Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Muj podil na dve castecna reseni pro zvyseni hladiny podzemni vody.

Prvni je zalesneni listnatym porostem co mozna nejvice pudy v CR. Hlavne soubezne s potoky a s rekami. Samozrejme, s prihlednutim na cely system.

Druhy je obtiznejsi. Hranice poli musi mit meze. Hlavne na kopcovitem terenu. Pri zmenseni velikosti sirky lanu, pouziti mensi motorizovane mechanice. Zde je potreba domluva statu a cele zemedelske organizace.

0 0
možnosti
PK

Politici i odborníci se jezdí učit do Izraele - intenzivní zemědělství a hospodaření s vodou, odsolování mořské vody - využitelnost s Německem. Bezvodé pisoáry už v Globusech máme, pokud vím Gates "zkoumá" za miliardy i to další. To vše ale jenom tržní mechanismus či neviditelná ruka trhu nevyřeší.

0 0
možnosti
PJ

P11e89t14r 27J64í64l59e73k

18. 4. 2019 16:53

Máme největší lány v Evropě. Plochy pšenice, která je nejčastější plodinou dozrají už začátkem léta a tato pole se potom změní v rozpálené pustiny. Tlačme na politiky, ať se v krajině vytvoří pásy zeleně, aby tu další generace mohly přežít. Po ztrátě lesů která v dohledné době přijde tu bude opravdu kruto.

1 0
možnosti
JS

R^ karma! Sucho mě dost děsí a snažím se neplýtvat vodou a tím prudím okolí, ale někdy je to marný... :-/

3 0
možnosti
Foto

R^jsem ráda, že na to mladí slyší, že jste generace, která není tak špatná, jak se jí podsouvá. A že určitě nebudete brát omezení naší bezbřehé "svobody ve všem konání" jako krok totality, jak se často ohledně jistých nových opatření člověk dočítá. Karma:)...já sama nevím , co s tím. Snad jen, že jsme doma nevypotřebovali podle vyúčtování tolik vody, kolik bylo předpokládáno:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 899x
Mladý kluk co chce sdílet své názory a postoje. 

Pouze společně dokážeme změnit svět 

 

Seznam rubrik