Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zajímavé. Překvapuje mě to s těma houbama. Věřím, že je nejedí ani nesbírají, ale to se vážně do teďtka nesetkali s informací, že houby jsou potravina? Vždyť to jí více států...

8 0
možnosti
RS

R34u58d33a 81S60l61a66v25í98k

16. 4. 2019 11:31

To znají, ale kupované v obchodě jako třeba žampiony. Prostě se jim zdá absurdní sbírat něco volně rostoucího v lese. Na Západě to opravdu není vůbec běžné.

5 0
možnosti
Foto

Přečetl jsem si to rád.Zejména mě zaujalo vše, kolem silničního provozu v kontextu mých posledních článků k alkoholu a statistice nehod.R^

5 0
možnosti
VF

Zeptala se mě jedna Rakušanka : "máte u vás v Československu i ledničky"? Ano, měli jsme, ale Československo už neexistuje. Ten její výraz byl super! Ani se neodvážila zeptat, kam se to Československo podělo.

21 0
možnosti
Foto

R^:-/Rakušané jsou vůči nám kapitola sama pro sebe a cokoli dodám, bude zaujaté.

3 1
možnosti
IL

I83v52a14n93a 72L55a43n31c53e

15. 4. 2019 23:41

ženské příjmení, které končí -ová, to jim dává zabrat. Mého manžela se jeho příbuzní ptali, proč si můj syn nevzal moji snachu. Manžel jim řekl, že jsou manželé, ale ne, vždytˇ se každý jmenují jinak...Karma za článekR^R^R^

10 0
možnosti
VM

Ruské přechylování jim nevadí?

3 0
možnosti
TT

No, nevím, nevím. Vrátím se tedy ještě do článku, abych ho dočetl, ale když už v prvním odstavci druhého cizince na mě vybafne taková chyba, neřkuli nesmysl, musím si zanadávat: Japonec nikdy neřekne ne. Říct "ne" jako odmítnutí něčeho nabízeného je pro Japonce nemyslitelné, nejvyšší možný stupeň agresivity či vyjádření nepřátelství. Dál to nebudu rozvádět, prostě je to tak.

5 0
možnosti
Foto

Dokonalé! To nemá chybu. Karma jako hrom R^.

2 0
možnosti
Foto

Vzala jste to za správný konec. Dobré hodnocení a krásný článek, kamra.

4 0
možnosti
Foto

Zvolila jste perfektní formu. Za mne geniálně. Potřebné moc. Žádné osobní výpisy, ale suchá reportáž. R^ diky

6 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8860x
Jsem Češka žijící v Americe. Letos jsem bydlela ve třech různých státech USA a příští rok to pravděpodobně bude zase jiný. Ráda si zapisuju drobné každodenní příhody. Své články píšu s nadsázkou, proto je prosím neberte doslova.

Mou inspirací je cizí země, v níž žiju a kterou se ze všech sil snažím poznat, ale především můj roční syn, co dokáže udělat zážitek i z cesty pro rohlíky.

Více článků najdete na blogu Americké zmatky české matky:  

https://americkezmatky.wixsite.com/ceskematky

Mé postřehy a fotky můžete sledovat na Facebooku nebo na Instagramu:

https://www.facebook.com/americkezmatkyceskematky

@blog.zmatkymatky

Seznam rubrik