Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to jistě složitější, ale ...pohled z druhé strany. Švagr, od r.1968 v USA, důsledně při českých pobytech využívá "plnými doušky" naše zdravotnictví včetně "obvoďáků".:-)

3 0
možnosti

Smim se zeptat jak to dela? Ja mel napodzim tu smulu, ze mne musela zachranka vezt do nemocnice. Osetreni v poradku, vybaveni sice zadna slava, ale te administrace kolem toho vseho.

0 0
možnosti

R^

Dík za informaci! Rozdíl je gigantický! Naši politici našim ambulantním lékařům mění pracovní podmínky i dvakrát do měsíce! Neusleduješ? Tratíš peníze! Ty nebo Tvůj pacient! S pojišťovnami uzavírají smlouvu pacienti na optimální zdravotní péči, kdežto u nás jsou donuceni ošetřující lékaři s pseudopojišťovnou uzavřít smlouvu na omezování optimální zdravotní péče. A podle toho to tu záhy bude vypadat! Chcete pokomunisticku zdravotní péči bezplatnou? Snížíte tím kvalitu a dostupnost! To opravdu chcete?

Financování zdravotní péče v USA je špatné, ale my máme druhý, možná i horší, extrém! Nejsou lékaři, nejsou sestry, nejsou peníze na léky, nejsou peníze na vyšeření... Peníze nejsou a nebudou. My budeme. Ale bez lékařů a bez sester...

Každý jsme strůjcem svého štěstí!

:-)

4 0
možnosti

I57v71a92n36a 74L15a48n80c35e

17. 4. 2019 23:48

Souhlasím s Vámi, financování zdr. péče v USA je velice špatné....R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Paní Ivanko,popravdě, tento způsob lékařské péče se mi nezamlouvá. Fajn je, když se lékař nemusí zabývat papírováním. Ale naštěstí i u nás je již plno specialistů, kteří mají recepci a administrativní pracovnici (e) pro vyřizování objednávek, vyplňování tiskopisů, vystavení neschopenky atd. atd.

Co by se mi hodně nelíbilo, to je objednávání k obvodnímu lékaři. Způsob, který se jeví jako ideální, je vhodný pro preventivní prohlídku. Abych pravdu řekla, tak pokud mi je zle a potřebuji ošetření, ráda si počkám na svého lékaře, i kdybych měla u něj v čekárně vysedět ďolíček. Je to z toho důvodu, že praktický lékař, ke kterému chodíme léta, zná perfektně naši anamnézu, ví, které problémy máme chronické, umí proto rozlišit, zda jde o něco nového, nebo jestli jde zhoršení obtíží,které on důvěrně zná. Ví přesně, které léky nám zabírají, jaké pro nás nejsou vhodné. Spolehlivě odhadne, jaký průběh bude mít třeba moje začínající viróza vzhledem k mým astmatickým komplikacím, které se z 90 % dostaví, ale lékař, který mě vidí poprvé je nemůže předpokládat ani v případě, že se o té možnosti zmíním. Navíc tento způsob ošetření lze aplikovat jen ve větších městech. Neumím si představit, jak se s horečkou 39 ráno vláčím autobusem do 30 km vzdáleného města na Urgent Care, protože jsem před několika dny neměla ani tušení, že dneska vstanu jako lazar, a tudíž jsem se ke svému obvoďákovi neobjednala.

V neproplácení nemocenské si můžou libovat jen zcela zdraví lidé, kteří mají tak maximálně 2x za pět let rýmu a jednou divnou vyrážku. Žít s úzkostí, že onemocním a nedostanu ani korunu musí být hrozné. Už vůbec si neumím představit, že bych se připojistila a lékaři by do mého podniku zasílali všechny moje výsledky, aby mi tam vyplatili peníze. Zdravotní stav a výsledky svých vyšetření považuji za natolik důvěrné a velmi intimní osobní záležitost, že je má znát jen můj lékař a já. A tak zaplaťpámbu za naše zdravotnictví i s čekárnami!

Moc Vás zdravím a děkuji Vám za zajímavý příspěvek!

5 0
možnosti
Foto

No ono to takto ale nefunguje všude. Tedy ta administrativa ano ale existují ordinace, kde vás vezmou kdykoliv přijdete a objednávat se není třeba. V každém případě při první návštěvě vyplníte dotazník a zaplatíte vstupní poplatek, který obvykle se pohybuje mezi 50 a 100 USD. A pak záleží na tom, co vlastně chcete. Upřímně řečeno, já nikdy u lékaře řidičák ani ID neukazoval. Vyplnil jsem dotazník a předložil pojistku a pak kdykoliv tam přijdu tak jen nahlásím jméno. Pokud si návštěvu platíte ze svého, tedy nemáte pojistku, tak jen vyplníte dotazník, do kterého klidně můžete napsat že se jmenujete Andrej Babiš a nikdo to nekontroluje. A co se týče léků, tak já mám takovou zkušenost, že nahlásím do které lékárny chci chodit, dostanu recept a ten v dané lékárně předložím a pak si tam jen pravidelně chodím pro doplnění. Na Floridě je výhodný Publix, protože léky na srdce a tlak jsou tam zdarma a antibiotika za hubičku.

2 0
možnosti
Foto

Ivanko, krásné a pravdivé. Máte štěstí, že jste Češka, takže pište, pište a pište. A přeji, ať jste zdravá. Jste moc fajn.VVV

0 0
možnosti

I13v14a52n50a 90L41a20n25c28e

17. 4. 2019 17:38

I vy, Katerino, vaše příběhy jsou neskutečné.R^..Jste silná psychicky i fyzicky....V fandím vám.... V

0 0
možnosti

Pani Ivano Lance a ctenari.

Vcera jsem byl u sveho "obvodniho" lekare. Rocni preventivni prohlidka. Tyden pred tim jsem na stejnem miste si nechal odebrat krev, tak muj doktor mel k dispozici vsechny potrebne udaje. Vse probihalo presne, jak pani Lance nam popsala. Jen jeden detail, tech 15 dolaru zde neplatim. Cely proces trval pro me asi 40 minut a asi 20 minut pred prohlidkou.

Prohlidka zjistila, ze potrebuji specialistu na problem s moji pateri a malym vyrustkem na me tvari. Doktor vypsal listinu (doctor refferal), zajistil specialisty a po prijiti domu, asi behem hodiny, pomoci telefonu jsem si domluvil cas a den navstevy k temto specialistum.

Financne nebudu platit svemu obvodnimu doktoru zadnou platbu. Take specialistovy za ukony nebudu platit. Jen pri navsteve, zaplatim 30 dolaru (jen pro specialistu).

Tento system je sestaven pojistovnou a obsahuje celou skalu doktoru a specialistu, kteri jsou najmuti pro zabezpeceni te nejvyssi urovne sluzeb. Priklad. Moje operace kolena v nemocnici stala 300 dolaru. To jen za luzko v nemocnici za dve noci. Ostatni proces (operace) zdarma!! (nemocnice je take v teto organizaci). Moje pojistka je ta nejlepsi, kterou jsem v teto zdravotnicke skupine mohu mit. Stoji me 39 dolaru mesicne. Takovych skupin je v me oblasti mnoho.

Protoze jsem duchodce a pres 65 let sveho veku, jsem take zapojen do federalniho systemu "Medicare". Zde je mesicni splatka asi 120 dolaru mesicne, placena primo z meho duchodoveho prijmu (social security system). Moje pojistovna je napojena na tento federalni system a dostava tedy moje penize vlozene do tohoto systemu.

Zde jsem vam napsal vse, co obnasi zdravotnicka pece v Sun City, Arizona USA!!!

Ctenari, porovnani si musite udelat sami

4 0
možnosti

I53v13a50n67a 47L17a50n13c63e

17. 4. 2019 17:36

Přesně tak, pro lidi nad 65 let, je Medicare, což je pro důchodce, částka na pojištění jde automaticky z důchodu. Ale já jsem nepsala o pojištění, ještě ne, napsala jsem o papírování, které je v Cechách a musí ho dělat lékaři a zdr. sestřičky. Jak píšete, v Americe je to pohodové.... Jen já ještě nejsem 65ti letá a platím si pojištění....

1 0
možnosti

V17l97a74d75a 47M87u85s11i77l

17. 4. 2019 16:58

Ceterum autem censeo..Ono to vsude nebude stejne nebo podobnr..

0 0
možnosti

V92l56a35d62a 79M44u24s73i91l

17. 4. 2019 16:56

...Pojednani je velice zajimave, clovek si rad precte neco jineho, nez ze v Parizi hori...Tech 15 dolaru odpovida nasim 375 korunam.Nektere leky nejsou hrazene vubec, i kdyz je senior dle nazoru odborniku zcela potrebuje/Hyal drop multi/ osni kapky/ Lutein drt, a pod.Je ro vic nez 500 Kc mesicne. V tom se jaksi l i s i m od ministra zdravotnictvi/ dle neho tyto lerky nezvbytne nejsou/..

2 0
možnosti

Jenom pro upřesnění. Kapky Hyal drop ani Lutein drg nejsou léky (nejsou registrované jako léky). Jsou to volně prodejné potravinové doplňky.

0 0
možnosti

Z čeho je ten člověk živ, když si dostatečně nenašetřil? A nemoci mohou být jak dlouhé, tak krátké

0 0
možnosti

I21v10a93n17a 73L67a35n93c55e

17. 4. 2019 17:04

Pokud nemáte životní minimum, tak budete mít lékařskou péči zdarma. Ale asi budete muset předložit dokumentaci, že nic nevlastníte. Ani barák, nevím to určitě, zatím jsem se v takové situaci nevyskytla, donutí vás barák prodat, to je to, co jsem slyšela... "nemoc je připravila o barák." :-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 21,99
  • Průměrná čtenost 958x
Listen to the wind,

IT TALKS.

Listen to the silence,

IT SPEAKS.

Listen to your heart,

IT KNOWS.

(Native American Proverb)

 

Seznam rubrik