Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J85i96ř32í 25L54i95b67e30r

22. 3. 2019 22:34

Pěkně jste to napsal. Karma.

0 0
možnosti

K tématu byl pořad Pod lampou Štefana Hríba - Tomáš Halík o jednej kázni, ťažkom hriechu a stretnutí so Zuzanou Čaputovou

https://www.tyzden.sk/podlampou/54062/pod-lampou-tomas-halik-o-jednej-kazni-tazkom-hriechu-a-stretnuti-so-zuzanou-caputovou/?ref=kat

0 0
možnosti

Nebudu se pouštět do teologických interpretací biskupa Orosche. Akorát mě jako Čecha mrzí, že se v souvislosti se slovenskými volbami opět mediálně zviditelňoval sociolog Halík.

Nejrozumnější řešení zaujal významný konzervativní myslitel Vladimír Palko, který prohlásil, že Čaputová je "upřímná liberálka". A proto on osobně v 2. kole vůbec volit nebude.

O co konkrétně církvím na Slovensku jde, je odvolání slovenského podpisu u Istanbulské úmluvy. Na tomto požadavku se shodlo 12 hlavních křesťanských církví a vedení svazu židovských obcí https://www.krestandnes.cz/najvyssi-predstaviteliy-cirkvi-k-genderovej-ideologii-je-nevyhnutne-odmietnut-istanbulsky-dohovor/

A je vážné podezření, že strana Progresívné Slovensko, jehož je Čaputová zakládající místopředsedkyní, byla v roce 2017 založena mj. právě proto, aby tuto agendu protlačila. Dále ještě přikládám článek o tom, že Čaputová si zřejmě svůj profesní životopis přikrášlila https://blog.postoj.sk/41614/alfi-pise-zuzane-caputovej

0 1
možnosti

Ke slovům pana Kuchaře:

"Pan Orosch reprezentuje nějaké učení, které poměrně jasně říká, že za nějaké skutky zde na zemi bude věčné zatracení (peklo). Je dle mého jeho práce upozornit, že takovým skutkem je například volba nějakého kandidáta, který zastává postoje zcela v rozporu s katolickým učením..."

.

V roce 2002 vydala Kongregace pro nauku víry "Instrukce k některým otázkám ohledně působení a chování katolíků v politickém životě", autor Joseph Ratzinger.

https://cbk.blob.core.windows.net/cms/ContentItems/296_00296/22-katolici-a-politika.pdf

Klíčová pasáž ohledně voleb na str.7 je

"Dobře zformované křesťanské svědomí nikomu nedovoluje podporovat svým hlasem uplatnění politického programu, ve kterém jsou základní články víry a morálky vyvraceny návrhy alternativními nebo těmto článkům odporujícími. Jelikož víra tvoří nedělitelnou jednotu, není možné vyjmout ani jediný z těchto článků, aniž by se přitom nenarušilo celé katolické učení."

Na první pohled se může zdát, že Oroschův výrok je s tím v souladu. Je zde ale podstatný rozdíl mezi Oroschovou formulací ZASTÁVÁ POSTOJE, a Ratzingerovou formulací UPLATNĚNÍ POLITICKÉHO PROGRAMU. Tedy Orosch je doslova papežštější než papež, nebo cimrmanovskou terminologií "si trochu zapřeháněl". Čaputová zhruba uvedla, že tyto její diskutované postoje se nepromítnou do výkonu prezidentské funkce, ve volebním programu se k nim vůbec nevyjadřuje.

1 0
možnosti

Říkejme si, co chceme, ale kandidátka Zuzana je šancí pro Slovensko! :-)

1 0
možnosti
Foto

Pokud se nemýlím, Ján Orosch je nástupcem odvolaného a též nepohodlného arcibiskupa Róberta Bezáka. Asi je povolnější určitým církevním "starým strukturám", kterým by byl příjemnější zaběhaný pořádek i v politice. A asi mu kázání bylo doporučeno, byť je to v dnešní době sebeabsurdnější. Karma.R^

1 0
možnosti
Foto

Nemýlíte se, pane Vagnere. Biskup Bezák byl "odstřelen" a to z důvodu nálezu finančních machinací jeho předchůdce.

Momentální stav katolické církve na Slovensku skýtá tristní obrázek stran jejich představitelů i kněží.

2 0
možnosti

R^

Dík za informace o trnavském biskupovi Jánu Oroschovi, který vědomě či nevědomě podporuje staré, klientelistické a korupční chování politických stran! To vnímám jako ostudu Církve! A navíc ještě tou nestarší, nejhloupější a nejfalešnější verzí! Navíc tu současnou, milou kandidátku prezidentského úřadu vnímám jako garanci dobré budoucnosti Slovenska!

:-)

2 0
možnosti

R95a79d83e87k 61K40a31r91a44s

20. 3. 2019 12:50

Slováci mají super výběr, na jedné straně neoliberální fašistka a na druhé všehoschopný eurohujer;-D

Díky bohu za Zemana, když vidím to panoptikum.

2 10
možnosti
Foto

Když máte tak jasno v taxonomii slovenských kandidátů, jaký přídomek byste dal svému milci, pane Karasi?

6 0
možnosti
Foto

Karma, církev přemýšlí, jak nalákat lidí, ale tudy cesta evidentně nevede.

3 3
možnosti

Ukolem cirkve ale neni lakat mlade lidi, ale zvestovat Bozi slovo

2 0
možnosti

J59a44n 75H17y28n45e33k

20. 3. 2019 11:42

Slovensko si vybírá novoho/vou prezidenta/ku. Vybírají si to Slováci. Kdo bude zvolen, je volba zase Slováků a čas ukáže, zda ta volba byla dobrá či špatná. Nechápu mnohé diskutery, jako by šlo o problém Česka. Je to úsměvné. Jinak Slováků, které mám rád a mám tam hodně přátel, přeji jen to nejlepší.

2 0
možnosti

Také jim přeji Čaputovou! :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,50
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám