Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tohle už není fyzika, ale metafyzika, je to kompletně vyfabulované od zeleného stolu, tak aby to spolu nějak vnitřně pasovalo dohromady.

Jako takové je metafyzické poznávání jistě hezké, a určitě to na jisté úrovni dokázalo posunovat vědu, když ještě neexistovaly moderní výzkumné technologie, třeba koncept atomu vznikl čistě metafyzicky. Ale dneska zkoumat metafyzikou jaderné štěpení je přece jen trochu přežitek.

2 0
možnosti
JU

J64i76ř67í 67U79r49b49a48n

12. 4. 2019 22:54

Jenže ono to ani nepasuje dohromady, tohle je už jenom výplod chorého mozku popírající elementární fyzikální a matematické zákony.

1 0
možnosti

Prostým mudrováním vznikla řada z dnešního pohledu totálně ujetých teorií. Například, že hmyz a červi mohou vzniknout ze špíny a odpadků se muselo pracně vyvracet až někdy po roce 1800.

1 0
možnosti
WW

Jde to i snáz, třeba u dětí, které se domnívají, že vodní elektrárna pumpuje vodu do drátů a proto tomu, co je v drátech, se říká proud. Stačí obrázek a ihned je vše jasné. Některým hold nestačí ani ten obrázek, ba ani celá základní škola k tomu, aby pochopili, jak věci fungují a pak vznikají fantazie, které se bortí už na začátku, protože ten začátek jednoduše chybí.

3 0
možnosti
Foto

Já nemudruji, to děláte vy! Teplo nebylo do dnes vysvětleno, ani kvantovou fyzikou. Kmitání molekul je zvuk.

0 0
možnosti

Ne tak docela. Slyšel jste už o Brownově pohybu? Ten už velmi dobře vysvětlil Albert Einstein. Jedná se o pohyb molekul v roztoku, který se se zahříváním roztoku z rychluje. Jednotlivé částice totiž mají stále vyšší energii. Máte za to, že pohybující se částice v roztoku vydávají nějaké zvuky?

1 0
možnosti
Foto

Jako zvuk (slyšitelný) považujeme vlnění nějakého média o frekvenci cca 10 Hz až cca 30 kHz, mimo tyto meze mluvíme u infrazvuku nebo ultrazvuku. Jde o chvění mechanické, kdy částice média kmitají v určité oblasti souhlasně. Nahodilé kmitání nazýváme šumem.

0 0
možnosti
Foto

Pavle, popsal jste to naprosto správně.

0 0
možnosti
Foto

Přežitek nepřežitek. Teplo jako kmitání molekul je blud, kterému věříte.

0 1
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik