Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z houfnic na vrabce;-DInu, to kde kdo, a nejen na těchto stránkách. A bubliny vzhůru letí, tu se přifouknou, jiné zase prasknou. Ovšem svůj účel plníR^Je čím i kým se zabývat, tu ,,polemizovat", tu kritizovat, jinde i přitlesknout. A tak nejen houfnicím, ale i bublifukům zdar;-)

0 0
možnosti
MS

Některá přirovnání paní Šichtařové mohou být přes čáru, nicméně základní myšlenka je podle mne v pořádku. Školka patří do oblasti služeb, a autorka poukazuje na jiné služby jako restaurace, zdravotnictví či ubytování, kde je rovnost v přístupu vyžadována. Používá se tedy dvojí metr. Příkladů ostrakizace za vyjádření politicky nekorektního názoru je nejen v Německu dost, nicméně se týká dané osoby a o jiném případu diskriminace potomků nevím.

7 0
možnosti
JK

Bral bych to v okamžiku, kdyby Šichtařová více rozebrala, o co přesně šlo v případě té holčičky. Ona ale víceméně jen konstatovala, co se stalo a vyjádřila svůj názor k tomu, a pak už začala s těmi příklady a stupňovala je až do naprostých extrémů.

Nemyslím si, že jde jen tak srovnat, když jde někdo do hospody a nepustí ho tam (z nějakých důvodů), s nástupem dítěte do školy. Ani další příměry nejsou rovnocenné, takže podle mého neplatí ani tvrzení o dvojím metru. Ostrakizace je velmi, velmi přehnaný termín a je podle mého nemravné vůči těm, kteří byli skutečně ostrakizováni, užívat ho v tomto případě, a navíc tak, jako by šlo o nějakou normu.

Kromě toho je tu ještě jedna věc. Kdyby se Šichtařová bila za tu holčičku, psala školské správě, která posvětila postup oné školy, třeba protestní dopisy, rozuměl bych tomu, že chce nějak pomoci. O to jí však nešlo ani v nejmenším. V Německu je každému jedno, co píše na blog idnes.cz jakási Markéta Šichtařová. Její text byl zaměřen výhradně k nám dovnitř a měl za cíl přiživovat určité nálady.

2 0
možnosti
JH

Kdyby ale nevzali ci.. róma, to by bylo křiku,

10 0
možnosti
JK

A Šichtařová snad nekřičí? Dokonce střílí z houfnice - viz to o těch koncentrácích. A projděte si diskuzi, jak tady různí lidé řvou.

3 8
možnosti
Foto

U nás nesmí majitel bytu uvažovat koho ubytuje! Ředitelka zdravotní školy je několik let vláčena po soudech,,když domněle nepřijala někoho na základě víry. A tady se otevřeně říká, že nevzali dítě kvůli názorům rodičů. U nás by tu školu paní Šabatová (asi ne :-)) muselá dát k soudu několikrát!

14 0
možnosti
JK

Ano, Šichtařová otevřeně říká, že nevzali dítě kvůli názorům rodičů do jistého specifického druhu soukromé školy. A následně bych očekával, že ten případ důkladně rozebere, ale nedočkal jsem se. Místo toho jsem si přečetl například to o těch kulacích a židovských dětech v koncentrácích.

5 2
možnosti
JH

Komanči kádrovali až od střední školy, tato německá sluníčka to dělají už od školky.

12 4
možnosti
TD

Buďme fér - do školky ji vzali. Kádrovali až při zápisu do první třídy :-)

2 0
možnosti
Foto

Dávám karmu. Nechce se mi rozebírat na čí straně je pravda, ale karmu dávám za to, že se postavíte jedné velké populistce tohoto blogu. Dřív jsem jí čítával. Ekonomicky to bylo brilantní. Od té doby, co potřebuje reklamu pro své knížky, tak je to jen populistické honění čtenářů.

9 13
možnosti
TD

Tedy dáváte karmu bez ohledu na to, na čí straně je pravda, protože nemáte rád Šichtařovou? Bezesporu na to máte právo.

Já Vám zase dám mínus. Ne proto, že bych Vás neměl rád jako autora, ale proto, že mě právě zajímá, na čí straně je pravda, a vzájemné známkování se na základě sympatií, k němuž se v tomto příspěvku hlasíte, že mi příčí.

11 0
možnosti
JK

Holčička chodila do školky, ze které děti pokračují na té škole. Takže z kolektivu vytržena byla.

11 1
možnosti
JK

Z jakého kolektivu byla vyřazena? Školku opustila, protože věkem dozrála školy základní a do kolektivu konkrétní školy nebyla přijata.

1 2
možnosti
Foto

Poukázat na počátek totalitních praktik v nejvlivnější zemi EU je tedy předčasné. Zřejmě by podle vás bylo správné počkat, až se tyto praktiky přenesou v hojné míře i do ČR. Nebylo, v takovém případě by již bylo pozdě.

11 2
možnosti
JK

Totalitní praktiky? Máte k dispozici další doložené případy, kdy děti poslanců AfD nejsou v Německu přijímány do škol? Pokud ano, dalo by se hovořit o praktikách, tedy osvědčených způsobech jednání. Pokud ne, jedná se nanejvýš o exces.

1 2
možnosti
PB

Plejádu vašich demagogií, lží a nepochopení začnu hned zkraje:

-odmítla soukromá Waldorfská škola přijmout holčičku kvůli tomu, že její otec je poslancem za stranu AfD v berlínském parlamentu.

...nikoliv proto, že je poslancem za tam a tam, ale kvůli politickým názorům jejích rodičů a to je už sakra rozdíl. Když už se rozhodnete napsat blog na bazírovaní a slovíčkaření vůči jiným, sám byste se takové demagogie měl vyvarovat a ne ji ještě narvat do perexu.

-Možná je rozhodnutí školské rady špatné, a ono zřejmě je, a snad se v něm obrazilo třeba i totalitní myšlení. Pokud ano, očekával bych, že autorka případ důkladně rozebere a na jeho půdorysu ukáže, v čem ono totalitní myšlení spočívá.

...jen hlupák potřebuje vysvětlit, že mrtvý člověk už zítra nepřijde na večeři. Vy jste schopen připustit, že to chápete, ale okamžitě se dožadujete podrobného vysvětlení, abyste si to sám uměl taky zdůvodnit. Sorry jako, ale politické komentáře Rudého práva jsou už minulostí.

-A ono se něco takového stalo, respektive děje se ve větším měřítku, když píše v množném čísle?

..ano, stalo.

-Kromě toho Markéta Šichtařová v takové společnosti, která se jí hnusí, žít nemusí, neboť se to stalo v Německu a ona je občankou Česka

...naprosto nedomykavý názor na úrovni: a proč nám v novinách píšou zprávy o fotbale, nutí je snad někdo hrát fotbal?

25 2
možnosti
JK

Takže soukromá Waldorfská škola neodmítla přijmout holčičku kvůli tomu, že její otec je poslancem za stranu AfD v berlínském parlamentu? To je překvapení. A Markéta Šichtařová přesně tohle píše už v perexu.

Psal jsem snad o tom, že potřebuji vysvětlit, proč mrtvý nepřijde na večeři? Váš příklad je totiž zcela nepřípadný, protože mezi třeba špatným rozhodnutím školské správy a totalitním myšlením je značný rozdíl.

...ano stalo? To je tedy argument.

Nedomykavé myšlení máte akorát tak vy a vaše příklady jsou zcela mimo mísu. Šichtařová píše, že se jí hnusí žít ve společnosti, v které ale fakticky nežije, takže to s tím fotbalem a zprávami o něm v novinách je úplná blbost.

Můžete mi vysvětlit, pane Buriane, proč jste vůči mě tak nechutně agresivní a sprostý? Kvůli tomu, že na určitý problém hledím jinak než vy? Něco podobného si pamatuji z projevů zarytých bolševiků. Aha, takže takto je to míněno, že se vrací totalitní myšlení. Vy jste zřejmě jeho nositelem,

4 4
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik