Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L63u77d98ě58k 15J72a37š54a

18. 4. 2019 10:40

Pokud sledujete historii, tak přesně totéž už zde jednou bylo - Řím!

společnost natolik kulturně, společensky a ekonomicky vyspělá, že proti ní neměli okolní těžce zaostalé státy šanci. Nakonec Řím svou kulturou dospěl do stavu, že dekadence, zvrácenost, bnuda životem, chtějí zážitků a prožitků, nezájem o vlast, umožnily barbarům, aby město a stát získali. Proč? Řím už neměl lidi, co by jej chtěli bránuit, každý si chtěl užívat, nikdo nechtěl bojovat. Vidíte dnešní Evropu? Chce někdo do armády? Chce Evropa za sebe bojovat? A nakonec ani Řím nepadl. Zaostalí barbaři jej získali prakticky bez boje, protože změkčilí Římané si mysleli, že vše ukecají a podplatí a budou se mít stále tak nebetyčně bohatě dobře. Toto za chvíli čeká i nás.

0 0
možnosti

Bohužel s Vámi souhlasím. Jen bych ještě vyzdvihl jedno specifikum dnešní doby - dluhy.

0 0
možnosti

Je tomu opravdu tak, že přistěhovalci z některých etnik vykazují nižší sklony ke studiu a vyšší sklony k některým jiným činnostem. Pravda je, že to patrně povede bud ́ k jejich nezaměstnanosti a nebo k tomu, že budou vykonávat podřadné práce. To však nic nemění na skutečnosti, že touto cestou dochází přece jen k provázanosti vazeb mezi jejich novou a mateřskou zemí, a že elity migrantů dosáhnou na umístění ve slušném průměru populace hostitelské země, čili přece jen bude existovat jakési povědomí o tom, že je šance vypracovat se studiem a prací k úspěchu, ač je člověk imigrantem. A to je důležité. Ve spojení s existencí vazby na zemi původu dokonce nesmírně.

0 0
možnosti

Já to tak optimisticky jako Vy nevidím, ale vymlouvat Vám to nebudu. Podmínkou toho, co píšete však je existence tlaku společnosti, ten zde naprosto postrádám.

0 0
možnosti

Haha Cesi se svojim pessimismem.Jenom trochu z meho zivota v USA

Kdyz jsem prijel s Matkou v roce 1979 do New Yorku byla to opravdu betonova dzungle. Prepadavani na denim poradku,gangy litaly v metru a prepadavaly.Grafitti vsude (ve vnitr i venku) po vagonech,nektere ctvrte vypadaly jak po valce domy vypalene,vsude odpadky. V nekterych ulicich clovek nevedel jestli prezije pruchod.

Times Square bylo plne prostitutek,dealeru drog a bezdomovcu.

Dnes to uz je New York City daleko jine mesto,vrazdy uz jsou na minimum.

Metro ciste,bezpecne,Times Square jako Disneyworld.

Pred par lety jsem kamaradovi a jeho dceri delal pruvodce a moc se jim New York libil. Tim chci rict ze Zapadni Evropa ma pred sebou trochu krusne casy ale nic netrva vecne,nova generace se jazyk nauci a zmeny zacnou.

2 11
možnosti

Nesmysl, srovnáváte nesrovnatelné.Rv

10 0
možnosti

Strašné statistiky. Koho by po sametové revoluci napadlo, že jen o čtvrt století později budeme sledovat zánik civilizované Evropy v přímém přenosu?;-(

8 0
možnosti

Nejen Evropy, ale celého Západu. Pokud jsou pravdivé statistiky, na které jsem narazil, tak nás nečeká nic příjemného. Mám na mysli podíl německých dětí v Německu do 6 let věku a podíl bílých dětí do 5 let věku v USA.

Za současného stavu se tomu lze jen těžko bránit. Buď musíme spoustu věcí změnit, nebo to projedeme taky. Se Schengenem a EU v současné podobě to máme jisté, jen nám to bude trvat o chvilku déle.

3 0
možnosti

J33a89n 47R53á83ž

12. 4. 2019 16:22

V západní Evropě proces integrace neevropských imigrantů selhal, když se pod tlakem levicově liberálních organizací začala realizovat politika koloniálního sebeobviňování a migrace začala být posuzována z antikoloniální perspektivy i utopistických pseudohumánních představ o pomoci "uprchlíkům" . Tak se multikulturalismus posunul směrem k prosazování militantního antirasismu, který dnes zcela brání uskutečňování efektivního procesu integrace neevropských imigrantů.

A tak se vytvořila naprosto neřešitelná situace pro integraci neevropských imigrantů v Evropě, což na západě povede v blízké budoucnosti zcela nepochybně k velkým sociálně kulturním konfliktům.

5 0
možnosti

... což na západě vede k velkým změnám složení obyvatelstva...

Mohu s Vámi jedině souhlasit.

Vždy si vzpomenu na tento článek: http://www.obcinst.cz/takova-je-demografie-hlupaci-pravy-duvod-proc-zapadu-hrozi-zanik/ Mark Steyn to viděl už před 13 lety...

0 0
možnosti

Oficiální statistika však započítává mezi "potomky imigrantů" pouze první generaci dětí narozených imigrantům, kteří přišli do Dánska. Oficiální údaje proto neukazují skutečnou demografickou situaci v zemi.

Zdroj: https://popovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=706585

Samozřejmě, takhle to přece dává smysl.

Jinak tam vidím hlavně ignorování socio-ekonomické reality migrace. Vždy se bude jednat o lidi na začátku znevýhodněné a tudíž oproti průměru společnosti mnohem chudší. Srovnání, které prostě srovnává průměr migrantů s průměrem populace tohle ignoruje a je tak buď velmi amatérské a nebo tendenčně postavené tak, aby vyšel ten očekávaný výsledek.

0 0
možnosti

Smysl to dává tehdy, když se migranti do společnosti integrují. U muslimů, kteří se integrovat odmítají, mi to smysl nedává.

2 0
možnosti

A víte co je nejzajímavější? Že stejné statistiky vyhodnotí "vítači" a multikulturalisté jako PLUS! Čili to co nám "xenofobům a náckům" na migraci vadí tak oni vítají.

Skončí Evropa tak ji známe? No tak skončí, no a co?

Jsou naše staroevropské tradice ohrožené? No a co? Na smetiště dějin s nimi!

Říká se tomu oikofobie - https://cs.wikipedia.org/wiki/Oikofobie

RvRvRv

0 0
možnosti

Pokud by šlo o oikofobii, tak by reakce nebyla "no a co" ale "honem honem."

0 0
možnosti

J86a78n 64P83e13š44u94l98a

11. 4. 2019 22:37

Díky za zajímavý článek. Shodou okolností Dánsko - na rozdíl např. od Švédska či Německa - je jednou ze zemí, kde se o migraci a menšinách mluví poměrně otevřeně a kde se snaží praktické problémy řešit. Azylanty od počátku nevítali, spíš odháněli negativní reklamou a během velké vlny r. 2015 přijali cca 25 tisíc, zatímco dalších cca 150 tisíc přes ně prošlo za vyššími dávkami do Švédska. (Dobře to před časem popsal Andrej Ruščák, https://andrejruscak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=476809 ). Migranti mají povinnost se učit dánsky a tlačí je do práce - s úspěšností cca 40 % po 3 letech pobytu ( https://integrationsbarometer.dk/aktuelt/7 ).

Bydlel jsem 5 let v Aarhusu, z toho asi polovinu na multikulturním sídlišti - spolubydlící v rozděleném bytě z Lotyšska, protější rodina na patře z Afghánistánu, sousedi pod námi z Turecka a podobné to bylo i v dalších domech. Staří Afghánci se moc nedomluvili, ale mladí (cca 20 let) už bez problému a měli práci. Byl tam klid a pořádek, protože se místní správa starala a obyvatelé věděli, že se na ně dohlíží. Takže pobyt OK, i když sídliště mělo mezi etnickými Dány špatnou pověst. Ale jinde měli i problémy s násilnou kriminalitou.

Takže zrovna o Dánsko bych obavy neměl, na rozdíl třeba od Švédska. Vypadá, že si problém uvědomují a něco dělají. Ale úkol je to obrovský. Bylo by samozřejmě lepší, kdyby býval vůbec nevznikl. Ovšem totéž se dá říci o ghettech v českých městech, která se také nedaří napravovat.

Koho zajímá víc, může si přečíst program dánské vlády z r. 2018 pro boj s ghety (originál: https://www.regeringen.dk/nyheder/ghettoudspil/ , česky ke stažení: https://uloz.to/!v34Aj2wFmgi5/dansko-bez-ghett-v1-pdf ). Bude to velmi drahé a náročné. Ale vypadá, že se něco hýbe správným směrem. Pokud se to ovšem ani Dánům nepodaří vyřešit, tak máme v Evropě doopravdy malér.

6 0
možnosti

Děkuji Vám za Vaši osobní zkušenost.

0 0
možnosti

Zcela jednoznačně chybí systém: máš půl roku se naučit dorozumět a dalšího půl roku si sehnat práci. Současně s tím musí stát umět pracovní místa nabídnout; nechceš pracovat - nebudou jakékoli dávky; bude jen život zajišťující strava a společná noclehárna.

V celé Evropě chybí odborné a POLITICKÉ posouzení, jak je či není islám v souladu nebo v rozporu s evropským právem; prostě čistý stůl.

Za mě - že je v rozporu je naprosto zřejmé, jen chybí odvaha se dle toho rozhodnout.

Čím déle se bude váhat, tím to bude horší a nebo pak už nebude návratu k demokratické podstatě, na které (zatím) Evropa stojí.

17 0
možnosti
Foto

L15e73o57n 10T69o97m90e49v

11. 4. 2019 19:33

Nebude na dávky? Kdysi také nebyly.... co si kdo ulovil, vypěstoval, zobchodoval nebo prací pro jiné zajistil tak bydlel a měl i co jíst....

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS