Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tato problematika je pro mne tak složitá, že se vůbec neodvažuji mít nějaký názor. Ale jak známo, názorem je i to, že nemám žádný. Wikipedie je podle mého názoru jeden z mála naprosto skvělých projektů, který si na internetu zaslouží vyznamenání a pozornost. Kdyby zde byl jen a jenom např. seznam historických událostí, nebo historicky zaznamenaných osob, vědců, vládců a jiných významných postav, celý přehled historických dat (datumů) informací, na kterých nelze moc co nafixlovat, tak to stojí za to.

Jestli platí to, co autor uvádí, že dnes lze při generování textů podvádět tak, že se to nepozná, potom jsou všechna jakákoliv byrokratická nařízení a zákazy na en óno. A hlavně, při kontrole a hlídání takzvaných autorských práv se přiživuje takové stádo parazitů, manipulantů a jiných satrapů, že za chvilku bude autorská tvorba v menšině obklopená hejny hlídačů, aby se mohlo něco zakázat. To je úkaz přežrané zpovykané konzumní společnosti.

3 0
možnosti

F91i76l29i71p 93T20y15k90a69l

25. 3. 2019 12:42

Pane Fischer, to jste skvěle vystihl ! Vidím to zrovna tak, jak jste tu t.zv. „ochranu autorských práv” zhodnotil. Nevím jak v Čechách ale zde v Německu nabyla tato „ochrana” takových dimenzí, že každý normálně uvažující člověk intuitivně cítí, že se nejadná o ochranu autorů ale o koryta těch „ochránců”. Ti ochránci jsou parazitující polointeligenti, duševní ubožáci, kteří si vymýšlením nesmyslných, byrokratických příkazů a zákazů zajišťují svou existenci. Jako příklad německé stupidity uvádím společnost GEMA. Z poplatků, které GEMA vymáhá dostanou praví autoři 20 max. 30%, těch zbylých 70 % schrábnou chamtivci společnosti GEMA a jiní příživníci.

0 0
možnosti

První k čemu jste se v článku vyjadřoval je anonymita.

Dle mých informací tento návrh s anonymitou nic nenadělá. I když budete nahrávat příspěvky pod svým jménem, tak za tyto příspěvky bude nést odpovědnost poskytovatel dané služby.

Tedy s anonymitou to nemá nic společného. Nehledě na to, že jako anonymita se to jen tváří. Pokud nepoužíváte VPN atp. tak rozhodně anonymní nejste. A i u té VPN bych si nebyl úplně jistý.

Druhé k čemu jste se vyjádřil jsou tzv. Fakenews (do této kategorie spadá i pozměňování historie atp.) - Zde bude naopak mnohem těžší, aby veřejnost tyto praktiky odhalila. V případě, že nemůžete použít odkaz na jinou stránku (nebo můžete, ale za poplatek) tak se samozřejmě mnohem obtížněji bojuje proti těmto desinformacím.

Vše bude nahrávat hlavnímu proudu, proti kterému se můžete těžko postavit bez odkazů, citací atp.

0 0
možnosti

J41i57ř93í 55P60l11í18v65a

21. 3. 2019 11:29

Wikipedie je skvělá a já podporuji jejich protest. Autorská práva nechť si chrání autoři. Je pohodlné používat k tomu stát nebo dokonce EU.

3 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 527x
Práce: postavená na přemýšlení Rodina: ve stálém pohybu Auto: velké Život: bez pozornosti okolí Krédo: učit se, učit se a to třetí mě baví nejvíc Volný čas: Kdy to je? Oblíbený sport: amatérsky skupinově vykonávané individuální sporty Oblíbená hudba: Bach - Prokofiev

Více o mě zde.

Seznam rubrik