Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

No, věřím, že máte těžké rozhodování, ale slovy jedné vaší kolegyně již důchodového věku, se kterou jsem nedávno dělala rozhovor, jeďte!

„Víte, já si myslím, že člověk by neměl, pokud se mu naskytne takováhle příležitost vůbec váhat, ona se už nikdy nemusí znovu naskytnout...“

Takhle nějak mi to řekla a dá se říct, že svým způsobem řešila trochu podobné rozhodnutí, ale v době socialismu a s rodinou za zády. :-)

8 0
možnosti
AC

Děkuji moc za názor. Problém je však ten, že to obnáší dost času a peněz a výsledek je více než nejistý. Zpětně se hodnotí také vše jinak.

Děkuji nicméně ještě jednou za názor..a ano, nejspíše se tak nakonec i rozhodnu. :-)

1 0
možnosti

J73a61k36u16b 82Š75o82l95c

1. 4. 2019 17:15

Nechtěl bych nikomu bránit v rozletu, přesto bych byl u absolventů VŠ pro nějaký závazek odpracovaných let ve státě, ve kterém měli placená studia. Nebo pro placená studia s tím, že podle množství odpracovaných let mu jsou zaplacená studia plně či částečně refundována. A nemusí to být hned po studiích. Vystudoval si, chceš poznat svět či si vydělat, proč ne, ale pamatuj, že pokud do 50-ti odpracuješ v ČR 20 let, bude ti placené studium zcela refundováno, pokud 10 let, tak polovina.

0 2
možnosti
RS

Tím jen urychlíte odliv lidí. 20 let splácet z české almužny studium? V zahraničí si na něj vydělají třikrát rychleji.

4 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3982x
Nejen o zdravotnictví z pohledu začínajícího lékaře.

Svá studia jsem obohatil stážemi v zahraničí - v USA, v Německu a v Číně. Rád se vzdělávám, zajímám se o veřejné dění a svoje zkušenosti a postřehy budu rád sdílet s ostatními.

 

Seznam rubrik