Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P12e28t93r 42B53u25r19i92a10n

21. 4. 2019 12:01

Souhlas, karma.

0 0
možnosti
Foto

Možnost volit je aktivní volební právo, ne pasivní.

Nicméně, myslím, že je těžké něco radit. Mladí lidé jsou snáze ovlivnitelní, ale to jsou důchodci také, a nikdo jim volební právo brát nechce. Asi by bylo nejlepší, kdyby to zůstalo, jak to je. Ale ta hranice trestní odpovědnosti by se snížit mohla.:-)

0 0
možnosti
JC

Že to v Jaltě schválili americký president (mimochodem na vozíku, z čehož plyne, že nohy nejsou to nejdůležitější) a britský premiér, to Vám jaksi vypadlo, že?

0 0
možnosti
DP

Jenže tomu americkému fungoval ještě k tomu mozek.

0 0
možnosti
ID

Jestli by nebylo lepší místo věku aktivní volební právo podmínit složením nějakého testu s otázkami ohledně politického systému ČR.

0 0
možnosti
Foto

A budeme ještě navíc platit nějaké přezkušovací komice. I když já osobně demokracii neuznávám, mám za to, že jediný spravedlivý prvek vnesený do tohoto systému je to, že volit by mohl každý, který není placený z rozpočtu a který do toho systému odvání část své produkce.

2 0
možnosti
VG

Šílenost. Ještě youtubeři v PS chybí.

0 0
možnosti
Foto

Podle rčení, že "nové koště dobře mete" se nový šéf STAN snaží sehnat voliče kdekoliv, kde se jen dá. Pouze se divím, že zrovna přitom nenavrhl plnoletost od patnácti a trestní odpovědnost od třinácti - včetně trestní odpovědnosti politiků za nesplněné volební sliby (s trestem doživotního vyloučení z politického života)!! Díky tomu by si - a nejen - pan Rakušan už příště zaručeně ani neškrtl. ;-(;-D

2 0
možnosti
OP

Šestnáctky se mají učit a ne politikařit. Není nic proti ničemu, když se o politiku zajímají a vyjadřují se k ní, ale vše má svůj čas. Pokud by existovaly nějaké srovnávací testy na politickou genialitu a nějaký jedinec by prokázal, že je politicky vyzrálý třeba ve dvanácti, asi by šlo, aby dostal výjimku, jenže všeobecně to pro tuto mládež neplatí

0 0
možnosti
TT

Souhlasím, v referendu bych hlasoval pro 21. Ale tohle nemohu pominout: "na začátku 50.tých let" vypadá rozepsaně takto: "na začátku padesátýchtých let". Správně je jen a pouze: "na začátku 50. let".

2 0
možnosti
Foto

Pokud by měli být volby spravedlivé, tak by směli volit jen ti, kteří jsou produktivními daňovými poplatníky. Vyloučeni by měli být lidé na sociálních dávkách, nemocní, studenti a všichni co jsou placeni ze státního rozpočtu.

5 2
možnosti
Foto

...měly být volby - jak jsem to odpálil, tak jsem to uviděl;-D

2 0
možnosti
Foto

s naprostým klidem bych to zvýšil třeba až na 25, ale bohužel je v naší společnosti spousta lidí co by vůbec neměla mít volební právo. Pracuješ, můžeš volit, nepracuješ máš smůlu. Bohužel o nás rozhodují ti co nikdy nic nevytvořili.

8 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
člen strany VIZENS,  autor je podnikatelem v oblasti obchodu a vývozu skla, zároveň působí na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

kontakt: vondrous.j@centrum.cz

web: www.vizens.cz

Seznam rubrik