Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

No, a teď čtu v novinách, že ODS navrhuje, aby směli řidiči za volant po dvou pivech.

2 0
možnosti
Foto

Pane Oldřichu, ted jsem to viděl a počastoval jsem to slovy, ať si daj mokrej hadr na hlavu. Ale Vám děkuji za přečtení a komentářR^

2 0
možnosti
ND

Souhlasím, Pavle, naprosto!

1 0
možnosti
Foto

Nadi, raději píšu hezčí věci, ale v tomto jsem prostě musel. A já ti děkuji za návštěvu a komentářR^

0 0
možnosti
LK

Mám najetých okolo 700 tisíc s jednou nehodou (srna) a musím s Vámi souhlasit. Některé pacienty, co sedí za volantem, bych nechal zastřelit u levého předního kola ... než někoho nevinného zabijí.......:-/

2 0
možnosti
Foto

Pane Luďku, předně Vám děkuji za návštěvu a komentář. No, ty někteří pacienty.... myslím, stejně jako vy. Nakonec, známé případy vybržďovačů. Luďku, přeji Vám štastné kilometry.R^

1 0
možnosti
PK

Nepřiměřená rychlost ale nemusí nijak souviset s rychlostí povolenou. Může nastat situace, kdy 180 km/h nebude na dálnicí rychlostí nepřiměřenou a naopak při náledí a mlze může být i 60 km/h nepřiměřených. Není to samotná rychlost, co způsobí nehodu a případně i smrt. To už by museli být všichni piloti závodních vozů dávno mrtví.

1 0
možnosti
Foto

Pane Petře, předně Vám děkuji za návštěvu a Váš názor. Problematika nehod a vůbec zajištění bezpečnosti je obrovské téma. Já z té statistiky Policie vybral ty nejzákladnější informace a když si je člověk vyhledá, najde tam podrobnější popis. Co se týče závodních aut několik let jsem se rally věnoval. Konstrukce jiná, bezpečnostní prvky jiné, ale i tam se umírá. Ale je to jiné- to je dobrovolnost, uzavření tratě, bohužel i diváci hazardéři, včetně fotografů. Níže jsem uváděl příklad, brzdné dráhy v různých rychlostech. Pochopitelně kdybychom šli do důsledků tak na sněhu či ledu opět jiné. Nicméně, diskuse se zaměřují na to, že vlastně rychlost nic neznamená. Doufejme tedy, že se nedostaneme do situace, kdy se s tím, co není setkáme.

0 0
možnosti
RE

Pavle, mohu s hrdostí prohlásit, že moje nejčastější přestupky jsou shnilé prahy a špatné parkování. Jo, rez je mrcha a s parkováním v Praze stále přituhuje..Dělají, jako by to byly extra smrtelné přestupky a přitom je ve statistice ani nemají:)

2 0
možnosti
Foto

Romane, předěn ti děkuji za návštěvu a komentář. No, o parkování mi nemluv, je to všude složité. Ale u toho nejde o život a zdraví, tedy až na inforktní stavy, jak někteří dokáží zaparkovat:-)

1 0
možnosti
Foto

Nehoda je vždycky souhra více faktorů, jeden udělá chybu, druhý ji nevychytá, to žádnou represí nikdy nemůžete srovnat, protože nejsme na baterky, jsme jen lidé, kteří chybují.

Na nedodržení rychlosti se svede všechno, co nelze vysvětlit jinak, na druhou stranu jsou rychlostní limity u nás nastaveny tak nesmyslně, že se nelze divit, že je lidé porušují.

3 0
možnosti
Foto

Leontýnko, děkuji Vám za návštěvu a Váš názor, se kterým mohu souhlasit pouze částečně. Jeden příklad z mnoha. Zkuste si najít brzdnou dráhu při různých rychlostech a vliv rychlostí při střetu s člověkem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 811
  • Celková karma 25,01
  • Průměrná čtenost 716x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

 

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com