Diskuse

Agrese

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nasazení výhradně letecké síly znemožnilo Slobodanu Miloševičovi uskutečnit úplnou etnickou čistku Kosova. Pozemní operace by si vyžádala nasazení velkého počtu jednotek mezinárodních sil po mnohem delší dobu a za cenu nemalých ztrát s vysokým politickým rizikem pro vlády vysílajících zemí. A naopak, Jugoslávii by dovolila velmi rychle vyhnat zbytek albánského obyvatelstva přes frontu a hranice sousedních států.

Pokud tedy má dnes někdo leteckou operaci Severoatlantické aliance z roku 1999 za chybu, měl by také doplnit svoji představu o tom, jak by se bez ní Evropa postarala o více než dva miliony albánských uprchlíků vyhnaných z Kosova. A také, jak by mezinárodní společenství zabránilo zhroucení hospodářství a politických systémů sousedních států, jako jsou Makedonie, Albánie, Černá hora a nejspíš i další na uprchlické cestě - Bosna a Hercegovina. Protože ty by si s takovým nárazem uprchlíků nikdy neporadily. Projekce pro takový scénář kalkulovaly s až sedmi miliony lidí, kteří by se mohli snažit dostat z území sekundárně zhroucených států. V takovém případě by jejich cesta do Západní Evropy nejspíše vedla i přes Českou republiku.

18 8
možnosti
Foto

Takto došlo k etnické čistce ze strany kosovských Albánců, kteří Kosovo od Srbů opravdu "vyčistili."

Takže EU má v Kosovu muslimskou vládu, spolehlivý zdroj drog pro celou Evropu a zdroj problémů do budoucnosti. Hlavně, že mají Amíci na tomto srbském území velkou vojenskou základnu, což byl hlavní důvod vojenského napadení Srbska.

11 8
možnosti
Foto

Myslím, že ministři, kteří hlasovali proti povolení přeletů bombardérů NATO byli celkem čtyři.

Nejaktivněji vystupovali proti Eduard Zeman a Ivan David, dále Vladimír Špidla a Jan Fencl.

Zajímavé je, že nejvíce prý "humanitární bombardování" obhajoval tehdejší ministr kultury Pavel Dostál.

Ještě zajímavější je, že na rozhodnutí měla Zemanova tehdejší vláda pouhé dvě hodiny...

3 2
možnosti
Foto

Chudák náš moudrý pan prezident... on to vlastně nechtěl, ale musel. Nebyl čas přemýšlet. Člověk by slzičku zatlačil. A jaké máte další pohádky?

7 3
možnosti
VV

Napadení suverénního státu bez schválení Rady bezpečnosti OSN se hodnotí obvykle jako agrese.

Jiste, a co to bylo 21.8.1968 pane byvaly kandidate na stolec prezidnta republikky?

8 1
možnosti
Foto

Spojenci 77 dní bombardovali Srbsko. Rusko během bombardování tlačilo na Srbsko a ať válku ukončí a podepíše dohodu. Srbsko to odmítalo a dál pokračovalo ve válce v Kosovu a bylo Srbsku úplně jedno, že je bombardováno území jejich státu, že umírají lidé. Přitom jim muselo být jasné, že válku o Kosovo nevyhrají a čím víc budou válku v Kosovu protahovat, tím víc jej bude ztrácet.

8 4
možnosti
Foto

Ale Charta OSN zakazuje použití síly ve vztazích mezi státy.

2 1
možnosti

No tak jsme si projeli asi tak tisíckrát procezené bahínko.

Osobně taky považuji Spojeneckou sílu za dost diskutabilní, ale nelíbí se mi takhle "křišťálově jasný" výklad, napsaný v podstatě jako karmohoňka

MMCH

V roce 1999 ještě konvence o klastrové munici nebyla v platnosti a dodnes ji řada států nepodepsala nebo neratifikovala.

O statusu munice z ochuzeného uranu se stále jedná a není jednoznačná shoda, zda pod Ženevské konvence spadá nebo ne a nakolik je její použití regulérní.

Oba typy zbraní jsou příliš účinné, než aby se jich vojáci chtěli zbavit.

5 0
možnosti
PS

P88e64t48r 83S43k76á68c18e65l

25. 3. 2019 21:43

Tak to jsme jako lidstvo na tom dost špatně, když si vojáci vydupou, čím budou zabíjet. Ale i z toho marasmu je možné se zdravým rozumem vyhrabat.

5 1
možnosti
RS

R96u97d26a 40S23l30a54v22í15k

25. 3. 2019 21:29

Bombardování Srbska bylo poslední možností jak ukončit deset let trvající srbské vraždění v Jugoslávii. Povedlo se, od té doby je tam klid.

12 5
možnosti
JD

Tak vraždění bylo jen srbské? A fakt že je tam klid? Asi jste tam nebyl, co?

0 0
možnosti
Foto

Bobmardování Jugoslavie bylo kryto rezolucí Radou bezpeĉnosti OSN ĉ. 1199 55 vydanou dne 23. září 1998.

5 3
možnosti
PS

P93e22t61r 28S78k37á62c62e47l

25. 3. 2019 21:41

Papír unese hodně...

1 1
možnosti
Foto

Kdyby nebombardovali, tek se to tam pralo do dneška a těch obětí by bylo o mnoho více.

15 6
možnosti
LC

... a těch obětí by bylo o mnoho více. K tomu jste došel na základě nějaké analogie? Třeba z Iráku?

7 1
možnosti
JL

Vase vyvody, pane Hannigu, v me mysli neuznavam. Jen uznavam vase pravo je miti a take vyslovit je. Dokonce nebudu je vyvracet. Pristoupeni k takove akci, at je z jakykoliv pohnutek, je nepochopitelna z lidskych duvodu.

Jestli vsak vyslovujete souhlas se Srbskem velmi tesne po masakrech v Bosne a Hercegovine na podklade pravoslavo/krestanske vire, je vase uvaha vyhranena proti jine cirkvi. (ne proti lidskosti jejich obyvatel). Vas clanek na to poukazuje. Zde se rozchazime v nasich pohledech na tuto minulost. Proto vzpominka v Evrope na tuto udalost je velmi chladna. V mysleni mnoha obyvatel Evropy, byl tento cin povazovan utokem na agresora, nechtejici vyresit problem mirovou cestou. Dekuji za pozornost.

7 4
možnosti
PS

Vaše předposlední věta jen dokládá, jak mocné jsou sdělovací prostředky a jejich masáž směrem k občanům. K lidem, kteří si přejí věřit svému vedení státu, které to s nimi a dalšími "určitě myslí dobře". Určitě to myslí oni dobře?

Podobně jsem se setkal s argumentací naivního občana, který o "letním čase" (dále jen LČ) prohlásil, že však kdyby LČ nic nepřinášel, tak by ho "oni" nezaváděli. Nepřikazovali vládním nařízením od roku 1979. Dokonce jeden vzdělaný a mediálně známý muž (vážím si ho velice, nikdy neuvedu jeho jméno) mi sdělil, že se o LČ domníval, že ho musí každý rok Parlament ČR schválit zákonem. Až takový je demokrat, ale vládní nařízení nemá s demokracií nic společného, že? Třeba u LČ - vl. nařízení našich vlád o pootočení hodin v každé domácnosti, v ionstitucích a ve firmách se u nás od roku 1979 trvale opírá o zákon č. 54/1946 Sb.! Podepsaný pány Benešem, Fielingerem a Noskem. Kam jsme došly za 40 let? Absurdistán. Zdravého rozumu je nám třeba...R^

0 1
možnosti
Foto

Kdo začal válku v Jugoslavii? Jak byste chtěl zastavit válku v Kosovu, když veškerá diplomacie selhává a to i přes tlak Ruska na Srbsko, aby válku v Kosovu ukončilo a podepsalo mírovou smlouvou a Srbsko to odmítá a Albánci souhlasí a podepisují, ale Srbsko ve válce pokračuje dál a to mu nevadí ani bombardování vlastního území a vraždění dál pokračuje. Na 250 000 uprchlíku utíká z Kosova To se měla Evropa dívat na vraždění v Kosovu a nechat tomu volný průběh. Nejednalo se o operaci USA, ale NATO. Cíle byly vybírány tak, aby se civilním obětem zabránilo. To, že některé zbraňové systémy nebudou přesně fungovat, je věc, které nebylo zabránit. Proto ten most Podle organizace Human Rights Watch došlo během náletů k úmrtí 90 civilistů. Což je jedno procento vzhledem k množství a rozsahu bombardování. Po ukončení se toho zmocnila tak jako vždy proruská propaganda, která počet obětí nadsazoval až k neuvěřitelným cílům.

12 5
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik