Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J60i91ř54í 51H81o39l29ý

19. 4. 2019 12:20

Když je někdo workoholik, tak budiž a je mu to přáno.

Ale levičáckých ulejváků a nemákel se zastávat nemusíte, leda že jste jeden z nich !!!

0 0
možnosti
Foto

No jenže já, aniž bych se chtěl Klause zastávat, jsem tu jeho větu pochopil naprosto jinak. Totiž dovolená jakožto plánovaný výjezd za odpočinkem. Nikoliv dovolená jako pracovní volno. Všimněte si, kolik firem v Česku takovouto "dovolenou" zaměstnancům organizuje. Tedy zavolají si vás a řeknou vám že máte 10 dní dovolené v červnu a je to. V lepším případě vám dovolí si vybrat a to jen tehdy aby to nekolidovalo s ostatními zaměstnanci. Myslím si, že právě tohle měl pantáta Klaus na mysli.

1 0
možnosti
Foto

Tak to pantátu málo znáte. ;-D

1 1
možnosti
DV

D90a61v98i19d 17V30l86k

18. 4. 2019 19:53

Klaus je pozér.

1 1
možnosti
MP

Sice jsem dal karmu, ale připojím se k výtce, že jste neuvedl zdroj. Takže třeba zde z echa24 : " V souvislosti s názvem své čerstvé knihy Václav Klaus: stále na cestách zopakoval exprezident svůj názor na dovolené. Ty jsou podle něho „barbarský přežitek z minulých století, který se omylem zachoval do dnešní doby, ten trvá dál“. Sám prý dovolené nevyhledává, v životě na žádné nebyl, a během své prezidentské funkce nepodnikl ani mnoho zahraničních cest "

Je zřejmé, že nemůže popřít své pobyty na chalupě u Tábora nebo v alpských horských střediscích, nemá-li již kognitivní funkce nějak postižené. Takže jestli se vyjadřoval k odborářské formě dovolené, baťůžkářství - pánbu ví. Hlavně, že už nemá žádnou politickou funkci ;-)

1 0
možnosti
MK

Nevím co přesně Klaus řekl, nejsem na internetu každý den, nicméně si myslím jednu věc, že dovolená a její čerpání je individuální. Osobně mám každý rok na konci problém, protože mi zůstává 15 dní nevybrané dovolené a bohužel tento stát neumožňuje, aby mi zaměstnavatel tuto dovolenou proplatil, takže si jí pak čerpám do dubna po dni, dvou dnech apod.

1 0
možnosti
PB

P49e32t89r 39B19u98r13i37a65n

18. 4. 2019 14:08

Zdejší "skuteční konzervativní pravičáci" tomuto výroku svého guru jistě zatleskají.

Vy jste další z řady naprosto zaseknutých levicových myslitelů, kteří se domnívají, že všechno co je ve jménu zaměstnance a občana je levicové a všechno proti němu vymysleli pravičáci. Nemáte ani tucha, co pravicový postoj znamená. Tak potom vězte, že např. vámi zmiňovaná dovolená (tzv. dovolená absence) byla výsadou jen státních úřednických postů (podle učitelů, kteří ji měli z titulu prázdnin). Ovšem už ve 20. století se běžně objevuje v řadě pracovních nabídek fabrikantů. Ono je toho víc ze sociálních vymožeností, které zavedli ti prokletí kapitalisti a kteroužto zásluhu si poté sprostě marxisté uzurpovali, jako ostatně všechno. Prakticky většina z těch klasicky známých. Např. chráněné dílny pro invalidy zavedl první Citroen. Další benifity přidali po hrstech Baťa, Křižík, Rothschild aj.

Je ovšem zajímavé, že žádnému dělnému levičákovi vůbec nevadí, že živnostníci, OSVČ a vůbec podnikatelé žádný nárok na placenou dovolenou nemají.

4 1
možnosti
Foto

Na národním bohatstvím se podílíme všichni,také bychom měli z něho všichni něco mít.Jeho rozdělením nakonec vyděláme všichni,Baťa to pochopil jako první....

1 0
možnosti
PV

P30e28t30r 95V85e73s37e71l22ý

18. 4. 2019 13:38

No, vzhledem k tomu, že si na tu dovolenou musíte nejprve vydělat a následně ji vybíráte stejně podle zaměstnavatele a mnohdy i v termínech, které se vám vůbec nehodí, tak to takové terno není. Raději bych měl o to navýšený plat a např. neplacené volno po domluvě se zaměstnavatelem.

1 0
možnosti
Foto

...kdyby to řekl můj děda, co ležel od šesti od rána do šesti do večera padesát let pod autem... a stejně měl tu dovolenou jednou za rok rád, nebyla by to póza.

Jestliže je někdo celý život pouze kravaťákem v kravaťákové výchově, kdy neví, co je to mít místo rad do médií ruce opravdu v kmitočtech, je to opravdu akorát k smíchu. Kvádro z křesla vysvětluje lidem, co neznají soboty a neděle, jací jsou barbaři, že si chtějí odpočinout:)) A pak jsou ti, co říkají, jak tento moudrý rázný chlapec stejně jako jeho narcisní taťka rozumí dělnému lidu a je v něm spása...

4 0
možnosti
OB

Tento pán byl vždy pro to, abys se lidem snížili daně za práci, pokud by Váš děda měl menší daně, zůstalo by mu více peněz a nemusel by tolik pracovat. Popisujete důsledek, ale vůbec Vás nezajímá příčina :-)

2 0
možnosti
OB

No jo někdo ten váš "socialistický ráj" musí platit soudruzi ;-DEUR^

0 0
možnosti
Foto

...doufám, že jste si důkladně přečetl, co jsem Vám napsala jako odpověď a jak ve světle toho Vy hloupě vypadáte, jak vůbec uvažujete... poněkud socialisticky, to si neodpustím.

0 0
možnosti
MP

Dovolenou taky nemají všichni, třeba OSVČ, živnostníci, podnikatelé nemají nárok ani na jeden den a nemají zaplacený ani jeden státní svátek.

0 0
možnosti
PV

Tak at jdou delat do Kolbenky, kdyz se jim to podnikani nevyplaci ;-D.

Ja porad nechapu, proc se vzdycky najde nekdo, kdo vytahne jen ty argumenty, co se mu hodi. Vy mate uplne stejny mysleni, jako maji smejdsti odborarsti cinovnici, jen se na to divate z druhe strany.

0 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.