Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Smíchala jste dohromady hrušky...no ne s jablkama, ale spíše s tenisáky. Jde o naprosto rozdílné věci, čas, podmínky a situaci.

15 4
možnosti
Foto

A pravidla dohodnutá v OSN o zákazu obsadit dobyté území snad platí pro všechny státy světa?

3 4
možnosti
FD

Vedle vás,paní,bych nechtěl bydlet.

9 1
možnosti
Foto

Myslíte, že by Váš byt zabrala pro sebe?

0 0
možnosti
Foto

Trump velice mile překvapil. Druhá dobrá zpráva za dva dny po včerejší akci IDF.

20 0
možnosti
Foto

No jistě, nejradostnější zpráva od chvíle, co byl v dubnu 1967 zabit syrský voják na Golanských výšinách.

1 14
možnosti
LS

Paní Olgo, možná jste to nezaregistrovala, ale pan Zeman už před lety prohlásil cosi o tom, že Krym patří Rusku ať si svět o tom myslí co chce, ale ať to tak nechá. A bylo to sotva pár let poté, co se Rus Krymu zlovolně zmocnil a ještě se rozhodl rozvrátit kus sousedního státu, jemuž garantoval nedotknutelnost hranic. Vedle toho srovnáváte událost, která se stala před 52 lety ... a jak vám řekl už kolega diskutér Chvátal, tenkrát ta situace byla hodně diametrálně odlišná.

S těmi mocenskými ambicemi je to složitější ... každý, kdo vlastní větší kus území než soused si myslí, že má větší klacek a může si tudíž dělat co se mu zlíbí. To si ostatně mysleli i sousedé Izraele, ale byli strašně moc překvapení, když Izrael nečekal, až jejich tanky a letadla přejdou hranice a zaútočí .. a naopak tak učinil sám. Z mého pohledu čistě obranně. Ano, zní to divně, ale za situace, kdy vám před hranicemi stojí divize tanků, tak fakt moc na výběr nemáte ... víte že oni ty hranice překročí.

14 0
možnosti
Foto

Ty tanky ale nebyly pojízdné. To víte, poušť a písek.

1 1
možnosti
RC

Milá paní,

těžko lze srovnávat situaci před 6denní válkou a obsazení Krymu, kde nikdo z Krymu soustavně neostřeloval ani píď ruského území.

Ovšem několik let před šestidenní válkou Syřané veselé ostřelovali pravidelně izr.farmáře, kteří se u Kineretského jezera snažili zúrodňovat půdu.

Shodou okolností je tam i zásobárna pitné vody.

Už delší dobu u vás pozoruji kolikrát až nechutné porovnávání věcí, které se snaží porovnat jen ti, kteří nemají opravdová přímá srovnání.

26 0
možnosti
OP

No, pane Chvátale, jádro pudla není v pozorování paní Pavlíkové, ale ve šlapání po pravidlech, na kterých se dohodly členské státy OSN. Izrael vmákčnutý do palestinského území byl od počátku nešťastný, zároveň i zlovolný počin a tento osud si nese i do budoucnosti

0 18
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik