Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

no vidíte, ten z toho Utrechtu nebyl žádný terorista, pouze nás kulturně obohatil jejich národními zvyky.

3 1
možnosti
Foto

co takhle se zamyslet nad tím jak kulturně obohacuje západ země které napadly USA se spojenci mezi něž se řadíme i my?

Válka v Iráku, někdy označovaná jako druhá válka v Zálivu je označení pro konflikt, který zahájil vpád vojsk skupiny států vedených USA do Iráku v roce 2003 a skončil 15. prosince 2011, kdy v Bagdádu ministr obrany Spojených států amerických Leon Panetta oficiálně ukončil vojenské operace.[1][2] Koalice vedená Spojenými státy svrhla diktátorský režim Saddáma Husajna, zahájila okupaci Iráku, což vedlo k asymetrickému konfliktu se skupinami, které se po zhroucení státu a faktickém zničení armády odmítly vzdát ozbrojeného odporu, ale i k rozpoutání občanské války mezi šíity a sunnity.Informace o iráckých zbraních hromadného ničení, které posloužily k ospravedlnění invaze do Iráku, se nezakládaly na pravdě.[Americký prezident Bush údajně před invazí věděl, že Irák nevlastní zbraně hromadného ničení.[ V době invaze v roce 2003 byly zbraně hromadného ničení v Iráku buď již zničené nebo staré, poškozené či jinak znehodnocené, a to z výroby ještě v 80. letech, tedy v době, kdy byl Husajnův režim ještě podporován Spojenými státy a používal tyto chemické zbraně (dodané ze západního Německa) proti bouřícím se Kurdům i proti íránským jednotkám v irácko-íránské válce

0 0
možnosti
Foto

Ti mrtví v Utrechtu byli také aktivní vojáci ve službě?

2 1
možnosti
Foto

připadá vám to vtipné pane Braune? Mně tedy rozhodně neRv

0 0
možnosti
ZH

Protože nesnášenlivost islámu je dobře známá a protože s agresivitou islámu jsou dobře popsané historické zkušenosti, pak krev na rukách mají kromě jiných i tito:

- kdo tvrdí, že islám je náboženství míru

- kdo bagatelizuje nebezpečnost islámu

- kdo přijímá nebo dováží muslimy do Evropy ve větším množství

- kdo má tu pravomoc a nepřijímá jasná opatření proti islámské rozpínavosti (sem patří i ustupování rostoucím požadavkům muslimů například na zavedení prvků ze šaríi do zákonů země)

8 1
možnosti
Foto

Kdyby islám nebyl náboženstvím míru, tak by se účástníci modliteb v mešitě na Novém Zélandu chovali zcela jinak a daleko duchapřítomněji.

1 0
možnosti
PT

P12e42t69r 61T67o14m23e36k

18. 3. 2019 14:16

Že se nestydíte paní Palková.

2 2
možnosti
Foto

to spíš vy pane Tomku, už před téměř třemi lety jste tu strašil jak se na nás valí hordy muslimů a oni pořád nikde-takže k té proislámské hyserii jste notně přispěl i vy osobně-

P16e84t14r 21T75o56m70e47k 1876842850441

Blog

A pochopte už konečně Palková, jestli jste toho schopná, že jde o toto století, o budoucnost.. Že nejde o nějakou dalekou historii. Že žijeme teď a naše děti a vnoučata budou (tedy snad) žít v tomto století. Takže musíme řešit nebezpečí, které mohou Evropu potkat a už potkávají v tomto století a ne křižácké výpravy. Teď je ta doba, kdy muslimové ovládají zatím jen některé čtvrti Evropských měst a nás se to zdánlivě netýká. Až se nás to týkat bude tak jak vy a vám podobní to chápete, bude pozdě.

P82e88t68r 19T12o12m19e31k 1256852540391

Blog Jasně Hornere, vy jim tady ten muslimstán zjevně pomáháte vybudovat. P41e98t36r 14T82o80m30e58k 1756472760231 Blog Zamyslet byste se měla hlavně vy a to sama nad sebou. Jděte se vycpat. https://libusepalkova.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A170722_614950_blogidnes&razeni=vlakno&strana=2 +3/0 21.7.2017 13:19 +1/0 22.7.2017 18:37

0 0
možnosti
Foto

je smutné že třeba pan Matuška se tak angažuje v této diskuzi a diví se proč se zde mluví i o Breivikovi, když přitom atentátník sám vydal před útokem prohlášení ve kterém deklaruje, že se Breivikem inspiroval-jiní jako pan Jílek nebo 3edivý zas ani neví co přesně je segregace ale chtějí poučovat-vážení, napřed si něco přečtěte a nebo se do podobných diskuzí nepouštějte ;-)

0 0
možnosti
Foto

opět překrucujete, paní Palková. Já se nedivil, já jsem pouze reagoval na vaši poznámku, že trest u Breivika byl drastičtější, že by si to ten atentátník rozmyslel.

Mazat příspěvky vám jde, ale pochopit diskuzní příspěvek, je pro vás problémem.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

PB

P68e76t95r 80B65u81r68i66a53n

18. 3. 2019 11:42

Myslím si, že na vině je jev, kterému se u nás říká pozitivní diskriminace, v jiných státech jinak, ale má totožný význam: stejné jednání a stejné situace posuzovat diametrálně odlišně, podle toho, zda je účastník ten anebo ten, zda má jinou barvu kůže, jiné vyznání a jiný původ. A to všechno v rámci hesla: všichni jsme si rovni!

Tak např. antisemitské veřejné projevy mnohých muslimů nebyly vůbec v západní Evropě stíhány. Došlo to dokonce až tak daleko, že holčička migrantů, kterou frau Merkel tak dojemně objímala a konejšila před kamerami, měla na svém mobilu a sociálních sítích vystavené heslo: Smrt Izraeli (nebo tak něco). Za útok na synagogu nebyli v Německu útočníci potrestáni, protože tím prý jen deklarovali svůj politický postoj vůči židům a Izraeli apod. Zatímco jakýkoliv náznak otevřené kritiky vůči islámu je v těchto končinách s velkým halasem potírán, otevřená nenávist vůči židovskému státu je brána jako etnických kolorit muslimů, na který mají své lidské právo. Kdyby se měřilo všem stejně, a to ve všem! tedy i v posuzování azylové ochrany, přidělování dávek a bydlení aj. ubylo těchto extrémů.

Všimněte si ještě jedné zvláštnosti. Zatímco na židy bylo útočeno jen proto, že jsou židé, nic jiného, na ty muslimy proto, že jsou muslimové kteří napáchali v Evropě množství teroru (podle vyjádření útočníka). Já tam ten rozdíl dost podstatně vidím.

6 0
možnosti
Foto

No v každém případě současně platí, že na Izraelce je utočeno také proto, že jsou vnímání jako okupanti.

1 1
možnosti
JS

V islámských zemích se podobné atentáty odehrávají prakticky každý den a umírají při nich stovky lidí. Typickou zemí je Pákistán. Jen letos v únoru při jediném sebevražedném atentátu zemřelo čtyřicet lidí. Ostatní atentáty, při nichž je obětí méně než patnáct, se možná na patnáct vteřin dostanou do hlavní zpravodajské relace. To je vše. Loni v červenci při jediném atentátu v Pákistánském Balúčistánu zahynulo sto padesát lidí. Zaznamenala jste to vůbec? Pokud ne, ani se Vám nedivím. Byl to jeden z mnoha atentátů v této zemi během loňského roku. Větší rozruch vzbudil jen atentát v prosinci 2014, kdy atentátník zabil mimo jiné 132 školáků v Péšáváru. Podobné události najdeme v Iráku, Afghánistánu, ale i v relativně liberální islámské zemi – v Egyptě. Stovky až tisíce mrtvých každý rok. O ostatních afrických zemích ani nemluvě.

Co tím chci říci? Problém je právě v tom, že v islámském světě jsou atentáty s děsivým počtem obětí tak časté a běžné, že větší pozornost vzbudí jen masakry mimořádných rozměrů. V naší civilizaci něco takového běžné rozhodně není, právě proto novozelandský masakr vzbuzuje takový rozruch a oprávněný odpor. Spojovacím faktorem tohoto děsivého násilí ale pořád zůstává islám. Islám je vždycky spojen s násilím. Islám doslova přitahuje neštěstí. Násilí může přijít z různých směrů, ale přijde VŽDYCKY. To nám ukazuje celá historie islámu.

Pokud byste stejnou pozornost věnovala násilí, které se odehrává ve světě islámu, a to nejen někde na Blízkém východě nebo v Africe, ale i tady v Evropě, nepsala byste o ničem jiném.

6 0
možnosti
Foto

takže křesťanský šílenec zavraždí padesát pokojně se modlících nevinných civilistů a váš závěr je, že za to mlže islám8-onásilí se táhne právě tak celou minulostí křesťanů i židů takže vidět za vším jen islám je vaše obsese a posedlost-to je stejně hloupé jako kdyby někdo tvrdil, že za tím je židovské spiknutí protože Zéland hlasoval v OSN proti Izraeli;-D

Netanyahu 'told New Zealand backing UN vote would be declaration of war'

Israeli PM reportedly warned that support for motion on settlements would ‘rupture relations’ between two countries

1 2
možnosti

Kdo má krev na rukou - stále titíž. Agresivní muslimové a pacifistická sluníčka.

Není na světě země, kde by dokázali muslimové žít v míru s ostatními.

Šanci má tedy jen důsledná segregace. Pokoušet se o cokoli jiného je sebevražda.

9 1
možnosti
Foto

našla jsem na netu zajímavý článek-sice se to stalo před více než dvěma lety ale vzhledem k tomu že se v Izraeli blíží volby je to zajímavé-

Benjamin Netanyahu reportedly told New Zealand’s foreign minister that support for a UN resolution condemning Israeli settlement-building in the occupied territories would be viewed as a “declaration of war”.https://www.theguardian.com/world/2016/dec/28/netanyahu-told-new-zealand-backing-un-vote-would-be-declaration-of-war

0 0
možnosti
Foto

zapomněla jsem to přeložit--Izrael vyhrožoval Novému Zélandu že pokud bude v OSN hlasovat proti Itraeli rovná se to vyhlášení války a teípandu byl stažen izraelský velvyslanec

1 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik