Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nakupuji tak z 90% v marketech a manželka hraje účtenkovku. Nestalo se nám, že by nebyla zaevidovaná. Ale z ruského obchodu s botami na Národní to nefungovalo ve 100%.

U některých rozborů se uváděl odhad kolik ukradnou "ochranky". Také to nebylo málo.

K tomu neustále omílanému zdanění práce. Naše vzory - Německo a Rakousko mají vyšší a fungují dobře. A to mají 3x vyšší nominální mzdu. Snížení zatížení znamená si pořádně připlácet ve zdravotnictví a omezit důchody.

0 0
možnosti
OU
Foto

Když jsem podnikala v maloobchodě, též jsem s tím zápasila. Kradli zaměstnanci, kradli zákazníci. Nedá se říct kdo z nich víc či míň. Ti zákazníci většinou nevypadali jako obecní chudí. Zpočátku mně bylo nepříjemné upozorňovat zákazníky, že ty krabičky v tašce jim též přiúčtuji, po 20ti letech jsem se s klidem ptala na bydliště, že si k nim do kuchyně přijdu taky něco vzít, abychom si byli kvit.

4 0
možnosti
JP

J17o23s93e18f 18P65o69t68r

18. 3. 2019 19:04

Dovolil bych si citovat z článku uveřejněného v jednom vědeckém časopise, v březnu 2019,(v minulém týdnu) autoři Marek Preiss, Tereza Příhodová.

Oba vědci citují výzkum o podvádění mezi americkými a českými studenty. Zjistili, že čeští studenti podvádějí podstatně více. Čeští studenti používali 13,5 x častěji taháky a během zkoušek opisovali 5,9x častěji.

Vědci dále uvádějí :"Vnímavá míra korupce jednotlivých zemí se statisticky významně vztahuje k podvádění na vysoké škole" Jinak řečeno, když značně podvádí elita národa - vysokoškolští studenti, jak asi podvádí ostatní.

Dále autoři uvádí :" Vysoká míra sekularizace v ČR může rozmělnění morálních hodnot nahrávat". Dále mluví o tom jak vysokou míru v podvádění změnit, ovšem předem takovou snahu vzdávají :"Jak toho dosáhnout je ovšem úloha hodná poloboha Hérakla, nebo přinejmenším krále Šalamouna".

Takže budeme krást a podvádět dál při vědomí, že jsme jedna z nejvíc ateistických zemí světa. Vy nemáte pocit, že v zahraničí se na vás v těchto úhlech pohledu, přes prsty, dívají?

2 0
možnosti
Foto

Tak to se musím polepšit, abych zapadl do průměru.

Ovšem:

Kdo nekrade, okrádá svou rodinu.

Drobnými krádežemi zvyšujeme svou životní úroveň.

Nikdy, ale opravdu nikdy jsem si nic cizího nepřivlastnil (VK st.) ;-D

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Dovolil bych si oponovat, protože mám dojem, že je to přesně opačně - neboť stát mě loni okradl o rovné 4 stovky (což je měsíčně zhruba 33 korun a 30 haléřů)...!;-)

2 0
možnosti
JB

A máte to, ukradl jste za 400 Kč.

0 0
možnosti
Foto

Autor jistě ne. Jenom ,,voni". Von jistě nejni žádnej malej kočebrák, a ty čtyři stovky by mu za to ani nestály;-D

1 0
možnosti
Foto

V systému, který je založený na okrádání, mnoho lidí nabyde dojem, že krádež je normální . Dokonce tento lupičský systém vehementně lupiče chrání ať už ty politické tak i ty individuální, tím, že zakazuje jejich zveřejňování a pranýřování jak kradou.

2 0
možnosti
Foto

H28a10n63a 82V42l68k63o84v92á

18. 3. 2019 17:36

Zaměstnávám (pravda, brigádně studenty) průběžně kolem deseti lidí a nedokážu si představit že bych některým navrhla že na pár hodin "pojedeme mimo systém", natožpak ve firmě která by mi nepatřila jako uvádíte v článku.

Ta informace je reálná? (pominu-li etiku, v obchoďácích při těch počtech zaměstnanců je vysoce pravděpodobné že se to dříve nebo později prolátne....)

0 0
možnosti
Foto

Mám to sice "z druhé ruky", ale od člověka, ke kterému mám naprostou důvěru.

0 0
možnosti
KS

Část s černými fondy je nesmysl.

1. je velmi nepravděpodobné, že by měli vedoucí u nějakého řetězce vůbec možnost technicky provést nějaké "bypassy" pokladen,

2. veškerá data z pokladen směřují na centrály. Nejen, že výpadek pokladny by byl eventuálně poznat, ale např. pokladní by se ani nemohl přihlásit a pokladnu tak zprovoznit,

3. obvykle bývají kamerové systémy nejen na prodejní ploše, ale i v zázemí, včetně prostoru, kde je trezor a kde probíhá účtování pokladních. Peníze by tak musel vedoucí nějak krkolomně házet do kapes nebo kamsi, aniž by to bylo vidět na kameře,

3. kdyby náhodou toto přesto bylo možné provést, pak by vedoucí pobočky byl především sám proti sobě. Ono tajně prodané zboží by mu totiž chybělo v inventuře, což bývá obvykle jeden z parametrů, podle kterých je posuzován/odměňován/event. propouštěn.

3 0
možnosti
DR

Přesně. Je to totální nesmysl. Za 20 let práce v obchodě jsem o ničem takovém nikdy neslyšel.

0 0
možnosti
JL

Pokud se někdo diví, že lidé kradou - měl by se zamyslet nad tím, z koho jsme se vyvinuli - jsou to opice, a to jsou skvělí zloději.

1 0
možnosti
MP

Ano, je více teorií, proč se člověk stal dvounožcem, když čtyřnohé zvíře umí běhat rychleji. Jedna z nich je, že členové tlupy si navzájem kradli jídlo a pak museli utíkat po dvou. Kdo byl rychlejší, byl v evoluční výhodě ;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,63
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.