Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dovolím si jedno malé shrnutí (s časovým odstupem po více než jednom měsíci od zveřejnění článku). Opravdu mi ani nyní není dostatečně jasné, o co se zde mnozí diskutující vlastně snažili, když "základní odpověď na otázku položenou v nadpisu článku, je uvedena přímo ihned v perexu"...!!;-(

0 0
možnosti
Foto

Proč státní? Ať ji založí naše buržoazie. Ostatně kdo vám brání takovou síť založit?

2 0
možnosti
Foto

Mimochodem: iDnes jako by četl tento blog, uveřejnil video ze státu, kde síť státních obchodů mají:

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/kecup-venezuela-krize-hlad-supermarket.A190318_110137_eko-zahranicni_are

6 0
možnosti

A proč by proboha mělo mít ? 8-o

6 0
možnosti

Podle trzni ekonomiky, stat by nemel nic vlastnit. Mluvime o vyrobe a prodeje na profit. (vydelek). Na toto téma je diskuze dlouha a ma mnoho uskali, pane Sindelari.

Hodnota statu se ukaze v moznostech vytvoreni prostredi pro rozvijeni sortimentu podniku s ceskymi penezmi a vedenim. To je vsak jeste dnes v CR neni podporeno.

4 0
možnosti

Jak by měla taková podpora státu vypadat? Neumím si ji dost dobře představit.

Drobnost: Udivují mě ti kladně klikající - že by tu představu oni měli?

0 0
možnosti

Stát podnikat neumí a ani to není jeho úkol. Povinností státu je došlápnout si na nekalé obchodní praktiky a obchodní kartely a chránit zdravou konkurenci, na to nástroje má, nás voliče musí zajímat proč je nepoužívá. Ovšem očekávat, že si ministr a premiér podrazí vlastní potravinářský byznys, je spíš naivní.

Takže máme co jme chtěli, minimálně do voleb musíte věřící voliči strpět Česko jako popelnici Evropy. Možná by ministr Toman mohl klidně prohlásit: "Chcete kvalitnější a levnější potraviny, tak si vyjeďte za naše hranice." Ale u nás máte taky na výběr, potraviny druhé kategorie, nebo potraviny druhé kategorie ve slevě. Ovšem jedno se dodržet musí, marže nesmí klesnout pod 100%. Zdar věřící voliči, čau lidi.

1 0
možnosti

Zkuste se odstěhovat nebo aspoň podívat na Kubu. Tam jsou dokonce 3 sítě státních obchodů. První má věci pouze na potrvinové lístky - fazoli, rýži, brambory, mýdlo, svíčky, mouku, rum a jeden druh chleba. Pohled je to jako do vesnického obchůdku někdy kolem poloviny 19.století.

Další dvě mají věci z dovozu - i ta poslední Jednota na české vesnici toho má asi 10x tolik. A věci tam stojí tak, že průměrný Kubánec si tam může koupit sem tam něco. A proto tam postává hromada znuděných prodavaček, které nemají celý den co dělat.

Ale je to státní. To by se vám mohlo líbit.

7 1
možnosti

Protože když něco provzuje stát, dopadne to vždycky špatně. Ostatně pohrobek socíku - Coop ve větších vesnicích je taky dost zoufalý.

4 1
možnosti

?Ostatně pohrobek socíku - Coop ?Tomu vubec nerozumim.

0 0
možnosti

P16e47t75r 33B48u40r41i29a48n

19. 3. 2019 12:53

Lidé si v 90. letech sami zlikvidovali vznikající vesnické řezníky, uzenáře, pekaře a mlíkaře. Tím, že se houfně hrnuli do supermarketů. U nás byl soukromý řezník jen pár stovek metrů od supermarketu. Měl o něco vyšší ceny a lepší kvalitu. Před 2 lety zkrachoval. Kdo by měl vést ty tzv. státní obchody a kdo by komu nařizoval aby v nich nakupoval? Jak umí stát řídit zásobování a obchody jsme viděli 40 let. Byla to tragédie. Lepší je každý špatný soukromý obchoďák, než státní. Váš blog mi připadne jako slzení po socialismu.

9 1
možnosti
Foto

Pane Buriane, vy máte ale vážně prapodivný způsob myšlení a neobyčejně velký talent k tomu, jak obvinit autora blogu (nebo autory blogů) z něčeho, co jim na mysli vůbec nepřistálo a o ničem takovém vůbec ani neuvažovali. Rv;-O

0 1
možnosti

No a ještě bychom mohli mít státní výdejny jednotných oděvů (montérky letní, montérky zimní, oblek tesilový, kravata na gumičce, ...)

13 0
možnosti
Foto

Nebojte se pane Šedivý, k tomu určitě ještě dojde a přinutí nás k tomu naši zákonodárci...!

0 1
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 19,15
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).