Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Když čtu podobný blog učitelky, tak je mi do pláče. Hloupý populismus, snaha zavděčit se čtenářům, urážení a zesměšńování rodičů a žáku. Bohužel přesně takhle vypadá naše školství a lidé jako autorka v něm pracují.

A společnost to schvaluje a směje se s nimi. Když nějaký učitel škrtí sedmáka, tak většina veřejnosti je na jeho straně. Takže šance na zlepšení mizivá. Apropo ta 5 je stjnou měrou známkou učitele i žáka. Žak se má naučit, ale učitel je placený za to, že naučí. Pokud nenaučí, žák má špatné známky a je to indikace toho, že učitel ve své práci selhává. Ale těžko čekat, že si tohle současná generace učitelů je schopná připustit.

Rodičovské schůzky mohou být smysluplné jen v případě připraveného učitele. Což je v našich podmínkách naprostá vyjímka. Jsou o vzájemném předávání si informací o žákovi, situaci ve třídě. To, že někdo propadá by mělo být evidentní z elektronické žákovské. Ale ta by musela být aktuální, což je též nad možnosti současné generace učitelů.

Bohužel je to důsledek toho, že ve školství zůstává prakticky jen odpad z těch co vystudovali pedagogické fakulty. Ti chytřejší a schopnější už dávno pracují na pojišťovnách, bankách nebo úřadech.

1 31
možnosti
Foto

Můžete mi prosím napsat, kde jsem zesměšňovala žáky a rodiče?Absolutně jste nepochopil myšlenku mého příspěvku . A pětka rozhodně není moje vizitka. Já nemůžu naučit toho, kdo se nic naučit nechce. Sama mám největší zájem, aby se žáci něco naučili, ale já nechám před tabulí opravdu hodně energie, kdežto někteří studenti tou svou zrovna neplýtvají. Učil jste někdy?

Já se na rodičovské schůzky připravuji a žákovskou mám též aktuální, stejně jako všichni moji kolegové.

Mrzí mě Váš postoj, který ovšem přesně potvrzuje to, že díky takovým lidem jako jste Vy, tedy těm, kteří pohrdají učitelskou profesí, že se do školství nikdo nehrne.

23 1
možnosti
TK

Nikdy jsem nepochopil, proč by třídní sschůzky nešly vyřešit mailem, proč se člověk musí utrhnout dřív z práce, pak hledat neexistující zapomenutě parkovací místo, pak si vystát hodinu či dvě před třídou, aby se dozvěděl, co už stejně ví..Tedy krom nějakých výjimečných problémů, pochopitelně, tam by pozvání bylo pochopitelné, i když i telefon by mohl často stačit.

5 0
možnosti
RK

To můžeme ve své podstatě školu jako takovou zrušit. Látku dostanete ve formě .pdf, úkoly se pošlou mailem a klasifikace se probere na ICQ. Za chvíli už ani děti nebudou vědět, jak vypadají jejich spolužáci...

0 2
možnosti
Foto

R^ Karma. Hezkej článek. A ty "příhody z natáčení" jsou perfektní. Lidi jsou ... no prostě lidi ;-)

3 0
možnosti
RK

A umíte si představit, jaké to bylo eldorádo, když jsme se sešli se spolužáky po čtvrt století a pár borců dotáhlo pečlivě schovávané žákajdy??? To by bylo na pět knížek a ne jenom jednu.

2 0
možnosti
JT

Skvělý článek, vybavily se mi dvě perličky ze studentských let mých dětí. Syn mi zapíral omluvný list ze čtvrtého ročníku průmyslovky. Prý bych ho za to zabila. Má sedm let od maturity, pár let už bydlí jinde. Nedávno jsem cosi hledala a náhodou tento poklad doma našla. Měl pravdu. A nezapomenu, když mi třídní mojí dcery děkovala za to, že ji má ve třídě. Jednalo se o strojní průmyslovku a děvčat tam bylo jako šafránu. Smekám před učiteli , já bych už dávno seděla buď v blázinci, nebo na Borech.

6 0
možnosti
RK

Já si zase vzpomínám, jak jsem jednou po třídní schůzce čekal na matku s vařečkou v ruce a tklivým hlasem jsem pravil: "Nařež mi raději hned, ať se oba netrápíme!" Vejprask jsem tehdy nedostal, ale to kázání, co následovalo... asi by tehdy bylo lepší, kdybych na ten zadek dostal.

1 0
možnosti

Toto téma bylo zfilmováno už před mnoha a mnoha lety. ;-);-)

0 0
možnosti
Foto

J13i14ř61í 54L36i30b75e52r

2. 4. 2019 19:45

Napsala jste to velmi reálně. Karmu na Vás! R^

6 0
možnosti
PH

I tady je vidět, kam jsme to dotáhli s naší svobodou.

5 1
možnosti
Foto

Dost se mi ulevilo, že na ně už nemusím.

Vám karma, pochopitelně R^

4 0
možnosti
Foto

Děkuji! Jste šťastná žena! :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8599x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik