Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma R^ a prosím, pane doktore, je Vám známa nějaká smysluplná úvaha o tom, proč takové situace my lidé potřebujeme prožívat ? Čím nás můžou obohatit, nebo sand dokonce povznést ? Stále se bráním uvěřit, že lidskost mizí jen proto, abychom si někde na IT trochu posteskli s přáním se z toho nepo... Děkuji Vám.

3 0
možnosti
Foto

Všechno se děje s nějakou příčinou. I to negativní, dokonce i smrt blízkého člověka, paní Voříšková. Je jen na nás, co si z toho vezmeme. Myslím, že popsaná praxe (která je jen mírně nadsazená a posunuta do humornější polohy) nás nutí přemýšlet, jestli děláme vše správně a současně snad i posouvá k tomu, abychom se občas zastavili a podívali se na východ slunce nebo se objali s blízkou osobou.

Pěkný den.

0 0
možnosti

Statistika je přesný součet nepřesných čísel.

Dodnes vidím svého primaře na interně a jeho sarkastický úsměv, když pro statistiku plánoval počet zemřelých na svém oddělení na příští rok!

:-)

2 0
možnosti
Foto

Plánováním počtu zemřelých vstříc zářným zítřkům. ;-D!

2 0
možnosti
Foto

Tomáši , jestli náhodou máte těch 20 nebo 40 nebo kolik to je to třeba melounů na tu rezonanci - tak se k Vám hlásím na prohlídku. U nás v Ostravě je objednací doba cca 4 měsíce.

Tož tak , jak říkával p. Vaculík.:-(

1 0
možnosti
Foto

Otakare, statisticky ji mám, občas do těch kolonek pouštím "šrapnel" sleduji, jestli někdo bude reagovat. A ono nic.

Fakticky nemám podobný přístroj a nejspíše už mít nebudu.

Tož tak!

0 0
možnosti
Foto

Včera jsem měl na pracovišti audit kvality a to je také pěkná úřední buzerace, když se na každou práci v zakázce musí vést zvláštní spíš v deskách, spoustu podpisů... Karma!

1 0
možnosti

R^

Díky Bohu, že jsem již z toho zdravotnického bojdelu venku! Nejdříve jsem se snažil vyvádět čísla z počítače. Ne vždy je to tak možné. A tak jsem konečně pochopil, že statistika je přesný součet nepřesných čísel. Přesto mne UZIS buzeroval, že jim tam nějaké kolonky nesedí. Tak jsem je upravil bez ohledu na fakta tak, jak chtěli.

Opět jsem nabyl dojmu, že léčba pacienta je jen vedlejší produkt naší činnosti.

Doufal jsem, že až vypadnu z toho zdravotnického bojdelu, že budu mít od všeho pokoj. Nemám. Pronásledují mne absolutními nesmysly, kterým nerozumím.

Asi jsem udělal chybu, že jsem šel studovat medicínu.

:-)

3 1
možnosti
DH

D49a12v82i60d 25H72o94r38á75k

19. 3. 2019 19:37

Takže Bohumíre, už také pensista? (pro vysvětlení: ta "s" používám z úcty ke zdejší tradici zábavné gramatiky p. Vodvářky)

Tak to my mladí zase budeme muset napnout síly, abychom na ty vaše neustále se zvyšující pense vůbec stihli vydělávat a daně odevzdávat ač sami nevíme, zda my sami se někdy nějaké vůbec dočkáme? A copak, že Tě tak pronásleduje, když už bys měl mít ode všeho pokoj, že se tak ptám?

0 2
možnosti
DH

D16a11v25i82d 33H60o68r13á96k

19. 3. 2019 15:14

Bývám pravidelně uchvácen literární krásou Vaší tvorby, ale zároveň skutečně velmi často zhrozen pravopisem. Zejména používání a vkládání tzv. "sykavek" do slov zcela v rozporu s pravidly českého pravopisu musí čtenáře, byť s elementárními jazykovými znalostmi, při četbě Vašich písemných výtvorů značně iritovat.

Pochybuji, že jak v jednom z odstavců uvádíte, je v dotazníku uvedena otázka týkající se přístrojů "magnetické re"S"onance". Byť toto slovo vyjadřující opakující se zvuk, či vibraci původně pochází z latinského základu "resonare", má v českém jazykovém výkladu pravopisný výraz pouze ve tvaru "rezonance".

A třebaže jste, jak píšete "Zoufalý lékař - statistik" podívejte se opětovně do zmíněného dotazníku, a neuvádějte nás čtenáře v omyl, že byť v jakémsi pochybném dotazníku je takový pravopisný nesmysl uveden.

A jen bych doplnil, že Vaší určité a nepochopitelné zálibě v užívání písmenka "S", které s oblibou a v rozporu s pravopisem vkládáte do Vámi vytvářených slůvek jsem si povšiml několikrát, naposledy když jste nedávno použil slůvko nesmyslného tvaru "isolace".

1 3
možnosti
MV

Kam se sykavky hrabou na to, jak jste mě v začátcích vaší příspěvkové tvorby iritoval Vy. Po přečtení pár Vašich manifest mi došlo, že jde jen o rejpani s už se nad ním stačí jen pousmat. Těšíme se na další, protože smích prodlužuje život a za to Vám, pane Horaku, děkuji.

6 0
možnosti
KT

Kdyby tam byla kolonka bolesti zad, mohl byste tam s přehledem napsat 99,9% a nespletl byste se.;-DTa desetinka je jen alibi.

2 0
možnosti
Foto

bez papírů, všetně internetových to nejde, protože úředník musí dokázat svoji nepostradatelnost.

4 0
možnosti
MV

vis, co se rika: dej blbci funkci a vymysli razitko (nebo formular)...

6 0
možnosti
KT

Kdysi dávno za hlubokého socialismu, museli v Loutkovém filmu každý rok vyplňovat, co budou příští rok nárokovat. Vždy to pečlivě vyplňovali, ale nabyli přesvědčení, že to nikdy nikdo nečte. Tak jednou všechny kolonky vyplnili jedním silnějším slovem znamenající nic. A h.... se stalo.

5 0
možnosti
Foto

Taky tam občas vkládám šrapnel. A ono nic.....Díky za vstup.

4 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,94
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám