Daň z nemovitostí je na Západě výrazně vyšší. Dobře se vybírá.

Tady se hodně spoléhá na samospasitelnost trhu a ten Vám bytový problém nevyřeší. Zkuste se informovat - co např. ČSR dělala za 1.republiky pro podporu bytové výstavby pro chudší a střední vrstvy. Nebo jak západní státy (Velká Británie) pomáhají.

1 0
možnosti
Foto

Trh dokáže vyřešit každý požadavek lidí, jen nesmí být regulován státní mafií. To platí pro jakýkoliv obor, výrobek, službu ale i pro bytovou problematiku. Smutné je, že mnoho lidí si myslí, že státní regulace jsou tu pro to, aby pomáhaly odstraňovat problémy a nedostatky. Jenže opak je pravdou.

5 0
možnosti

To, že má někdo právo bydlet ještě neznamená, že má právo vlastnit byt. Dokonce to, podle mého názoru u jednotlivce neznamená ani to, že musí bydlet v bytě. Měli bychom si nejdříve ujasnit, co je to bydlet, tedy někde složit hlavu. Ne, pod mostem nemyslím, ale o bezpodnečném dvoupokojáku to také není.

4 0
možnosti
Foto

Žádné právo na bydlení (stejně tak jako třeba na práci) v našem státě po listopadu 1989 podle ústavy neexistuje!!;-(!!

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS