Diskuse

Agrese

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Snad se všichni shodneme, že chceme žít v mírovém světě. Pak ale musíme upřímně pátrat po tom, kde se války berou a kdo z nich má profit.

A hlavně si pospojovat souvislosti. Není možné rok za rokem používat taktiku, kdy se začne podporovat opozice proti regulérní vládě (dnes je Libye ve velkém rozpadu, útočila zde kromě USA hlavně Francie a Británie, ten samý scénář pak použitý v Sýrii). Dnes lze věci snadno dokumentovat. Assad, prezident Sýrie je oční chirurg, který studoval v Londýně. Přesto USA (znovu pod vylhanými důvody, chemické zbraně atd.) zase vyzbrojovaly "demokratickou" opozici, viz:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/vojenska-podpora-usa-syrie.A130614_012803_zahranicni_hro

Připomeňme skvělý rozhovor Michala Kubala z ČT s Assadem:

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1628834-zpravodaj-ct-kubal-asad-neodpovida-nalepce-brutalniho-krvaveho-diktatora

A je nutné si poslechnout veterána z války ve Vietnamu, známého a m e r i c k é h o režiséra Olivera Stonea, který jasně říká, jak americká armáda funguje.

A všimněte si, kdo hned na Olivera Stonea zaútočí osobně a ne fakticky, tedy ad hominem, což je ukázkovým znakem primitivů. Ten Stone zde:

https://youtu.be/yYdfE1oUOL8

7 2
možnosti
BV

>>regulérní vládě<<

Diktaturu může nazývat "regulérní vládou" pouze člověk trpící selektivní slepotou.

>>A je nutné si poslechnout veterána z války ve Vietnamu, známého a m e r i c k é h o režiséra Olivera Stonea, který jasně říká, jak americká armáda funguje.<<

V Americe mají demokracii - proto tam také pan Oliver Stone může říkat, co mu slina na jazyk přinese. Já ale osobně raději zůstanu žít v stejně demokratickém státě, jako jsou USA - než abych jako vy "experimentoval" s totalitou, jakou mají v Rusku a snažil se, jako vy, nás pod vliv Ruska opět dostat. Schválně si zkuste představit jak by skončil nějaký ruský Oliver Stone, kdyby v Rusku říkal něco takového o Rusku. Vlastně si to ani moc představovat nemusíte - v Rusku zavraždění nepohodlní novináři i obyčejní lidé snad hovoří za vše.

1 5
možnosti
MR

Pan Veverka mě napomenul, že to tady tapetuji. Pokud umím počítat, tak jsem jen pod tímto jedním textem napočítal 58 – P A D E S Á T O S M – jeho komentářů. Možná by se mohl server i-Dnes, pokud to snad čte někdo z redakce, zamyslet i nad tím, zda neomezit počet reakcí v jedné diskusi třeba na 20. Protože čeho moc, toho moc. Snižuje se tímto tapetováním, kdy někdo považuje svůj pohled za jedině platný, nechová se slušně, okatě dává najevo, jak je druhý primitivní a věci neznalý a přestože už všichni přesně znají, co řekne, tak to opakuje stále dokola..., tedy snižuje se tímto úroveň diskuse. A samozřejmě i možnost zase o kousek se přiblížit pravdě.

Přestože jsem (viz níže) několikrát opakovaně upozornil na to, že si musíme dát pozor na černobílost, pan Vaverka zde falešně mlží, že naopak jsem to já, kdo má černobílé vidění. Přitom se snažím uvádět seriózní zdroje viz například můj odkaz na ČT, která správně upozornila, že Marie Albrightová je v Kosovu v konfliktu zájmů, protože jako aktivní politička v té době pak sama jako soukromá soba profitovala na nákupu a prodeji akcií kosovských firem, viz zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1151024-exministryne-albrightova-skupuje-v-kosovu-klicove-podniky

Podobně fakticky a k věci jsem se ptal pana Vaverky, co si myslí, o slovech generála Wesley Clarka, který velel útoku na srbské Kosovo, když byl fascinován samotným plánem USA, kdy USA mají přepadnou 7 zemí do 5 let. Pan Vaverka zde bez reakce, místo dialogu a faktům se věnuje urážení druhého v diskusi. Ten Wesley Clark zde, opravdu nutné pr doplnění kontextu, jak funguje armáda USA. Já jsem si to video opravdu nevymyslel:

https://youtu.be/LXrnprlMyB8

6 1
možnosti
BV

>>Pan Vaverka zde bez reakce, místo dialogu a faktům se věnuje urážení druhého v diskusi<<

A vy zase místo reakcí na mé argumenty, počítáte počet mých příspěvků - a přitom jsem vám ve svém předešlém (časově předešlém) příspěvku ukázal, že tapetujete vy a ne já.

A pokud chcete, abych zareagoval na všechny vaše argumenty zde v diskusi - učinil bych tak - ale pouze až vy zde zareagujete na všechny mé argumenty zde. Také jste to neudělal, viďte. Tak laskavě nepožadujte po někom něco, co sám neděláte. Děkuji.

0 2
možnosti
PJ

Bombardování a to jakékoliv a kdekoliv je hnus. Ať se to politicky jakkoliv omlouvá, tak je bombardování vraždou nevinných obětí.

5 1
možnosti
BV

Konstatování, že kdyby k tomu bombardování nedošlo, zahynulo by mnohonásobně více lidí, není žádná "politická omluva" - ale naprosto relevantní argument. Ano, můžeme se přít o to, zda by těch obětí bylo opravdu mnohonásobně více. OK - ale pokud to chcete zpochybnit, zjistěte si, kolik zahynulo lidí během bombardování, přičtěte k tomu oběti z řad kosovských Srbů, kterým se spojeneckým vojskům nepodařilo zabránit - a pak to srovnejte s tím, kolik Srbové zavraždili v Bosně lidí (resp. v Bosně na části území, které by bylo srovnatelné rozlohou a počtem obyvatel s Kosovem). V každé válce dochází k smrti nevinných obětí - nicméně srbské oběti bombardování jsou srovnatelné s oběťmi, které zajisté také byli nevinné - a zahynuly během 2. světové války při bombardování Německa spojenci. Myslíte si, že za tyto nevinné oběti nesli odpovědnost spojenci? Nenesl za ně náhodou zodpovědnost Hitler? A stejně tak za srbské oběti nesl zodpovědnost Miloševič.

2 4
možnosti
Foto

M18a69r23t22i14n 57L76ö16w

29. 3. 2019 14:05

Staty jsou na agresi postaveny. Hadat se ktery stat ji kdy pouzil opravnene je mrhani casem.

0 1
možnosti
BV

Trochu nihilistický pohled na svět, nemyslíte? Kdo nevidí zcela zásadní rozdíl mezi Západem a Putinovým Ruskem, trpí selektivní slepotou.

0 2
možnosti

P22a54v68e80l 81Š65u19n24d82a

29. 3. 2019 10:14

Neopírejte se, prosím, do Václava Havla. Výkonná moc je soustředěna do rukou vlády a tu řídil kdo? Miloš Zeman. Ten příslušné dokumenty minimálně spolupodepisoval. Prezident není odpovědný z výkonu své funkce (čehož mj. Miloš Zeman dnes hojně využívá). A schvaluje ruské angažmá na Krymu a v Sýrii, kteréžto je ze své podstaty zcela obdobné příběhu Bosny a Kosova.

3 2
možnosti
MF

Tak jsem prestal cist hned po 4 odstavci neb tam se ukazalo ze tento blog bude mit s pravdou a objektivitou jen malo spolecneho.

Kazetova munice byla zakazana umluvou v Oslu v roce 2008 (mimochodem mnoho statu vcetne USA a Ruska na ni dodnes nepristoupily)

Munice z ochuzeneho uranu byla zenevskou konvenci uznana jako legalni kineticka zbran a byla zakazana Dublinskou umluvou v roce 2007 (opet mnoho statu vcetne USA a Ruska na ni dodnes nepristoupily)

2 1
možnosti

Já se jen bojím, aby balkánský konflikt nebyl jen malou ukázkou toho, co čeká Evropu až islám pokryje víc než 20% populace v Evropě.

10 1
možnosti
Foto

Islámu daly USA zelenou právě v Kosovu.

9 1
možnosti
BV

Zajímavé, že evidentní tapety pana Ruska zde panu Hannigovi nevadí. Ale když jsem někdy napsal do diskuse více textu já (ale vlastního), hned byl "oheň na střeše". Pan Rusek sem ale nakopíroval mnoho textu odněkud - to je typické tapetování - stačil by přece odkaz, ale to on ne, on musí do příspěvku zkopírovat skoro celý článek. A pan Hannig zde VŠECHNY tyhle Ruskovy tapety oplusoval. Prostě pokrytec až na půdu - evidentní tapetování na té "správné straně" je podle p.Hanniga "v pořádku" - ale když jsem psal v minulosti větší množství mnou naformulovaného textu, bylo to podle p.Hanniga "tapetování", protože jsem si mu v tom textu "dovolil" odporovat. Znáte někdo většího pokrytce než je Petr Hannig? Já tedy ne.

1 5
možnosti
BV

MICHAL RUSEK: >>Jsou zde dvě skupiny lidí. Jedna chce mít pocit pravdy. ("Já mám pravdu..."), druhá skupina pravdu hledá a uvědomuje si, že dějiny nejsou černá a bílá.<<

No, jestli se tedy, pane Rusku, domníváte, že do té skupiny "hledačů pravdy" patří pan Hannig, pak... opravdu nemám slov.

A co se týče vašich důkazů - nikdo nezpochybňuje fakta, že ke zvěrstvům docházelo na všech stranách. Přesto to ale jsou CELKOVĚ Srbové, kdo má nejvíce odsouzených válečných zločinců. A protože Srbové byli hegemony celé Jugoslávie, proč nejste schopen uznat, že to byli oni, kdo se ZA KAŽDOU CENU snažili Jugoslávii udržet vcelku. Tedy i za cenu vyvolání války. Proč tato fakta nejste schopen uznat? To opravdu nechápu. Máte pocit, že kdyby někdo chtěl vyvolat dojem, že nacistické Německo bylo "oběť", že by neargumentoval vybombardovanými Drážďany? A měl by pravdu? Má smysl ignorovat příčinu a důsledek - a na základě vybombardovaných Drážďan "dokazovat" že Německo bylo "obětí"? Jistě, že nemá. Ale podobně "argumentujete" i vy v případě Srbska.

A jednu odpověď bych od vás opravdu VELICE RÁD ZNAL: Opravdu považujete pana Hanniga za někoho, kdo patří do té vaší skupiny "hledačů pravdy"? Ano či ne? Předem děkuji za odpověď a přeji příjemný večer.

1 2
možnosti
MR

Víte jaký je rozdíl mezi panem Hannigem a USA nebo NATO? Pan Hannig netvoří velké dějiny, kdežto války USA a NATO ano. A jistě znáte latinské cui bono – v čí prospěch. Pro mě osobně je to vždy cenná nápověda.

Vážený pane Veverko, proč mají USA dnes v Kosovu druhou největší základnu v Evropě, Camp Bondsteel?

Srbové jsou Slované a pravoslavní, jsou přirozenými spojenci Ruska v tomto regionu. Pro USA to byla vhodná možnost, jak zabít rovnou dvě nebo tři či dokonce 4 mouchy jednou ranou:

1) USA zde našly území k další velké základně v Evropě (první je Ramstein v Německu, snad až 40 tisíc lidí celkem). Camp Bondsteel je vojenská základna USA ležící v Kosovu postavená v roce 1999 na ploše 3,86 km³. Je zde vybudováno přes 300 staveb obývaných 7000 vojáky: https://cs.wikipedia.org/wiki/Camp_Bondsteel:

2) USA značně oslabily pozici Srbska, spojence Ruska v Evropě.

My zde hledáme dobro a zlo a kdo začal, zatím někdo jiný prosazuje a hájí své mocenské geopolitické zájmy. Též zde jsou indicie, že válku v Kosovu USA chystaly už v roce 1998. Nevedlo právě toto Albánce k eskalaci násilí, protože měli slib, že jim USA pomohou. Na začátku konfliktu bylo zabití 3 srbských četníku právě Albánci a pak se už velká spirála násilí rozjela.

3) USA vůbec poprvé použily mj. grafitové bomby na ničení civilní (!) infrastruktury. Pro každou armádu je takové "živé cvičení" velmi vítané. Lze zde vystřílet spoustu staré munice, kterou by bylo nutné draze deaktivovat.

4) Dále lze spekulovat, že se posílil vliv islámu přímo v centru Evropy.

A poslední: Myslíte že US generál Wesley Clark, ten velel nelegálnímu svévolnému útoku USA na Srbsko, jen tak "kecá"? Co znamená jeho výrok 7 zemí do 5 let? Lze vyloučit, že USA chtěly (chtějí) cíleně destabilizovat celý region (Libye, Sýrie, Irák, Afghánistán, Egypt, až po Turecko, kde byl také pokus o puč...) s tím, že následný chaos v Evropě dá právě USA s t r a t e g i c k o u EKONOMICKOU VÝHODU, dle hesla Amerika first?

https://youtu.be/LXrnprlMyB8

6 0
možnosti
MR

O obchodu s orgány, ČTK. Kdyby toto dělali Srbové, omílaly by to naše média dokola. Jenže se to nehodí do obrazu světa, kdy JEDINÉ ZLO DĚLAJÍ SRBOVÉ:

►Vyšetřovatelé mají důkaz, 29. 7. 2014

Prokurátor po více než dvou a půl letech vyšetřování navrhuje zřídit i speciální soud.

Brusel - Vyšetřovatelé pověření Evropskou unií získali přesvědčivé důkazy o zabíjení zajatců za účelem prodeje jejich orgánů za války v Kosovu v 90. letech. Dospěl k tomu americký prokurátor Clint Williamson, který byl pověřen vyšetřováním zločinů v Kosovu.

Srbům v Kosovu brali srdce. Williamsonovo vyšetřování navazuje na zprávu, kterou pro Radu Evropy vypracoval v roce 2010 Dick Marty. Podle ní někdejší povstalecká Kosovská osvobozenecká armáda (UÇK) praktikovala v Kosovu a Albánii obchod s lidskými orgány zajatých Srbů a kosovských Albánců, kteří nesouhlasili s praktikami UÇK.

Williamson řekl, že UÇK unášela a vraždila ve velkém a systematickým způsobem.

Povstalecká armáda za kosovské války řídila zajatecké tábory na hranici s Albánií a do prodeje orgánů byli zapojeni údajně i její velitelé. V Kosovu odsoudili pět lékařů za obchod s orgány. Williamson nikoho nejmenoval a nepotvrdil ani, že šlo o stovky obětí. Williamson řekl, že jeho skupina může potvrdit také zprávy ochránců lidských práv o tom, že lidé z UÇK pronásledovali Srby, Romy a příslušníky dalších menšin.

Vyšetřovatelé budou schopni sestavit obvinění některých vysokých představitelů UÇK za spáchání zločinů, k nimž patří vraždy, únosy lidí, kteří pak zmizeli, provozování zajateckých táborů a také sexuální násilí.◄

Autor: ČTK

2 0
možnosti
MR

Ještě doplněk, rok 2010: ►Švýcarský poslanec a zvláštní zpravodaj Rady Evropy Dicky Marty ve zprávě obviňuje Thaçiho a další příslušníky bývalé kosovské osvobozenecké armády (UCK) z účasti na ilegálním obchodu s lidskými orgány.

Dnešní kosovský premiér se údajně podílel na obchodu s orgány srbských zajatců po kosovské válce v letech 1998 až 1999 a je zapleten do nájemných vražd a dalších zločinů. Kosovská vláda je obviněními rozhořčena.

Marty ve zprávě píše o závažných důkazech, že UCK na severu Albánie v tajných vězeních nelidsky a ponižujícím způsobem zacházela se Srby a některými kosovskými Albánci. Ti poté "zmizeli". Dvouleté vyšetřování se zčásti opírá o vyšetřování americké FBI a dalších tajných služeb.

V jedné nemocnici byly zajatcům odebírány orgány, které poté skončily na černém trhu a na zahraničních klinikách. Tyto aktivity bývalých vedoucích činitelů UCK pokračují dodnes v jiné formě, tvrdí Marty.

Poslanec Rady Evropy poukazuje i na čerstvé vyšetřování mise EULEX v Kosovu, kde bylo letos v říjnu v nemocnici Medicuc Klinik zatčeno pět osob, mezi nimi lékaři. Jsou obviněni z obchodu s lidskými orgány a nezákonné lékařské činnosti.

Postoj Bruselu: Gangster, ale náš...

Zpráva podle Jeremiče ukazuje, jaká země je nynější Kosovo a jací lidé ho řídí. "Je to signál, který ukazuje, že je načase, aby se civilizované světové společenství přestalo k hrůzné situaci v Kosovu obracet zády. Společně bychom měli tuto komplikovanou záležitost vyřešit," dodal Jeremić.

Kosovská vláda označila zprávu za pomluvy a pohrozila trestním stíháním.

Thaçi a další členové drenické skupiny byli ve zprávách (západních) rozvědek důsledně označováni za klíčové hráče kosovských mafiánských struktur organizovaného zločinu, uvádí se ve zprávě.

Thaçi a jeho politická formace vyhráli nedělní parlamentní volby, první, které se od vyhlášení nezávislosti v Kosovu konaly.◄

2 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik