Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

TAKŽE pokřikovat na bílé gádžo a dilino je správné a pokřikovat na roma cikán je špatné?

0 0
možnosti
Foto

Když jim cpe stát horem dolem, je jasné, že za nějaký čas si vytvoří kastu lidí, která je na jeho dávkách závislá. V tomto systému z této pasti není bohužel úniku.

0 0
možnosti
Foto

Nikdo jim nic necpe. Naopak! Úředníci jsou instruováni, aby vydali pouze nezbytné minimum financí a ještě se aktivně snaží i toto minimum pokud možno omezovat. Nutno podotknout, že stejný přístup mají ke každému žadateli o dávky a barva kůže v tomto případě nerozhoduje. Na konci roku se celková ,,ušetřená" částka sečte a úředníci si rozdělí jistá procenta z této částky, jako prémie.

A ruku na srdce. Kdo z nás nechce mít co největší prémie? Toliko k dávkám. R^

1 1
možnosti
TB

Už první řádek o inteligenční nadřazenosti Romů na námi je rasistický blábol. A já jim snad dlužím například omluvu? Za co konkrétně?

4 0
možnosti
Foto

Mirku, myšlenka dobrá, ale špatně formulovaná. Sociální dávky nenastavovali Romové, protože v PSP neměli od dob ROI víc než dva poslance. Nastavovali je odborníci z MPSV, neziskových organizací a stovek poradců, co se na ministerstvech vystřídali. Že je nastavili tak, jak je nastavili? Jejich věc. Stát si nastavil sociální situaci, kdy se lidem vyplatilo být doma a nepracovat (protože dneska to už skoro neplatí, protože je dobrá ekonomická doba a cena práce se zvedla i pro méně kvalifikované lidi). A že toho lidé využívají, to je místní folklor, tak říkajíc na všech stranách. Ten zbytek souhlas, na druhou stranu, já jsem živoucí důkaz toho, že když se chce, tak to jde. A to i přes značně těžší startovací pozici. Měj se! Pat.

5 0
možnosti
Foto

Moje ego se pere s kritikou. :-) To téma je tak zamotané a obsáhlé, že se to prostě nedá vyjádřit v pár řádcích. I když bych hrozně rád. Zdravím tě! R^V

0 0
možnosti
Foto

Až se někdy platy za běžnou, méně kvalifikovanou práci zvýší na úroveň sociálních dávek, tak ty dávky (které jsou nyní určené pro uchazeče o zaměstnání v době, kdy nepracují) mohou být zrušeny. Ovšem pokud romský žadatel o práci (s nedokončenou základní školou, který ještě nikdy nepracoval) nyní klidně dostane pro celou rodinu dávky ve výši 30 tisíc Kč měsíčně bezpracně, jak vysoký by potom musel být plat za práci - aby se mu pracovat vůbec vyplatilo??;-(;-O

5 0
možnosti
MS

Pravdou je, že romové skutečně jsou automaticky paušálně řazeni do druhé kategorie ještě před tím, než prokáží své schopnosti. Tohle stigma ale má i český občan v zahraničí. Co v Německu znamená výraz "auslander" ?

Jde o to, jestli má člověk vůli a zájem tu bariéru a prvotní nedůvěřivost překonat a to i přesto, že nejen v ČR, ale i v Německu se dívají skrz prsty. A teď upřímně, kolik dnešních cikánů (tedy nikoli Romů) nepřizpůsobivých na dávkách má ten předmětný zájem překonat tu pomyslnou nálepku? Jsou opravdu všichni zaměstnavatelé rasisti, kteří nenávidí konkrétní etnikum?

Jinak souhlasím s tím, že asi dochází k automatickému výběru pracoviště podle barvy kůže - ale je to jen můj názor.. Rom dostane lopatu takřka zákonitě, bez ohledu na jeho dosažené vzdělání, protože je Rom jinými slovy cikán. Takže v kanceláři bych ho moc nenašel.

Problém je hlavně s těmi mladými, kteří už ani nectí rodinnou hierarchii vedení. Neposlouchají starší a ti dělají ten pomyslný bordel, který vadí všem. A pozor dělají to i bílí. Ze své ulice můžu porovnat rozdíl, protože jich tu mám dost a můžu konstatovat, že slušní Romové, kteří pracují mají čisté a vychované děti. Otázka je do jaké party se ty děti chytí.

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den. V Německu se možná dívají skrz prsty, jak píšete. Existují ovšem země, kde člověka berou jako rovnocenného partnera. Ponechám stranou německou mentalitu, která je značně podobná té české. Nebudu se zde bavit o zaprděnosti obou náhledů. Člověk má oči a uši a obrázek si během zahraničních návštěv udělá sám. Odchod do ciziny byl pro mnohé Romy doslova live changing experience. Najednou zjistili, že se vyplatí pracovat, protože si mohou za vydělané peníze koupit třeba auto. Hezké ojeté auto. Žádná stará škodovka nebo trabant (vím teď už je to skoro sběratelská rarita:-))

Romové obecně mají rodinnou hierarchii poměrně vypracovanou a starší si hlídají, aby ji mladší dodržovali. Jestli se jim to daří více či méně, je na otázkou. Odpověď by mohla být, že každý byl jednou v pubertě a snažil se vzpouzet společenským a rodinným konvencím. Někomu to prošlo, jiný skončil v kriminále.

Vzdor má v sobě každý.

1 0
možnosti
Foto

před 30- 40 lety jsem měl hodně spolupracovníků Cikánů a ti makali jako šrouby.

Pak přišli Romové a ti už stáli za prd.

3 0
možnosti
ES

Omlouváte neomluvitelné. Řešení existuje: místo sociálních dávek lůžko v ubytovně a tři jídla denně + policie, co rázně stíhá kriminalitu. Alternativa = zaměstnání: osvědčíš se? Nemáš absence? Tvoje děti do školy nejen docházejí, ale snaží se tam pracovat a slušně se chovají? Po půl roce dostaneš sociální byt a další pomoc, kterou dnes lidé čerpají jaksi samozřejmě, jako povinnost státu vůči sobě.

9 0
možnosti
HM

Což je přesně pravý opak toho, co vymyslelo slavné Žít Brno a co prosazují určité neziskovky. Projekt: Nejprve rozdat byty, bez ohledu na to, že rodina třeba ten předchozí vybydlela, a proto skončila na ubytovně. Pak dlouhé měsíce zkoumat, jestli se dotyční třeba pokusili najít si práci. Názory lidí, kteří najednou takto získali sousedy z ubytovny, s příslušnými návyky a způsobem života, v projektu zkoumány nejsou, nezajímají.

0 0
možnosti
PV

P67a34v33e53l 41V52é72b30r

19. 3. 2019 7:11

Klasická záměna příčiny a důsledku.

4 0
možnosti
AT

Máte v podstatě pravdu. Proč se zlobit na někoho, kdo jen využívá systém, který jsme my sami nastavili. Přimlouval bych se za to, přestavit jej tak, aby se opravdu vyplatilo pracovat a všichni nefachčenkové a vyčuránkové si začali aktivně práci hledat. A když píšu všichni, tak všichni, bez ohledu na etnikum. A tímto se omlouvám všem slušným Romům, že naše majorita umožňuje jejich soukmenovcům pohodlný a zahálčivý život.

3 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 24,22
  • Průměrná čtenost 1886x
  • Sluníčkář z přesvědčení

  • Havločlověk

  • Občanský aktivista

  • Blogger - Idnes

  • Blogger - Fórum 24

  • Blogger - Týdeník Respekt

Seznam rubrik