Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P61e65t81r 56B17u12r37i97a85n

21. 3. 2019 14:32

Souhlas, karma.

2 0
možnosti
Foto

P32e84t38r 42J87o43h74n

21. 3. 2019 0:59

Cara svrhnul defacto západ (Lenin v azylu v Švýcarsku) víme dobře co tam pak započalo. Z nenápadného Stalina, se stal další krutý Car. To, že se dohodl s Hitlerem, byla až zásluha Molotova (předchůdce židovského původu nechtěl).

Pro Stalinovo odlehčení, rád čtu memoáry Roosevelta a jeho hodnocení právě Stalina (je to opak toho co nastalo za Trumana).

Nic ovšem z toho nezakryje jeho vládu a krutost, s kterou vládl svému lidu. Ale nebýt jeho a hlavně obětí jeho vojáků (samozřejmě s materiální podporou USA) by 2. světová válka nedopadla jak dopadla (největší lidské ztráty měl právě CCCP). Za to díky všem padlým

2 0
možnosti
Foto

Cara svrhlo britské velvyslanectví.

0 4
možnosti
Foto

Stalin válku chtěl. Protože věřil předpovědi Marxe, že světová válka přinese vítěství proletariátu a komunismu , který se rozšíří po Evroipě. Nepřál si nic jiného. Věděl, že Hitler napadne Francii, kterou podpoří V. Británie. Předpokládal, že to bude válka dlouhá a vyčerpávající ,jako první světová válka až se Francie, V. Británie a Hitler válkou vyčerpají zaútočí SSSR a rozšíří komunismus na celou Evropu. Nepočítal s tím, že Francie a V. Británie, tak rychle padne. Věděl, že Hitler chce napadnout SSSR, ale věřil tomu, že Hitler to neudělá dříve, dokud neukončí válku s V. Británii. Německu dodával vše pro vedení války a zatím zbrojil. Zakázal komunistům vést boj proti nacistům, protože to podle jeho vysvětlení to byla válka buržoázní, která s netýkala dělnické třídy. V důsledku toho se vzbouřilo 500 naši vojáků sympatizující s komunismem a odmítlo bojovat proti Německu. Stalin v zákulisí nazýval Hitlera ledoborcem revoluce. Jenže Hitler se domákl, že Stalin za zády Německa podepsal smlouvu s Jugoslavií, a že u hranic shromažduje armádu a i když byla jeho armáda početně slabší zútočil. Sovětská armáda byla cvičena, jako armáda útočná a nedokázala se bránit útoku německé armády.

7 0
možnosti
Foto

Ano, to ale bylo už tehdy naprosto veřejnou záležitostí, o níž všichni věděli. A o níž mluvil Stalin jasně na stranickém sjezdu v r. 1939, tedy že je nutné využívat imperialistických rozporů. A právě proto si Churchill odvážil věštit, že Stalin se nakonec nepřikloní na stranu Osy. Že bude donucen uvažovat geopoliticky, nikoliv ideologicky.

1 0
možnosti

R^Zajímavý i poučný článek!!

4 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Zasloužená karma.

On také Stalin udělal (v zájmu svého paktování s Hitlerem) takové šílené kroky, že stahoval z Německa agenty sovětské tajné služby a doma je potom nechal likvidovat. Za což Sovětský svaz a jeho občané zaplatili krutou daň. Komunistický režim svým paktováním s nacisty sám zavinil strašlivé utrpení svých občanů a smrt dvaceti milionů z nich. Stalin ignoroval všechny signály o tom, že Německo chystá přepad. Pravděpodobně se jednalo o fatální zaslepenost. Ovšem zaslepenost ve zlu evidentně postihla obě antihumánní říše. Jak nacistickou tak komunistickou.

7 0
možnosti
Foto

Tak toho nejdůležitějšího agenta z Německa nestáhl, tedy toho, co mu posílal hlášení z berlínských jatek, z něhož šlo vyvodit, že německá armáda se vůbec nepřipravuje na zimní tažení v Rusku. Z toho si vyvodil, že se nepřipravuje ani operace Barbarossa. To sice byla chyba, ale z toho mohl čerpat svou víru, že nakonec vyhraje.

1 5
možnosti
Foto

Odkud pan A.R. měl své informace, když Nach dem Beginn der nationalsozialistischen Herrschaft zog sich Rechberg zunächst zurück. Als er nach dem Münchener Abkommen versuchte, an seine früheren Vorstellungen anzuknüpfen, wurde er mehrmals inhaftiert. Im Jahr 1940 wurde ihm verboten, sich weiter in die Außenpolitik einzumischen. Im Jahr 1943 war er zeitweise im Konzentrationslager Dachau inhaftiert. Später wurde er in einem Hotel in Bad Godesberg gefangengehalten, wo er 1945 von den Alliierten befreit wurde.

0 0
možnosti

P65e34t76r 75L37a30n44g53e25r

20. 3. 2019 19:18

Dávám karmu. Tak veselý rozbor historie jsem už dlouho nečetl. Miluji, jak vy se s těmi důkazy nepáráte. Kdeže se na vás hrabe matematika, když dokazuje některé věty i 200 let.

Ziegler na hrad. Vy Zieglere trumfnete i Zemana.

R^;-D

7 3
možnosti

Myslím že kdyby namísto toho blogu šel raději podpořit Motor v bitvě o baráž, tak to bylo rozumnější. R^

3 4
možnosti
Foto

Hitlera si vytvořil tehdejší západ sám. Jen se jim vymkl z rukou a namířil si to nejdříve na ně.

9 4
možnosti

Samozřejmě, za všechno může zlý Západ. ;-D

8 2
možnosti

Jen se musím smát té vytrvalé umanutosti autora. Stalina přeci podporovali i nejvyšší představitelé USA a VB. Stačí si jen vzpomenout jak dlouhé roky předstírali, že nic neví o Katyni:-) Politika je mnohem komplikovanější nežli si zdejší propagandisti dokážou představit:-)

10 4
možnosti

Já se musím smát, jak Havránek nerozumí psanému textu aneb reaguje na úplně něco jiného. Já přece spojenectví Stalina se Západem nijak nepopírám. Příslovi o koze a o voze platí i v tomto případě.:-)

6 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS