Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J48i59r90i 59T12i90c24h28y

21. 4. 2019 17:06

Souhlasim s vami, ze kultura a technologie prichazely vetsinou ze "zapadu", zejmena z Nemecka. Soucasne to bylo ale doprovazeno pronikanim Nemcu do ceskeho prostoru, potlacovanim a asimilaci ceskeho naroda. Cesky narod byl staven do druhoradeho postaveni proti vladnoucim Nemcum, zejmena za R-U..

Husitsvi vzniklo v dusledku zloradu cirkve. Valecne radeni v te dobe bylo na dennim poradku, Rakusane, Bavoraci a Madari delali neustale vypady proti ceskemu kralovstvi. Vyznam husitstvi, ktery vam z dlouhodobe historicke perspektivy unika, byl v tom, ze pozastavil pronikani Nemcu a ponemcovani a mozna znamenal udrzeni ceskeho naroda. Bohuzel, jsou i dnes Cesi, kteri tvrdi, ze je to nezajima, nevadilo by jim, kdyby byli Nemci.

2 1
možnosti

To je snad doslova opsane z ucebnice dejepisu pro osmilete stredni skoly z roku 1955.;-D

0 0
možnosti
Foto

P39e75t58r 46J98o37h93n

21. 4. 2019 4:56

V rámci rozpadu Císařství a zrození naší Republiky není pochyb. V 30. letech jedna z nejlépe fungujících ekonomik (i když malá země) již tehdy velká uloženými patenty a z důvodu převzetí zákoníků z Mocnářství s novou ústavou, vesměs ale s novým inovativním myšlením.

Nicméně nás do područí východní ekonomiky, uvrhli ty Nej demokratické státy (zbavili nás suverenity s Hitlerem, pro jejich klidné spaní!!)

Před koncem 2. světové války (již před koncem si rozdělili šachovnici Rus, Američan a Brit), kdy nás větší část Republiky mohla osvobodit Americká armáda, došla jen k Plzni.

V svobodných volbách po válce zvolil lid mimo jiných stran, silným mandátem Komunistickou stranu. Pak únor a 50. léta, uvolnění po úmrtním Stalina (v závěsu se Syfilidou Kléma ;-D) v šedesátých letech. Vysoké množství podaných patentů, a tím unifikace výroby.

A pak 68 a následná normalizace. V 80. letech došlo k dalšímu uvolnění, z pohledu devastace normalizací potřebnou inovací.

Jistě chápu, žádný fofr to nebyl a chybělo spousta spotřebního zboží.

Jen při srovnání 30.let po revoluci a 30.let před revolucí se zde v rámci silniční, energetické a bytové (paneláky) infrastruktury vybudovalo za Komančů mnohem více.

Snad po revoluci ten Persil a mejdlo bylo fajn ;-D

1 0
možnosti

R^AnoR^AnoR^AnoR^

Co prislo z vychodu?

Justicni vrazdy, vymyslene procesy, znarodnovani,vyheneni z po staleti vlastnenych statku, lhani a rozkradani. ;-(

3 0
možnosti
Foto

Vymyšlené procesy, lhaní a megakorupce se odtamtud potáhnou i dnes

1 0
možnosti

Jenomze ten stat, ktery byl pred sto lety postaveny na lzi, neuprmnosti a neprirozenosti se slepe vyzvihuje dodnes. Proto u nas mnoho veci proste nejde a do hrubeho predelani statu nepujde.

0 1
možnosti

J58i14r49i 77T64i71c73h79y

21. 4. 2019 17:18

Zda se, ze nekdo maze moji reakci.

1 0
možnosti
Foto

Ano, co se týče historie, tak je to naprostá pravda. Bohužel dnes se k nám ze Západu tlačí komunismus, ten, který jsme vyhnali, když jsme ho 40 let dostávali od Východu. K tomu navíc nám sem cpou antiamerikanismus, antisemitismus (maskovaný jako podpora "utlačovaných tzv. Palestinců"), opovrhování křesťanstvím, sebeobviňování Evropanů ze všeho možnéhom, adorování poruch vnímání pohlavní identity. Holt platí asi staré dobré anglické - East, West, Home ́s best.

2 0
možnosti

J24i75r19i 59T91i19c92h84y

21. 4. 2019 17:11

Pro nedostatek vhodneho vyrazu bych to nazval liberalni fasismus, protlacujici vitani neprizpusobivych vetrelcu, oslavy homosexualismu, potlacovani narodni hrdosti a zakaz jakehokoli rozdilneho nzoru.

1 0
možnosti
Foto

R^ Karma a přání požehnaných velikonočních svátků, Jene.

Nedávno jsem poslouchal velice zajímavou přednášku PhDr. Tomáše Petráčka o české historii. Jsem přesvědčen, že naše největší doby vzmachu (kulturního, duchovního a hospodářského, vzdělanostního, stavitelského, atd.) v historii souvisely s naší provázaností se Západem. Ne že bychom "za všechno vděčili Západu" ono je to ještě hlubší, my jsme byli a jsme jeho součástí. A tedy, za naši vyspělost vděčíme právě tomu, že k Západu patříme. Historicky, kulturně, myšlením, vzděláním, mentalitou...

Když se vrátím k výše zmíněné přednášce, tak právě na toto téma byla a toto naše základní začlenění její obsah potvrzuje.

P.S. Je určitě třeba znovu zakotvit v povědomí občanů naší země dílo a odkaz historika Josefa Pekaře. Je dobře, že se oněm zmiňujete, velký dík R^VR^

4 0
možnosti

R^

Ano, německým tkalcům a sklářům vděčíme v pohraničí za rozvoj místních obyvatel.

Mnišským řádům, zejména Benediktínům, vděčíme za rozvoj zemědělství u nás. Evropské kultury se prolínali a vytvořili jeden kulturní křesťanský celek. Myslím, že je škoda, že se ho tak snadno vzdáváme a otevíráme dveře islámu! Opovržení Bohem Ježíše Krista otevíráme cestu Bohu Mohamedovu! To není krok vpřed!

:-)

5 0
možnosti

To jsou přehnaná slova, opovržení.

Já bohem neopovrhuji, mě nějaký bůh může být ukradený. Ten Mohamedův dvojnásob.

2 3
možnosti

Ve středověku bývalí čeští přemyslovští panovníci spojenci německých vládců v boji proti polabským Slovanům. A bylo to od nich velmi rozumné.

3 1
možnosti

Smažme husitskou válku z naší historie, i zhasne sláva českého národa. Ta jediná doba váží více než ostatní naše dějství, ba více, než celé věky čínské říše.“ — Karel Havlíček Borovský

Zdroj: https://citaty.net/autori/karel-havlicek-borovsky/

2 4
možnosti
Foto

Je smtuné, že někdo si myslí, že slavnou historii naší země je husitství, které vražděním, drancováním, vypalováním přivedlo naši zemi na perefierii Evropy. Zemi, která byla sídlem císařů, ekonomicky na výši,

9 3
možnosti

Děláte to dobře. Kdo vás nepochválí, toho smažte.

Pro jistotu dodávám: Infinitiv smazat nikoliv smažit

3 2
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,67
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz