Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Milá Zdeni, donutila jsi mě hodně se zamyslet, neboť jednoduchá otázka je hledání odpovědi. Vzpomínám si ne jedny slova:

Kdybych mluvil jazyky lidskými i andělskými, ale lásku bych neměl, jsem jenom dunící kov a zvučící zvon. Kdybych měl dar proroctví, rozuměl všem tajemstvím a obsáhl všecko poznání, ano, kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, ale lásku bych neměl, nic nejsem. A kdybych rozdal všecko, co mám, ano, kdybych vydal sám sebe k upálení, ale lásku bych neměl, nic mi to neprospěje. Láska je trpělivá, laskavá, nezávidí, láska se nevychloubá a není domýšlivá.Láska nejedná nečestně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy.Nemá radost ze špatnosti, ale vždycky se raduje z pravdy. Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá. Láska nikdy nezanikne. Proroctví – to pomine; jazyky – ty ustanou; poznání – to bude překonáno. Vždyť naše poznání je jen částečné, i naše prorokování je jen částečné; až přijde plnost, tehdy to, co je částečné, bude překonáno. Dokud jsem byl dítě, mluvil jsem jako dítě, smýšlel jsem jako dítě, usuzoval jsem jako dítě; když jsem se stal mužem, překonal jsem to, co je dětinské. Nyní vidíme jako v zrcadle, jen v hádance, potom však uzříme tváří v tvář. Nyní poznávám částečně, ale potom poznám plně, jako Bůh zná mne. A tak zůstává víra, naděje, láska – ale největší z té trojice je láska. A tak k té lásce přidal bych zdraví.

1 0
možnosti
Foto

Pavle, no to je překrásné!!! K tomu je zbytečné cokoli dodávat. Moc děkuji!R^

1 0
možnosti
Foto

;-DR^To nemá chybu, taky bych si asi přála, kdybych mohla toho "Clonyho";-)

1 0
možnosti
Foto

Jitko, kdyby nic jiného, aspoň to jedno kafe bychom si s ním vypily, že jo?:-)

1 0
možnosti
Foto

;-DMě spíš šokuje to, s čím vším se dá veleúspěšně podnikat.8-o;-)

1 0
možnosti
Foto

;-D Jo, tak to mě taky.

A kde je Tvé přání, Klárko, pro Služby Štěstí?

1 0
možnosti
Foto

To je krásný článek... Takové podnikání bych, pane Babiši, osvobodila od všech daní! Škoda,, že takoví obchodníci mohou existovat jen v naší fantazii a že místo nich je tady přehršel obchodníků s lidskou blbostí!

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám za zastavení i za pravdivý názorR^.

0 0
možnosti
Foto

R^Občas mi schází ke štěstí štěstí těch druhých, Zdeni:-)

3 0
možnosti
Foto

Milý Jene, to je krásně nesobecké přání. V

0 0
možnosti
IL

I12v66a11n31a 86L83a64n54c71e

21. 3. 2019 11:20

Prala bych si zdravi a zdavi vsem kolem mne. Kdyz clovek nema bolest, tak se muze radovat a byt. R^R^R^R^

1 0
možnosti
Foto

Krásně řečeno, děkuji! R^

0 0
možnosti
MB

Dnešního dne se musím Olepit cizím peřím a dokonce budu "Citovat sám sebe" - Výňatky z mých Pametí pro milované dcery :

„Tati a řekni mi, jak vlastně Tvůj otec – živnostník za 1 Republiky podnikal? Kolik času, denně - Bedřich stál za svým živno pultíkem – 8 – 10 – 12 hodin !? „ Otec jako vždy – Brýle na svou špičku nosu, upřel na mne své oči a spustil : „Miroslave, co mi to tu kladeš za přiblblé dotazy? Živnostník, za 1 Republiky živnostnil tak, že konal 24 hodin denně – 365 dnů v roce ! – Do postele lezl se svými starostmi a s ještě většími pak vstával. Co zase vyvedla konkurence, jak zaplatí své úvěry, co zase personál v obchodě ukradl , apod. ...“ !!

Z okresního Arichivu - Popis živností doby = V sousedním domě byla textilní prodejna Bedřicha Bučka, která prodávala klobouky, košile, límce, pánské a dámské látky, vynikala bohatým sortimentem, nízkými cenami a vzornou obsluhou.

Nevím,jak to naši předci dělali. Konkurovali si - uživli se všichni a Česká republika byla v popředí. Žádné Dotace neexistovaly = Dotovali se dřinou, poctivostí a slušností - Dům Suken - 1921 - 1950, (Následně Všelidový) :-)

1 0
možnosti
Foto

Moc pěkně jste se ocitovalR^. Děkuji za zajímavý debatní příspěvek.

1 0
možnosti
Foto

myslím že dnes je šokem v podnikání když je někdo poctivý a férový;-D a co bych si přála? bude to znít banálně a směšně-aby byl na světě klid a mír a když ráno poslouchám zprávy tak jsem nemusela poslouchat kdo kde koho zamordoval kdo koho podvedl a okradl---ale chápu že je to utopie

3 0
možnosti
Foto

Libuško, mně Tvoje přání vůbec nezní banálně, ono se sice zdá takové zprofanované, ale jelikož ještě nikdy nebylo naplněno, je jeho platnost stále naléhavější, alespoň já to tak cítím.R^

1 0
možnosti
JS

:) přála bych si to štěstí, Zdeni :)

2 0
možnosti
Foto

Tak já Ti, Jani, kousek objednám, ta dodávka tu občas projíždí. A pro tu příležitost přej Ty štěstí mně, až si je stopnu a to přání jim vyjevím, abych zvládla rychle utíkat.:-)

1 0
možnosti
ND

Já budu za pár měsíců přát hodně štěstí nevěstě a ženichovi, těším se :-) a pro sebe štěstí? Už ho mám :-) jinak taky čtu blbosti :-)

3 0
možnosti
Foto

Tak to je milé. Pro svatební přání žádnou službu člověk nepotřebuje, to zvládneme sami, že jo.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 508
  • Celková karma 32,82
  • Průměrná čtenost 2199x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik