Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

No, tak tím magnetickým polem by to možná mohlo částečně být - ale rozhodně ne proto, že ho lidé nějak "narušují" mobilem. :-)

Momentálně totiž probíhá přepólování zemského pole. To je asi částečně malér a příroda se tomu musí nejprve (jako už mnohokrát v minulosti) přizpůsobit.

Ten hmyz - ten jsme si mimo jiné také vylovili auty. Mnoho aut, mnoho silnic, mnoho přeních skel... mnoho hmyzu vniveč.

Nehledě na excesivně používanou chemii, která umí hmyz dokonale vyhladit - proto ji také na ta pole dáváme. Není se absolutně čemu divit, vždyť se na tom usilovně desetiletí pracovalo. Tak se to povedlo, no...

0 0
možnosti
Foto

Ten létající hmyz a ptáci mizí i tam, kde jsou města v přírodním prostředí lesů a pastvin, a pole jsou daleko. Přepólováním Země to asi nebude, neboť se tak zatím neděje (jen jsou určité předpoklady), a pokud se bude dít, tak je to velmi dlouhodobý proces. A skla jedoucích aut?:-) Hmyz má velkou reprodukční schopnost a nebýt ptáků, kteří je chytají, tak bychom uvízli ve vrstvách much a jinoho hmyzu. Ve městech ale v posledních letech velmi vzrostl počet mobilních komunikačních prostředků...

0 0
možnosti
VV

Posledniho chocholouse jsem videl nekdy v druhe polovine padesatych let. To jeste posta rozvazela baliky s konskym povozem a ti chocholousi zobavali na konskejch koblizkach.

Elektromagneticke zareni bych do toho netahal, spis zemedelce s jejich postriky. On ten jed co otravi hmyz otravi i ptaky kteri ten hmyz lovi.

A konkretni pripad pokriveneho vyzkumu byl kdysi jisty Lebrecht von Klitzing. protoze jeho bratr Klaus se proslavil jako prvni nemecky astronaut, nomohl zustat pozadu. Zacal tedy patrat v medicine po skodlivem vlivu mobilnich telefonu, a opravdu u jednoho probanda zjistil jiny EEG nez u tech ostatnich pri ozarovani GSM signalem.

tvrdosijne odmital zverejnit podminky jeho pokusu.

A po asi deseti letech jiny lekar prisel ke stejnemu vysledku. Jeden z jeho probandu totiz behem pokusu usnul.

3 0
možnosti
Foto

Letecké velkoplošné práškování polí, které zamořovalo i jejich okolí, se v zemědělství již neprovádí, ale to prudké vymírání mnohých živočichů pochází až z této doby. Takže přichází na řadu i ta přesycená síť elektromagnetickými vlnami z mobilních telefonů. Třeba to v takové míře opravdu ty živočichy nějak postihuje.

0 0
možnosti
Foto

Více elektromagnetického záření? To bych ani neřekl. Před 60 lety jsem si postavil krystalku a poslouchal jsem rádiové vysílaní 30 km od vysílače bez zesilovače a bez vlastního el. zdroje.

Co dnes lidem škodí, je nadměrné užívání léků. Kvůli 30 korunám za lék na recept, padla vláda. V Rakousku platím za každý lék na receptu 6 euro, to je 150 korun a tím je ve zdravotnictví dostatek peněz a lidé se necpou zbytečně jedy.

0 0
možnosti

I87v88o 78Ž37á82č20e68k

20. 3. 2019 15:30

A v dnešním Dilbertovi je psáno černé na bílém, že ptáci způsobují hurikány a lední medvědi nesnášejí sníh.

3 0
možnosti
Foto

Jiný pokus se skupinou lidí, uzavřených v dobře izolované prostoře, naopak ukázal opačný efekt. U některých zmizelo podráždění, nepříjemné pocity a tak. Bylo to připisováno tomu, že jsou odstíněni od elektrosmogu a kosmického záření.

Nicméně experimenty dr. Boleslava ve VÚST se subakustickými zvuky ukázaly, že nízké frekvence mohou vést až ke zdravotním potížím, zejména v okolí 7 Hz. Velká intenzita může být smrtelná.

0 0
možnosti
DH

D18a22v66i39d 80H48o57r64á63k

20. 3. 2019 12:30

Nevím jak s hmyzem, ale pokud se týká ptáků tak s Vámi souhlasit nemohu, neboť v poslední době byť, parkuji stále na stejném místě mívám jejich exkrementy pokálenou kapotu auta mnohem častěji a více, než tomu bývalo v minulosti.

0 0
možnosti
WW

R^

Jakou máte barvu auta? Na modré mi s..ou furt, na bílé téměř vůbec a moje hypotéza, že na bílé to nejde vidět, se mi nepotvrdila. Chtělo by to asi důkladný průzkum, protože asi jak dochází ke zrychlenému pohybu geomagnetického pole a nějak se to prolíná s kritickou plazmovou frekvencí, má to zřejmě vliv na barevné vidění ptáků - donedávna to totiž v hojné míře odnášela jen červená auta.

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Šrámku, děkuji za Vaši odvahu. Snad lze zatím Vaši větu "Lidstvo by mělo urychlit převod člověka do počítačové podoby" vnímat jako burcující vtip. Můžeme v přírodě vidět, že mnohé bio druhy mizí, zatímco některé jiné jsou objeveny, vracejí se , nebo dokonce přemnožují, nelze ale empiricky nevnímat, že přírodní rovnováha a příroda vůbec prostě mizí. Proto za mě díky a karma R^

2 0
možnosti
MS

Přírodní rovnováha mizí, ale kde jsou důkazy, že za to může rozvoj telekomunikačních technologií?8-o

0 0
možnosti
Foto

u nás je vrabců stále víc. Odhaduji jich na stovku a teď nadělají zase pár set nových.

1 0
možnosti
Foto

Nechápu, proč si někdo vždy vybere jen jednu součást komplexního problému. Vyjmout zemědělství? To už není zemědělství jak bývalo - třeba řepa nebo jetel jsou na červeném seznamu rostlin k vyhynutí. Všude jen obilí nebo řepka a to všechno hnojené umělým hnojivem a nahrazení lidské práce postřiky. Kde se má taková moucha najíst a naklást vajíčka? Včela má zdroj obživy dva týdny, když kvete řepka a hotovo. S podivem může být to, že na kůrovce kupodivu Vaše teorie neplatí, nebo se elektromagnetické vlny lesům vyhýbají? Do celého systému se může třeba zapojit hospodaření s vodou, kterou ti ptáci a brouci také ke svému životu také potřebují a poslední dobou také není na rozdávání.

2 0
možnosti
Foto

Vliv signálu s mobilu přiloženého k hlavě je prokazatelný. Silný elektrosmog je ve městech. A i světelný smog. Ale v přírodě? Při bouřce vlivem výbojů vznikají také elmg. vlny o velké intezitě. A co kosmické záření?

Prokazatelný vliv na úbytek hmyzu a drobného ptactva a zvěře má zemědělství, hlavně to minulé. Užívání pesticidů a pod. Exhalace. A dnes - lány řepky.

Uvádí se, že se posouvá magnetické pole Země, Má to vliv?

Domnívám se, že jde o mnohem větší komplex příčin.

0 0
možnosti
Foto

V počátcích mobilních telefonů měly přístroje v systému NMT (např. Nokia 59) výkon na anténě až 15 wattů. U dnešních přístrojů jsou to desetiny wattu. Nikdy žádná seriózní studie neprokázala škodlivý vliv mobilních telefonů na lidské zdraví. Autor se sice na nějaké studie odvolává, ale, jak je běžné u článků tohoto typu, neuvádí žádné odkazy (protože žádné takové studie neexistují).

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS