Diskuse

Pomatení

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přihodím i ještě trochu jinou definici levičáckého myšlení, Petře. Je, bohužel, domnívám se, generováno samou genezí učení malého dítěte. Dítě, aby vůbec bylo schopno v rozvíjejícím se mozečku začít chápat svět, souvislosti, příčiny i následky, musí si ho (musíme mu ho) zjednodušit. Hovínko se nepapá, kašička se papá. Je nutné k výchově prostě zapojit černobílé vidění světa, jen základní kostru jeho skutečné složitosti. A teprve na těchto základech začít “obalovat kosti masem” komplexního vnímání světa. Proto se třeba na levičácké názory velmi mladých lidí nezlobím, jsou ještě ve vývoji, nemohou se zahltit složitostí světa v plné nahotě, nerozuměli by v tom chaosu informací ničemu. Už Komenský učil - od jednoduchého ke složitějšímu. I primitivní poznání, že sáhnout na rozpálená kamna znamená velké bebí, už dítě ochraňuje. A informace, že na kamna se přeci jen dá sáhnout rukou (ale v azbestové rukavici), na určité části rozpálených kamen se dá sáhnout i holou rukou (třeba na izolovanou kličku dvířek), že se dá sáhnout i na plotnu, když se v kamnech netopí, to už je moc složité pro malý mozeček. Musíme mu to tedy zjednodušit na jednoduché: Na kamna se nesahá. Nikdy. Bohužel, tohle původně blahodárné “černobílé” zjednodušení v dětství někomu přetrvá do budoucnosti. A když vám dospělý člověk stále tvrdí, že ho musíte nadále krmit, šatit a chovat v bavlnce - a s ním všechny “potřebné” světa (ale pořád hlavně jeho), tam už rodičovská výchova končí. Z čehož plyne poučení, že pravicově smyšlející (i konající) člověk je jakýmsi zodpovědným rodičem a levičák lehce zamraženým dítětem, co už sice neříká: Mami, mám hlad, dej mi něco k jídlu, ale třeba Musíme být solidární. Nebo si poručí v cukrárně pět dortů, i když má v kapse jen korunu. A sní je, protože do placení je daleko a hodný tatínek stejně nakonec přijde a zaplatí nebo hodný pan cukrář přijme místo placení úsměv. Možná to tady osvětluji moc polopaticky, ale co kdyby si to přečetl nějaký levičák, že, Petře?

5 0
možnosti

;-D;-D Vysvětlil jste to moc dobře. Souhlasím. A ještě k tomu doplním, že podle dítěte jsou všichni dospělí hodní. Tatínek řve na maminku jen proto, že se zrovna pohádali, pekaři rádi pečou, policajti honí jen zloděje a nejhodnější je strýc ze hřiště, který si taky rád hraje a ještě k tomu má bonbóny. Jednoduchý mozek (ne hloupý, pouze nezatížený reálnými skutky a skutečným prožitkem) reaguje pouze v mezích svého představitelného a jeho násobků. Vaše vysvětlení je dobré. Minimálně pro 50%, kteří si ho umí projektově promítnout.

0 0
možnosti

Tak. A myšlenkoví titáni považují za pravici i Piráty. Vždy po zveřejnění volebních preferencí, když posčítají preference ODS a Pirátů, čtu "a teď by se s tím dalo něco dělat".

2 0
možnosti

Ano, souhlas. To je opravdu antiBabišovská tragédie, kdy se hledá "jak by to šlo".

0 0
možnosti

...... vona mi ta pravá s levou už tak nějak splývají,- kóóór, když pravá vyčoruje levou a rozpoutá sociálně-ekonomicko-pravdoláskový-humánní dobro !,-..... to je nářez neskutečnej, jak to tem frajerům prochází:-(R^ !

2 0
možnosti
Foto

Co se těch dluhů týče, tak mám jisté námitky proti takovému chování věřitelů, kteří ho nechávají narůst nejprve do takové výše, aby se jim ho vyplatilo vymáhat.

0 3
možnosti

P78e93t60r 89B42u83r37i89a84n

23. 3. 2019 17:15

Tak jednak to tak není, upozorňuje se a vymáhá už splátka po splatnosti a potom, copak to není povinnost dlužníka, splácet a hlídat si to? Co dělá onen dlužník po tu dobu, kdy dluh narůstá?

5 0
možnosti
Foto

;-) Pravice a levice jsou dvě paže téhož těla. Jistě, že i jednoruké donutí život žít. Ovšem zkuste se jich zeptat, v čem je rozdíl, když o jednu ruku přišli;-)

2 0
možnosti

To vůbec není o rukou - Je to o Hlavě ! Ta rozhoduje, co ruce budou dělat ... :-)

2 1
možnosti

Sám jsem se propracoval k pravému středu. Poznání, že základem solidartity - Je vyřešit sám sebe. Konat, platit daně - nic nenárokovat a tak být užitečný. Střed - Neztratit rozum a srdce. Nemohu být levicový - Styděl bych se. K čemu mi rodičové dali vzdělání, rozum a pracovité ruce? Faktem je, že k mládí nějaká romatika pomatenosti patří. Jakmile člověk stane v čele rodiny - pak je už směšná. Člověk koná a obeznamuje se. Stát jej sežere z 50% - jeho pracovní život. Součet Daní a odvodů si vezme dalších 25% jeho úsilí.No dobře, i ti další musí žít = Slidarita. Na důchodu je okraden - dobře = Solidarita. Pak je zase okraden, protože je muž a odevzdával více! (Nápady reformy). Pak zjistí, že další to řeší samoživitelstvím + stanoví otce dítěte svého dědu - čím starší, tím lepší. Stát do 26 let mládežníka částku vyplácí. Člověk pořijde na to, že v podstatě levicoví + sympatiztanti Hnutí ANO - Daně vlastně neplatí! Veleduch je Optimalizuje - Nízkopříjmoví nemají z čeho. Z člověka Romantika - Se stane - Pravicový extremista ! To jsem já = Odpovědný člověk. Mám jasno - V dalším životě již budu bytostně Levicový ! ... :-)

4 0
možnosti

P43e42t40r 33B28u42r33i92a49n

23. 3. 2019 17:16

Díky za návštěvu.

2 0
možnosti

Žijete ve světě dost odlišném, než je ten můj.

1 2
možnosti

P38e37t76r 35B61u50r20i66a15n

23. 3. 2019 17:09

To je možné. Já zastávám poctivost, pracovitost a plnění všem stejně podle jejich možností a zásluh.

6 0
možnosti

On je dnes vůbec problém s tím kam se kdo řadí. Dnešní pravice je de facto levice . Pokud se vyskytne někdo, kdo zastává pravicové a konzervativní hodnoty, je okamžitě nazván ultrapravicovým radikálem, ne-li fašistou, bez ohledu na to, že fašismus byla levicová ideologie, radikálnější než nápady tehdejší sociální demokracie. Zvláštní je, že mnohé body z programu fašistické strany jsou dnes uplatňovány jako něco moderního a progresivního. Ostatně další nálepka je nacista, nicméně, program německých Zelených z 80 procent kopíruje program NSDAP co se týče ochrany přírody a snahy o ochranu zdraví občanů.

Když vezmu dnešní svět, tak Margaret T. Ronald Reagan či Winston Churchill byli fašisté. Na druhou stranu, ty snahy označit tyto lidi jako fašisty, nebo přinejmenším fašisticky smýšlející tady jsou.

Inu, The Fascists of the future will be the anti-fascists, aby zakryli svoje smýšlení a odstranili politické oponenty ;-)

5 0
možnosti

P39e72t75r 66B62u50r66i23a83n

23. 3. 2019 17:13

Obecně souhlasím, jen bych podotkl, že levičácký byl program NSDAP. Ten kdybyste dnes předložil nějakému levicovému aktivistovi a vyškrtal z něho pojmy jako národ a soulmenovec, podepsal by ho všemi deseti. Fašismus stál potom na merkanismu, i když levicové body měl jistě také. Vždyť Benito Mussoliny byl levičák jak prase (než otočil, jako řada jeho spolusoudruhů).

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS