Děkujeme za pochopení.
P82a83v19e40l 74K77u36d13r11n13a
V Polsku jsem jeden cas pracoval, ty mistni trhy byly dokonaly. Korenova zelenina, co vonela uz sto metru od trhu. Jahody, maliny, ostruziny, fantasticky. Klobasy - podvavelska, cerna kominova. To, co se vozi do retezcu z Polska, to si objednaly retezce, protoze to jde nejvic na odbyt. Nebrat, je to levnej srot. V Italii jsem pracoval u GE v Massa, mestecko z mramoru. Okolni mestecka mely na namesti trhy s paradnima dobrotama. Stacilo sledovat, ke komu mistni nejvice chodi nakupovat. A poridit to samy. Nedalo se "slapnout vedle". Tuhle taktiku od te doby jedu vsude. Ted pracuji v Nizozemi. Origo Gouda. Origo E(i)dam. Narez. Gouda Jong belegen, syr, co se na jazyku rozpousti jako cukr. Pri cestach do CR jsem jako sýrový velvyslanec.
Z21d53e63ň22k50a 33V52a98l83o69v52á
Tak tady pises jak chces kupovat kvalitni ceske vyrobky, ale za dobry dortik ve Svetozoru pak nejsi ochotna zaplatit primerenou cenu. Jaka ironie...
J66a94n53a 97M25a68j79o91v82á
sardinky...no vida, dám si pomazánku :-)
ty jsi skvělá Jani
T41o51m45á30š 79T21a44t31í20č89e13k
To je pěkné, možná už jsem to tu i někdy četl, ale já se nemůžu dočkat, jestli jsem uhodl odpověď na otázku v poslední větě!
J59i87t65k92a 23Š32t89a61n20c54l63o59v19á
Tak já mám blíž ke tvarůžkům a Moravě, takže za mě...DYCKY tvarůžky!
Kájo, fajn dny přeju
Jituško děkuju a přeju krásné Velikonoce Je fajn, když jsou jen 4 pracovní dny
K21l81á75r79a 49T37ů68m77o91v35á
A víš co je nejhorší? Když si něco objevíš, že to ok, buď to přestanou vyrábět nebo "vylepší" k nepoužitelnosti.
Faaakt? Já se tak nějak až teď probouzím z nadšení chlebíčkového a svíčkového a začínám vidět to, co jsem po návratu neviděla A začíná mě to štvát
T84o82m87á83š 64T58a32t17í56č54e60k
Bramborovej salát.
ten můžu
V62i21l42é66m 91R83a26v34e16k
V Itálii jsem dvakrát až třikrát ročně. Jednou jsem byl v Toskánsku na poznávacím zájezdu se zaměřením na gastronomii. Od té doby nevynechám italský týden v Lidlu, abych si mohl koupit pecorino toscano. Váš stesk po italském proto moc dobře chápu.
jo, je tam fakt chutně
M90i55c60h91a41l 88Š96t30a98j66n64r72t
Problémy jsou tu sice značné, ale v něčem podle mě přibarvujete. Maso levnějších sort mívá v dobré kvalitě prakticky každé řeznictví, na fajnovejší věci, jako třeba zralé hovězí na steaky je bohužel potřeba dohledat-menším obchodum se nevyplatí to držet. Nějaké problémy s pekáčem plným vody jsem nezaznamenal, ani nepamatuji. Čerstvá mořská ryba je ve vnitrozemí i v dnešních dnech luxusní zboží takže ji zdaleka nemají vsude a i když ji mají, musí se počítat, že na pobřeží je to den cesty a víc, nezbývá než si najít nějakou specialku nebo koupit zmra6ené označené zmraženo na moři- bývá to zhusta lepší jak takzvaně čerstvé z supermarketu. Čerstvá ryba zvládne autobus v termotašce s namraženou lahví vody. Čtení etiket a bojkot šmakulád je to nejlepší co může jedinec udělat proti invazí hnusu do regálů. Polské markety mají kvalitnější sortiment než české, problém je daleko víc v našich chytracích, co ty hnusy poptavaji a pumpuji do obchodů, než v Polsku.
Takn zrovna o víkendu jsem dělala knedlo vepřo a nekecám, sám přítel se divil, kolek je tam vody, když jsem to vůbec nepodlila. O kuřeti ani nemluvím, to plave a kupuju ty české z dobrých chovů, jak píšou S tím Polskem máte nejspíš pravdu, já neříkám, že oni mají to co my, ale že to tady všud je. A mraženou lahev vody? Než tam dojedu a nakoupím, tak by mi rozmrzla Nebo je v Globusu či v Makru prodávají? Možná víte to, co já po těch letech v Itálii ne
M58a60r78t70i17n 76K38a68v92k64a
Nedávno jsem četl článek o testu uzenin, který byl proveden v Německu a polské uzeniny vyšly jako nejkvalitnější. Ještě kvalitnější než německé. A mohu potvrdit, že v Polsku člověk opravdu nekoupí nekvalitní potraviny a to ani v supermarketech. Jejich klobásy, salámy, ale i sýry, máslo apod. jsou opravdu vynikající.
Problém je v tom, že Češi se nedívají na kvalitu, ale na cenu. A obchodníci jim rádi vyhoví. Takže oni řeknou cenu a podle toho jim to Poláci vyrobí. Nemá smysl pak číst rozhořčené komentáře, že ve špekáčcích za 65 korun za kilo je jen 30 procent masa a 30 procent separátu a zbytek chemie. Tihle levnočeši totiž neumí počítat, jinak by došli k tomu, že kvalitní špekáček za 140 korun kilo je levnější než ten za 65. Protože v kvalitním špekáčku je 70 procent masa, 30 procent špeku a koření. Takže maso sice vyjde na 200 kč v kvalitním, ale v tom levném na 216 Kč. :)
Martine díky za komentář, máte naprostou pravdu
- Počet článků 265
- Celková karma 34,64
- Průměrná čtenost 3722x
Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :)
Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!